Start › Forum › Inne › Do pośmiania › Prezes UKE o kontroli przenośności numerów
- Ten temat ma 16 odpowiedzi, 5 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat, 11 miesięcy temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
rafaik
Uczestnik -
Anonimowy
Gośćja od 3 sierpnia nie mogę przenieść numeru z plusa do playa, cały czas mam drugi etap i brak zgody dotychczasowego opa, a telefon mam zarejestrowany i nawet konto aktywne. SIC!!!
-
Anonimowy
GośćNie wiem kto tam siedzi na stołkach dyrektorskich, ale najwyraźniej barany pierwsza klasa. Najpierw stracili tysiące klientów a teraz i tak dostana karę za ociąganie się z przenoszeniem numerów. Nie powiem, taki zarząd to kpina! Nikt nie potrafi tam myśleć perspektywicznie? Inni operatorzy podjęli słuszne decyzje. Żenada! Ciekawe, czy odbije się to na akcjach spółki?
-
Pablo_0
CzłonekPLUS największy złodziei telekomunikacyjny po TP w Polsce. Prawidłowo dowalić im kare z 2miliony zloty zęby mieli nauczkę Cwaniaki
-
johnny-18
CzłonekNo ale przecież oni mają swój głupią wymówkę, że chodzi o bezpieczeństwo danych…
-
Anonimowy
Gość31-07-2009 odmowa z UKEW, a Minus zzskoczył z MNP od 17-08. Ot i zwykłe zagrywki najwiękeszgo, który pochwalił się właśnie 17-08 jaki to on już przygotowany. A wcześniej B(a)uc kłamał?
-
Anonimowy
Gośćjesli plus łamał prawo to zgodnie z ustawą może być kara (do 3% przychodów). ciekawe czy uke zdecyduje się na taki krok? czy też okaże się że to kolejny martwy zapis…
-
Anonimowy
GośćCiekawe, czy Plus dostanie karę. no cóż, oni jedyni pokazali zacofanie i swój stosunek do klienta. najlepiej wypada era i play
-
anulkaa_45
Członeka po co w ogóle przenosić? szkoda zdrowia! oferty się zmieniają, z zasięg i tak najlepszy jest w Plusie
-
Anonimowy
GośćPrzecież Plus już przenosi w jeden dzień
A wcześniej nie przenosił, bo zwrócił się do UKE o zawieszenie obowiązku. Wszytsko zgodnie z prawem.
-
anulkaa_45
Członekja przeniosłam się z plusa do orange w 1 dzień – wszystko hula jak należy. tylko zastanawiam się po co, bo gubię zasięg……… i to nie tylko na Wilanowie, ale i w centrum wawy. żałuję…. może jednak wrócę do plusa:-)
-
Anonimowy
Gośćto jest raport z kontroli uke? to są jaja a nie raport, powiedzieli to co wszyscy wiedzą a plusowi i tak nie mogą nic zrobić, bo działał zgodnie z prawem. tylko po co było to całe zamieszanie
-
Anonimowy
Gośćzaje… raport 🙂 tylko g… z niego wynika i najciekawsze jest to, że widzę już chyba w nim ręką pani prezes, bo jakoś nie ma w nim nic o tym co mówieł rzecznik uke, że wszystkie opy dały d… z przenoszeniem i nie robią tego. a było to jakos tydzień temu, bardzo ciekawe….
-
Anonimowy
GośćTytuł nieco mylący .
Cytuję : "….wobec klientów chcących przenieść numer z (Plus) oraz do tej sieci , stosowana była procedura przewidziana w nieobowiązującym już rozporządzeniu.
Tak więc numery BYŁY przenoszone , jednak nie na nowych zasadach . W/g wcześniejszych doniesień nieźle działało to z kontaktach z Erą ,czy Orangem – wcale z Playem . To ciekawe , bo przypominam że ci operatorzy związani są biznesowo . Czyżby inne sprawy (próby renegocjacji kosztów roamingu) miały tu wpływ ?
-
Anonimowy
Gośćfaktycznie rzecznik uke mówił, że wszystkie sieci nie przenoszą numerów zgodnie z nowymi przepisami a tu takie dziadostwo wysmażyli. czyżby rzecznik wyrwał się i powiedział jak jest naprawdę a później ktoś napisał to co było wygodne dla uke?
-
Anonimowy
GośćRobić im się nie chce, pracowałem tam kiedyś, sami lanserzy w gajerach, do roboty…
-
Anonimowy
GośćPo co przenosić do Play??? Mam dwa tel. w Erze i Plusie. To dwie najstarsze i najlepsze sieci. Rodzinę mam w Erze i gadam za darmo a w Plusie mam szybki internet.
-
-
AutorWpisy