Start › Forum › Sprzęt › Pozostałe tematy › Telefonia stacjonarna zniknie z naszego rynku?
- Ten temat ma 5 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 17 lat, 1 miesiąc temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
Kan
KlucznikW Polsce sprzedaż telefonów komórkowych wciąż systematycznie rośnie, choć na 100 obywateli przypada już 110 aparatów. Dane z największych serwisów aukcyjnych – potwierdzają, że szukamy okazji cenowych i możliwości kupowania wysokiej jakości telefonów po atrakcyjnych cenach.
-
Anonimowy
GośćMoże i standardowa telefonia stacjonarna będzie miala bcoraz to mniej klientów – ale co z telefonią interentową voip i telefonią komórkową z numerem stacjonarnym??
-
Anonimowy
GośćA ja mam załatwione to w ten sposób : mój telefon
komórkowy mam w Orange dla Firm 40. Dostałem
naprawdę rewelacyjne warunki w Propozycji, a w grudniu
znowu muszę coś od Orange wysępić na nową
Propozycję. Stacjonarny do odbioru przychodzących to
Sferia – Nomadic na kartę – 5 zł doładowanie to miesiąc
wychodzących i 4 miesiące przychodzących. Karta
kosztowała 7 zł a aparat Hisense na Allegro 20 zł. Jako
stacjonarny wychodzący używam dawnego mojego SE
T280i z Play Freshem i pakietem 100 minut za 5 zeta.
Startery mnie kosztowały po 3 zł, tak więc minuta 0.03 zł.
Jak nie zdążę wydzwonić 100 minut w 10 dni to muszę
doładować za 5 zeta i kupuję pakiet następny. Wtedy
średnia rośnie do około 0.0375 zł za minutę. I żaden
Skype i inny VOIP nie prześcignie mojego układu.
Internet mam 5 Mbs w UPC, a mobilny mam Play Online
na kartę 50 zł za 4 GB danych na dwa miechy.
Pozdrowieńska !
-
Anonimowy
GośćBądźmy szczerzy, większość ofert na telefonię stacjonarną, jak np. tpsa, proponuje mało konkurencyjne ceny połączeń. Znacznie tańsze są połączenia z komórki na telefony stacjonarne, niż na odwrót. Operatorzy telefonii komórkowej proponują zniżki: w TT godzina na stacjonarne to 29gr, u innych operatorów zdarzają się taryfy, w których ze stacjonarkami można się łączyć za grosze/min.
-
Anonimowy
GośćWydaje się to bardzo prawdopodobne, operatorzy zasypują nasz coraz to nowszymi i ciekawszymi ofertami na telefony komórkowe, do tego producenci telefonów nie odstają, wypuszczają na rynek coraz to nowoczesne telefony, a myślę że większość z nas nie oparłaby się z takiej Arenie czy PRADZIE od LG, bo to po prostu cudeńka XXI wieku.
-
Anonimowy
GośćW Top 10 najczęściej wyszukiwanych telefonów znalazło się 5 modeli Nokia, 3 aparaty LG i 2 modele Samsung.
LG wydaje się doganiać Nokie …. po tym roku powinno się zbliżyć jeszcze bardziej.
-
-
AutorWpisy