- Ten temat ma 5 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 17 lat, 6 miesięcy temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
Kan
KlucznikFirma Samsung Electronics przedstawiła w dzisiaj swoje najbardziej zaawansowane multimedialnie urządzenie HD. OMNIAHD to pierwszy telefon Samsung z ekranem dotykowym i systemem Symbian. Telefon wyposażonyzostał w zapis i dekodowanie obrazu w rozdzielczości 720P HD, a także w wyświetlacz AMOLED.
-
Anonimowy
GośćWydaje mi się, że jednym z podstawowych czynników
mających wpływ na sukces "starej" Omnii była obecność
właśnie Windowsa Mobile na pokładzie.
Pomimo iż telefon zapowiada się ciekawie, osobiście nie
wydaje mi się żeby Symbian miał mu pomóc w zdobyciu
popularności równej poprzednikowi.
-
Anonimowy
Gośća ja się bardzo cieszę, że samsung nie rezygnuje z symbiana. niedawno nokia wprowadziła v.5 symbiana, samsung jak zwykle wprowadza go później, ale dzięki temu mamy gwarancję, że uniknie błędów jakie zawsze pojawiają się w wersji prototypowej. a tak naprawdę symbian pod względem aplikacji nie ustępuje w niczym windowsowi, w dodatku obsługuje ekrany o palecie 16 mln kolorów
-
Anonimowy
GośćBardzo dobrze że Samsung zastosował najnowszą dotykowa wersję Symbiana a nie Windows Mobile. Ten drugi opracowany jakieś 2-3 late temu kompletnie nie nadaje się dla telefonów z dotykowym ekranem. Pewnie nowa wersja WM 6,5 lub szykowana na przyszły rok Windows 7 będzie już do tego dostosowana i jak ktoś może to lepiej poczeka. Na obecną chwilę są znacznie lepsze systemy na komórki.
-
Anonimowy
Gośćwszystko fajnie ale na jakość HD bym nie liczył, rozdziałka to nie wszystko, mam cyfrówkę samsunga z mozliwością zapisu w HD przy 30 klatkach na sekunde – i powiem tak jakość załosna nie jak ma się to do hd, pozatym przycina, a tu biorąc pod uwage że to komórka bedzie jeszcze gorzej, poza tym 12mm grubości to jaka musi być wielkość fizyczna matrycy – żal.pl
-
Anonimowy
GośćWydaje mi się kolego, że się mylisz. Czy miałeś w rękach HTC Touch HD lub przynajmniej Diamonda? Oba te telefony pracują pod kontrolą Windowsa Mobile i ciężko im cokolwiek
zarzucić jeśli chodzi o obsługę dotykowego wyświetlacza. Argument o ilości wyświetlanych kolorów jest niepodważalny, aczkolwiek dla mnie osobiście wątpliwy wydaje się sam sens
wyświetlania 16 mln kolorów na tak małym ekranie, poza tym dochodzi większe zużycie energii w przypadku wyświetlania większej ilości kolorów.
Inną – wydaje mi się – ważniejszą kwestią jest ilość dostępnego oprogramowania na te 2 systemy operacyjne. Tutaj Windows Mobile ma zdecydowanie większe zaplecze i większe pole
do popisu niż Symbian. Osobiście uważam, że w przypadku tego typu maszyn jest to podstawa – gdyby było inaczej, użytkownicy najprawdopodobniej wybierali by modele muzyczne z
aparatem i innymi bajerami, ale bez systemu operacyjnego, które są wyraźnie i dość znacznie tańsze niż zaawansowane smartfony.
-
-
AutorWpisy