Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Rewolucja w telefonii komórkowej
- Ten temat ma 7 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 17 lat, 2 miesiące temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
Kan
Klucznik -
Anonimowy
Gośćprezydent podpisal ustawe 11 maja, a teraz bedzie tylko publikacja w DU. poza tym skoro mamy już działających pięciu opów infrastrukturalnych to może warto dołączyć logo centernetu do obrazka z newsem?
-
Kan
KlucznikTak warto. Dziekuję za przypomnienie. Pozdrawiam Andrzej
-
Anonimowy
Gość"to od 1 lipca można będzie zrywać umowę i przenosić numer bez opłat" – albo zle zrozumialem albo to znaczy ze moge teraz zerwac umowe z orange mimo ze do jej konca mam rok i pzeniesc za darmo numer do play?
-
Anonimowy
GośćZ zapisu wynika jasno, że tylko w przypadku, gdy operator zmieni regulamin z powodu usunięcia niedozwolonych porozumień umownych. Po prostu to co dziś robi Plus nic innego. Prawdopodobnie będzie możliwość zmiany operatora po wygaśnieciu umowy bez oplat, ale takiego zapisu jeszcze w tej ustawie nie ma, może mnie poprawicie jak się mylę.
-
Anonimowy
Gość@ Nika – jednak sa też zapisy, zresztą moim zdaniem rozsądne, że jeśli operator zmienia regulamin, bo jest zobowiązany do tego zmianą prawa, to nie można zrywać umów. i tak ani Era ani Plus nie mieliby problemów
-
Anonimowy
GośćWreszcie! Mam nadzieję, że to krok ku normalności. Teraz będzie w drugą stronę. To op będzie się MUSIAŁ starać, żeby nas przyciągnąć i nawet dać jakiś bonus np dodatkowe minuty za przyjście, a nie karać kwotą na odejście. I tylko prepaid. Jedna główna karta na "zawsze" np. jak to jest w PF, bo jak na razie do stacjonarek i na Play nikt ich nie przebije + czas ważności doładowań, a druga do "tańczenia" po operatorach i najkorzystniejszych ofertach. Chyba, że do abo będą TANIE telefony! Inaczej zakładanie kagańca dobre tylko dla leniuszków i wygodnickich.
-
Anonimowy
GośćWyjaśniam (wiadomo dla kogo) słowo "tańczenie". Nie zamierzam zmieniać opa częściej niż raz w roku. Do tej pory byłem raczej stały w "uczuciach" do operatorów za co raczej mnie nie nagradzali, więc ja musiałem zmienić sieć. Jedynie na Orange się nie załapałem, ale też i w tej sieci nikt ważny (dla mnie) nie ma telefonu.
-
-
AutorWpisy