UKE: nie można zrywać umowy bez konsekwencji

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi UKE: nie można zrywać umowy bez konsekwencji

Przeglądanie wątków odpowiedzi 6
  • Autor
    Wpisy
    • #151616 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Zmiana cen usług telekomunikacyjnych związana z planowaną podwyżką stawki podatku VAT nie daje abonentowi podstaw do rozwiązania umowy z operatorem bez konieczności zwrotu przyznanej ulgi – głosi komunikat Regulatora.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #233702 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Troszkę to chore jest. Ja wiem, że podwyżka nie będzie znaczna ale będzie. A może kogoś nie stać te parę złotych i powinno mieć możliwość wyboru.

• #233707 Odpowiedz
      zbyszekswce
      Uczestnik

Większość ludzi ma chyba jakieś zaburzenia psychiczne! Przecież podwyżki VATu nie wymyślili sobie operatorzy tylko władza wybrana PRZEZ LUD! jak się nie podoba to pretensje wyrażać podczas kolejnego głosowania a nie znęcać się nad zwykłym przedsiębiorcą ( dowolny op ), który MUSI wypełnić postanowienia rządu i podnieść ceny – chociaż sam nic z tego mieć nie będzie a wręcz przeciwnie straci! Wyższy vat = wyższe koszty własne = wyższe abonamenty = mniej klientów = spadek przychodów = DUŻO mniejszy zysk na koniec roku!

• #233726 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

W natępnych latach kolejne podwyżki VATu. radzę się przyzwyczajać.
      Zrywanie bez kar skończyło się na Plusie.

• #233796 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

a ta kara/ulga będzie obciążona starym czy nowym VATem??? :lol

• #233818 Odpowiedz
      aqq
      Członek

Waah, a ja właśnie dostałam odpowiedź od rzecznika konsumentów i przyleciałam się pochwalić a tu już info od UKE. 🙄

• #234752 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Orange tak kantuje,że nadrobi sobie i zarobek będzie,wzięłam mixa,obiecali same korzyści,wszystko z abonamentu miało iść reszta doładowanie,mowy nie było o aktywacji choć już miałam w Orange to musiałam bulić50, a teraz żądają rachunki na ponad100,a najgorsze że teraz nie umieją wytłumaczyć za co :(do kitu z taką siecią złodzieji i oszustów

Przeglądanie wątków odpowiedzi 6
Odpowiedz na: Odpowiedź #234752 w UKE: nie można zrywać umowy bez konsekwencji
Twoje informacje:

Anuluj