Porozumienie z operatorami komórkowymi ws. MTR za inwestycje?

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Porozumienie z operatorami komórkowymi ws. MTR za inwestycje?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 7
  • Autor
    Wpisy
    • #151474 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Prezes UKE proponuje operatorom nowy harmonogram spadku stawek za zakańczanie połączeń w sieciach ruchomych (stawka MTR) w zamian za inwestycje do 2012 r.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #234538 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

UKE chyba zrozumiał, że ważniejsze jest porozumienie niż ciągła walka z opami i wspieranie Play

• #234543 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

osobiscie uwazam, ze najwyzszy czas na wspolne porozumienie, a nie tylko czekanie az sam Plus coś wywyalczy (jak to miało miejsce juz kilka razy)

• #234547 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Coś można osiągnąć działając razem, a nie przeciw sobie. UKE nie może wieczność faworyzować Play, który jest już blisko 5 milionowym graczem i najwyższy koniec go trzymać za rękę. A w3 też potrzebuje motywacji.

• #234550 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

[quote] Widzisz coś zdrożnego w pomaganiu słabszym, początkującym którzy wprowadzą trochę świeżego powietrza [/quote] tak jeżeli jest to prywatna firma i do tego tak długo to trwa.

• #234551 Odpowiedz
      Blom
      Uczestnik

Wydaje mi się, że to bardzo dobry układ.
      A co do pomagania słabszym, wydaje mi się, że Play nie potrzebuje już pomocy, ma odpowiedni zasięg i umowe z plusem poza tym zaczyna być dochodowy więc po co dalej pomagać komuś kto daje sobie radę?

• #234577 Odpowiedz
      PROZAK
      Uczestnik

Więc od 2013 roku czeka nas wolna amerykanka(ciekawy jestem jak to będzie funkcjonować), a co do tych stawek to rozumiem ze dotyczą wszystkich operatorów i wspomaganie P4 zakończy się z dniem 1 lipca 2011

• #234587 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Zastanawiające jest w istocie, kiedy UKE przestanie faworyzować Play, może kiedy zbliży się do 14 milionów klientów? Według mnie to najwyższy czas, by sieć zaczęła dbać sama o swoich klientów. Być może wtedy poprawią jakość:)

Przeglądanie wątków odpowiedzi 7
Odpowiedz na: Porozumienie z operatorami komórkowymi ws. MTR za inwestycje?
Twoje informacje: