Rzecznik TP spodziewał się lepszych wyników MNP Play

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Rzecznik TP spodziewał się lepszych wyników MNP Play

Przeglądanie wątków odpowiedzi 14
  • Autor
    Wpisy
    • #153457 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Rzecznik Gryupy TP opublikował statystyki przyjścia/odejścia jakimi wykazali się najwięksi operatorzy w 2009 roku. Patrząc na nakłady finansowe na kampanię marketingową, wynajęcie do boju Andrzeja Sołtysika i pracę włożoną w popularyzację MNP, to spodziewałem się lepszego wyniku Playa – napisał Wojciech Jabczyński.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #187660 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Czyżby Play wpadł we własne sidła i okazało się, że W3 jednak na bardziej wartościowym rynku bije na glowe Play? z tych danych wynika, iz dużo szumu jaki wokół siebie roztacza czwarty operator nijak nie ma się do rzeczywistości. A te liczby, którymi się chwalą to najczęściej przechowywalnia numerów za 5zł na rok, a pieniądze zbierają inni. Chyba to zasługa tego, że wogóle Polacy nie lobią zmieniać operatora, bo co to jest 400 tys, przy możliwości darmowego, jednodniowego przeniesienia i tak potężnej, nie zawsze etycznej reklamy jaką prowadził Play.

• #187662 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

tez mi sie wydaje, ze w play jest bardzo duzo karta za 5zl 🙂

Sam taka mam, aby zachowywac prywatny numer, odkad mam sluzbowy. Natomiast okazuje sie, ze najlepiej z calego kwartetu operatorow wypada orange

• #187663 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

To logiczne że 5zł to zagrywka marketingowa żeby było jak najwięcej klientów. Jeżeli nawet Orange najlepiej wypadło to i tak słabo jeszcze gorzej jeżeli brać ostatni kwartał bo w ostatnim kwartale nie pozyskali klientów a ich jeszcze stracili. W ostatnim kwartale z W3 tylko Era zdobyła klientów.

• #187664 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Dziwne prawisz nick. Era stracila w tym roku, jak nikt, nawet wiecej niz plus, u ktorego mozna bylo zerwac umowe… Te wyniki sa slabiutkie. Generalnie orange tez potraciło, ale z w3 wypada najlepiej. Natomiast pierwsze miejsce playa nie powinno nikogo dziwic, dopoki jest to operator spoza glownego nurtu i moze preparowac ofertey lepsze od calej reszty ze wzgledu na MTR

• #187665 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Zobacz ostatnie wyniki ile potracił Plus z Orange a ile Era zdobyła. I Orange wcale nie wypada tak najlepiej. Do tej pory Orange sprzedaje telefony z simlockami co też wpływa na ich "prestiż".

• #187666 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

nick, nie bardzo wiem, z czym dyskutujesz… Z tym, że z Ery odeszło 148 tysięcy osób?

To, ze w orange sa ciagle sim-locki, jest rzeczywiscie slabe, ale nijak sie ma do przenosznosci numerow. Badz obiektywny i staraj sie czytac, co komentujesz.,,

• #187667 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Co ma simlock do odejsica :-))Fakty mowia jak podano Najgorzej bylo w Erze zW3 najlepie w Orange.

• #187668 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Era ma najgorsza oferte sposrod operatorow W3. Gigantyczne strata na tle Plusa i Orange pokazuje jaka to popularnoscia ciesza sie ich promocje i beznadziejny prepaid.

• #187669 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Najwiecej klientow przeszlo do Play wlasnie z ERY i to jest podsumowanie do mojego komentarza powyzej.

• #187670 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

A propos tytułu – Grucha popraw się bo Jabłko Cię zwolni. Zawiodłeś.

• #187671 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

witam poradzcie co wybrac rezygnuję z simplsa ze względu na bardzo słaby sygnał orange czy tak tak?

• #187672 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Panie rzeczniku,własnie wczoraj stracił pan następnego klienta biznesowego z dużym abonamentem.

To samo w Play będę miał za 1/3 kwoty.KONIEC DOJENIA!!!

• #187673 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Bolek zależy gdzie masz znajomych i rodzinę, na to zwróć uwagę bo to ważne. Ja mam większość w pomarańczy i dlatego prepaid od nich najbardziej mi się kalkuluje.

• #187674 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Orange w 2009 najgorzej rozbudowal swoja siec przy Plusie i Erze.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 14
Odpowiedz na: Rzecznik TP spodziewał się lepszych wyników MNP Play
Twoje informacje: