Start › Forum › Rynek › Wyniki i sprawozdania finansowe › TP nie wypłaciła odszkodowania DPTG, uważa je za zbyt wysokie
- Ten temat ma 5 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 15 lat, 11 miesięcy temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
Kan
Klucznik -
Anonimowy
GośćA my za to placimy…;
-
Anonimowy
GośćTP ma zgromadzone wystarczające dużo pieniędzy, żeby zapłacić tę karę. Lata łupienia klientów w Polsce zrobiły swoje, niech teraz nie udają takich biedaków poszkodowanych tylko stosują się do wyroku.
-
Anonimowy
GośćNIKA, myślę że nie chodzi o to żeby robić z siebie biedaka tylko zwyczajnie o przepisy prawne i faktyczną zasadność tej kary. TP ma podstawy, żeby się odwoływać więc chyba trzeba poczekać na prawomocny wyrok w tej sprawie, bo chyba sądy też nie są w 100% pewne skoro nie uprawomocniły wyroku od razu. Ja bym się wstrzymał jeszcze z ocenami, ale to ja, a każdy ma prawo myśleć to co myśli
-
Anonimowy
GośćTo, że TP ma wystarczającą liczbę pieniędzy nie wątpię, bo praktycznie mają cały naród w kieszeni jeśli chodzi o telekomunikację. Inna sprawa to to, że jako przedsiębiorstwo nie chcą płacić jak najwyższych kar, skoro można wysłać prawników, aby zapłacić o wiele, wiele mniej. To trochę woja nerwów, negocjacje trwają, zatem obie strony prędzej czy później się dogadają. TPSA nie da sobie wyrwać z rąk za dużej kasy, nigdy w to nie zwątpię.
-
Anonimowy
GośćTo było do przewidzenia. TP będzie uchylać się tak długo, jak długo kara nie będzie dla nich dogodna cenowo – wtedy nastąpi przełom i TP chętnie zapłaci. Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.
-
-
AutorWpisy