TP nie wypłaciła odszkodowania DPTG, uważa je za zbyt wysokie

Start Forum Rynek Wyniki i sprawozdania finansowe TP nie wypłaciła odszkodowania DPTG, uważa je za zbyt wysokie

Przeglądanie wątków odpowiedzi 5
  • Autor
    Wpisy
    • #151692 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Telekomunikacja Polska nie wypłaciła duńskiej spółce DPTG 1,568 mld zł. Zgodnie z decyzją sądu arbitrażowego w Wiedniu, termin płatności odszkodowania na rzecz DPTG minął 17 września. Stanowisko Telekomunikacji Polskiej w sprawie DPTG.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #233303 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

A my za to placimy…;

• #233313 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

TP ma zgromadzone wystarczające dużo pieniędzy, żeby zapłacić tę karę. Lata łupienia klientów w Polsce zrobiły swoje, niech teraz nie udają takich biedaków poszkodowanych tylko stosują się do wyroku.

• #233317 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

NIKA, myślę że nie chodzi o to żeby robić z siebie biedaka tylko zwyczajnie o przepisy prawne i faktyczną zasadność tej kary. TP ma podstawy, żeby się odwoływać więc chyba trzeba poczekać na prawomocny wyrok w tej sprawie, bo chyba sądy też nie są w 100% pewne skoro nie uprawomocniły wyroku od razu. Ja bym się wstrzymał jeszcze z ocenami, ale to ja, a każdy ma prawo myśleć to co myśli

• #233329 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

To, że TP ma wystarczającą liczbę pieniędzy nie wątpię, bo praktycznie mają cały naród w kieszeni jeśli chodzi o telekomunikację. Inna sprawa to to, że jako przedsiębiorstwo nie chcą płacić jak najwyższych kar, skoro można wysłać prawników, aby zapłacić o wiele, wiele mniej. To trochę woja nerwów, negocjacje trwają, zatem obie strony prędzej czy później się dogadają. TPSA nie da sobie wyrwać z rąk za dużej kasy, nigdy w to nie zwątpię.

• #233339 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

To było do przewidzenia. TP będzie uchylać się tak długo, jak długo kara nie będzie dla nich dogodna cenowo – wtedy nastąpi przełom i TP chętnie zapłaci. Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 5
Odpowiedz na: TP nie wypłaciła odszkodowania DPTG, uważa je za zbyt wysokie
Twoje informacje: