UKE od 1 lipca obniża MTR do P4 do 40,42 groszy

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi UKE od 1 lipca obniża MTR do P4 do 40,42 groszy

Przeglądanie wątków odpowiedzi 8
  • Autor
    Wpisy
    • #155243 Odpowiedz
      rafaik
      Uczestnik

Urząd Komunikacji Elektronicznej zdecydował o obniżeniu stawek hurtowych za zakańczanie połączeń w sieci P4 od 1 lipca do 40,42 groszy. Do tej pory stawki do operatora sieci Play wynosiły w zależności od pory, od 40 do 65 groszy.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #177694 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Juz widze stanowisko 3mno lub egr..sadze ze asymetria zniknie wczesniej

• #177695 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Asymetria po pierwsze: powinna być mniejsza, bo takie stawki to po prostu sponsoring. Po drugie: powinna zniknąć znacznie wcześniej.

• #177697 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Zarty 7,5 roku ?:D zonk normalnie. Tez jestem zdania asymetria powinna byc mniejsza bo inni uzytkownicy sponsoruja dana siec a to jest nie FAIR!

• #177698 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Nie rozumiem o co Wam chodzi ? Przenieście się do PLAYa – i będziecie dotowani, a nie jojczcie że kogoś dotujecie.

• #177703 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jak to dobrze być sponsorowanym. Dzwońcie do mnie, nabijajcie minuty. 😀

• #177704 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Zabawna "debata" dwóch komentatorów. Można się ubawić. Tak z innej troszkę beczki: kto ustalił stawki MTR?

• #177706 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

~MM Stawki MTR ustala arbitralnie UKE . Musi przy tym brać pod uwagę zgodność z dyrektywami unijnymi (zrozumiałe , ze także z Polskim prawem) Narzekania żądania czy deklaracje operatorów mogą być co najwyżej brane pod uwagę przy podejmowaniu decyzji .

P.S. Dziękuje za "uznanie" . Staram się pisać merytorycznie , przedstawiam FAKTY , tak niewygodne dla niektórych . Nikt nie zarzucił mi kłamstwa . W zamian jestem często atakowany niewybrednie i bezmyślnie – bo bezpodstawnie – pomawiany . I dopiero wtedy robi się "śmiesznie" , gdy moi interlokutorzy – nie mając racjonalnych argumentów – skupiają się na osobistych atakach . Kto sieje wiatr – zbiera burzę (-: Pozdrawiam.

• #177707 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Kto sieje wiatr- zbiera burzę 😉 Niezłe…zwłaszcza w obliczu obecnych warunków atmosferycznych.

KE już jakiś czas temu zwróciła uwagę UKE na tę asymetrię i niejako zażądała wyrównania tych dysproporcji. Mam nadzieję, ze ten plan 2011 wypali i doczekamy się zrównania MTRów. Wg mnie ta sytuacja jest naprawdę zamachem na wolny rynek i wolną konkurencję.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 8
Odpowiedz na: UKE od 1 lipca obniża MTR do P4 do 40,42 groszy
Twoje informacje: