Telefon na życzenie w Play

Przeglądanie wątków odpowiedzi 29
  • Autor
    Wpisy
    • #156538 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Od 16 lutego P4, operator sieci Play, wprowadza nową koncepcję sprzedaży telefonów. Oferta pojawia się przede wszystkim z myślą o tych klientach, którzy uzależniają zakup telefonu w PLAY od dostępności konkretnego, wymarzonego modelu np. Omnia – pisze na swoim blogu Marcin Gruszka rzecznik Play.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #168590 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ech, to chyba drozyzna się zaczyna, nawet Gruszka uprzedza, że za dobrze nie będzie. Do tego słaby RePlay…

• #168591 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jak ja lubię te wasze BARDZO INTELIGENTNE komentarze jak RePlay zły ? a kto wam da więcej ? pfff nikt !

• #168592 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

a pffff – choćby Era. w RePlay przy umowie 24 miesiące rabat na abonament przez 6 miesięcy, w Erze przez całą umowę. Naprawdę, akurat to Playowi nie wyszło

• #168593 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

I racja więcej da Era, a ja jestem w orange i porównując ich oferte to play, to play jest poprostu śmieszna. Kto patrzy na róznice w cenie telfonu 100-200zł i podpisuje umowe z danym opem ze względu własnie na cene jest kompletnytm kretynem. za telefon płacimy raz a z opa korzystamy 2, a nawe 3 lata. To usługi dodane i ceny połaczeń są ważne. Ja w orabge mam 5 bezpłatnych numerów całkowicie za darmo a za dodatkowe 12 zł do wszystkich sieci (oprócz play hehe) mam 20gr. Play to żałosna sieć

• #168595 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Zapomniales dodac ze do 5 osób w Orange albo stacjonarne

A ja przed dzwonieniem nie zastanawiam sie czy Edek z fabryki kredek jest w plusie erze czy srerze.

Chce mieć najwięcej minut do wszystkich za najniższą cene kpw?

A to na dzień dzisiejszy dostaje w Playu

A te pakieciki śmieszne za 12 zl 4000 minut na stacjonarne, za 5 zł 700 smsow a jak zrobisz jeszcze 3 kupy w ciągu dnia to dostaniesz rolkę srajtaśmy

Ja chce dzwonic a nie zastanawiac sie ile minut i o jakiej porze moge wygadac z Mietkiem czy ile SMS wyslac i do kiedy zeby pakietu nie przekroczyc.

A jak lubisz placic 4 razy wiecej za tel. to juz Twoja sprawa.

Nawet najbardziej zagorzały antyplayowiec wie ze oranżada to najdroższa siec w Polsce i nie zmienisz tego wyzywając ludzi od kretynow…

• #168597 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ja/

dokładnie hehe:)

inne sieci nie mają sensu bytu

a inne powody:

zasieg

młoda siec

tanio (za tanio) hhehehe

• #168598 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

hmmm.

zasięg – na roamnigu Plusa, więc nie ma gwarancji stabilności, było kilka awarii z tym związanych.

Internetowy zasięg to wiadomo – dla wybranych

Tanio – owszem, ale co raz drożej, bo tylko własną sieć promują. a mieli nie dzielić przyjaciół.

Zresztą jeśłi jest się w innej sieci od kilku lat, to dzięki bonusom i przedłużaniu umów ma się lepsze warunki niż w Playu na przedłużeniu

• #168599 Odpowiedz
      luv
      Członek

zasięg ma bardzo doby, korzystam odponad roku, jeżdżę po Polsce i niegdy, powtarzam NIGDY NIE MIAŁEM NAJMNIEJSZEGO PROBLEMU Z ZASIĘGIEM W PLAY, mało tego u siebie w trójmieście mam wszędzie zasięg HSDPA playa !

internet – to samo w całym trójmieście, nawet we miejscach gdzie plus w ogóle nie ma 3G, play ma ! no i za tą cenę – 45zł imam normany net, wszędzie gdzie jestem w pracy, w domu, w knajpie, wszędzie !

tanio – 39gr DO WSZYSTKICH SIECI !!! gdzie masz taniej ?!?

• #168600 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

A co to za abo lub usługi dodatkowe, że w Orange się ma 5 numerów za darmo w sieci?? Czy to jest dla przedłużających czy dla nowych??

Bardzo proszę o jakieś info

• #168601 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

"internet – to samo w całym trójmieście, " – oki, ale wyjedź z Trójmiasta z tym internetem w Polskę i zobaczymy co będzie. u mnie w Wawie w budynkach są problemy z sygnałem 🙁

• #168602 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Malo tego internet, wiadomym jest juz od dosyc dawna ze internet w Play jest malo atrakcyjny wlasnie ze wzg na zasieg. Zasieg zasiegiem bo to tego szybko nie zmienia ale wezcie pod uwage fakt ze minut nie przechodza z miesiaca na miesiac co czyni oferte Playa hmm… slaba ?

• #168603 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

heheh widze ze nie jestem jedynym antyplayem 🙂 sorka za taki sam nick:)

• #168604 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Nie wiem, czy jestem pracownikiem Play-a, ale jeśli zamierzasz dużo rozmawiać w ciągu dnia i nie zastanawiać się kto jest w jakiej sieci (ostatnio ludzie zaczęli przenosić numery i nie jest to juz takie oczywiste) to (nie)stety Play wychodzi najtaniej (przynajniej w ofercie biznes).

To jest na podstawie moich obliczeń.

• #168605 Odpowiedz
      LesH
      Uczestnik

’piotrek77′ – nie wiesz, czy jesteś pracownikiem Play-a?!… :-O Przy sobocie wieczorkiem masz prawo po %-tach, jako dorosły! Ale co na to pracodawca?…

• #168606 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

.. też popija dobre winko przy kominku 😉

• #168607 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ja tam widze ze oferty Playa wcale nie sa takie super, raz ze srodki nie przechodza co miesiac co jeszcze nei ma sensownych pakietow na internet, chyba w ogole nie ma:D do tego ich ceny za telefony juz sie powoli koncza ale co jak co ja patrze na cene telefonu dopiero na samym koncu… to jednorazowy wydatek w dodatku, najmniej istotny w tym wszystkim.

• #168608 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Mi akurat kończą się umowy w Play i Erze, i Era wypada blado jeszcze absurdalne ceny telefonów… Więc jak ktoś porównuje Play do Ery to gada bzdury, przy przedłużeniu umowy dostaje się jakiś 10% rabat a minut i tak jest duuuużo mniej do wszystkich niż w Play!

• #168609 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

no nie do końca, w Erze 60 płącisz przez całą umowę 45 pln, czyli 25 % mniej.

w porównywalnym RePlay abonamentu 50 masz zniżkę 25 pln, czyli 50 % przez 56 miesięcy.

Liczymy, i w Erze zapłacisz 24 x 15 = 360 pln mniej

w Play 6 x 25 = 150 mniej

W Erze przez 2 lata zaosczędzisz 160 pln więcej niż w Play!!!

• #168610 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

@rea:

o kurcze toż to wyższa matematyka kolego?:D

• #168611 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Rea nie masz racji ja na dzien dobry dostalem w Play wiecej niz w Erze po 2 latach.

Abo 65 zl znizka na caly rok 15zl to jest 360zl na rok

Do tego przez 6 miesięcy polowa abo( bo przenosze numer)=150 zl

Czyli razem 510 zl a do tego 166 minut co miesiąc a w Erze mi dawali 120 (Abo 45 zl)

Do tego 300 400 stowki na telefonie i mam 800zl w kieszeni przez 2 lata

I prosze tutaj nie fanzolic …

• #168612 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

pisałem przecież o ofercie utrzymaniowej, a nie bonusach dla przenoszących numer, które i w Erze są. więc porównujesz zupełni inne promocje dla innych klientów

• #168613 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Rozumiem i odnioslem sie do oferty utrzymaniowej ery.

Jest taka, ze oplaca mi sie przejsc do playa- pomijajac bonus polowa abo przez 6 miesięcy

• #168614 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jak dla mnie oferta Playa jest strasznie dziwna, co z tego ze wiecej tych niby minut jak nie przechodza na nastepny miesiac… to po co komu tyle ?? jak nie wykorzystam to trace i tak ciagle, ble

• #168615 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

To nie bierz wysokiego abonamentu. Lepiej wziąć prewencyjnie trochę mniejszy abonament. Jak przekroczysz to dopłacisz po niskich stawkach. I po problemie przechodzenia minut.

• #168616 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Raz mi się zdarzyło nie wykorzystać środków na koncie w play, bo wyjechałem na jakiś pipidówek i wziąłem jedynie ładowarkę do nokii (o se zapomniałem). Tak to dzwonię i siedzę na necie i jakoś kasa mi strasznie wolno leci :).

• #168617 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

w play nigdy chyba nie bedzie przechodzenia minut na chociaz nastepny okres rozliczeniowy,bo jak twierdzili w marcu 2007 play to siec dla aktywnych(tj.przekraczajacych abo choc troche)wiec z definicji problemu nie ma.szkoda ze rok ma 12 mies i nie w kazdym miesiacu sie gada tyle samo.abo 65 za 50 to 166min do wszystkich z cena 30gr/min bedą promowac do bólu..ale sciagneli jedno z ery:transfer i sms premium poza abo,pozatym rozmowy miedzynarodowe i roaming tak samo wiec minuty są tanie ale czy tylo o gadanie chodzi obecnym i przyszłym klientom play?

• #168618 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Wszystko zalezy jak kto korzysta z telefonu. Mi akurat oferta play (RePlay) zupelnie nie odpowaiada i za nic bym sie na nia nie skusil, osobiscie zostaje w Orange, gdzie dostaje o wiele wiecej… minuty mi przechodza do skutku, mam 5 bezplatnych numerow w sieci za 5zł (przy przedluzeniu dostalem bezplatnie) + 5 numerow (z 3 korzystam) po 20gr za 6zł za numer (tez dostalem bezplatnie przy przedluzeniu), do tego moge aktywowac date w ramach abo, a na przedluzenie dostalem omnie za 1pln na 18mc. Do tego rabat 30% na 12mc na abo oraz tanie polaczenia i podwojny pakiet minut.

Jak dla mnie oferta ze zyc nie umierac a play jednak może sie schowac ze swoim RePlay (co jak co ale oferty oparte na CRM sa lepsza dla osob faktycznie intensywnie korzystajacych z abo)

• #168619 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

@piotrek77 : akurat oferta biznesowa play jest jedna z najgorszcyh biznesowek, kazdy z 3 opow ma zdecydowanie lepsze oferty dla biznesu – szczegolnie przy przedluzeniach to widac dosc wyraznie

• #168620 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

jeśli macie minuty nie wykorzystane w danym miesiącu to przechodzą na następny w tym następnym jest ich więcej więc ich też nie wykorzystacie itd,itd,itd więc pytam po cholerę te przechodzące minuty chyba tylko żeby naiwnych klijentów ściągnąć (mój znajomy ma tych minut ok 4 godz. i po co mu to )więc play górą!!!!

Przeglądanie wątków odpowiedzi 29
Odpowiedz na: Telefon na życzenie w Play
Twoje informacje: