Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Plus chce zerowej stawki MTR, Era opłat za połączenia przychodzące (aktualizacja)
- Ten temat ma 10 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 17 lat, 1 miesiąc temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
Kan
KlucznikPrezes UKE Anna Streżyńska jest pozytywnie zaskoczona zmianą stanowiska przez operatora sieci Plus, który zaapelował o wprowadzenie zerowych MTR-ów dla wszystkich operatorów. PTC, operator sieci Era dla odmiany informuje, że zerowa stawka spowoduje, iż użytkownicy będą musieli płacić za połączenia przychodzące.
-
Anonimowy
GośćOdrębna kwestia dotyczy połączeń międzynarodowych, jeżeli stawka jest zerowa w naszym kraju, a za zakańczanie za granicą trzeba płacić, bilans może być niekorzystny dla naszych operatorów"….
niech ktoś wytłumaczy o co chodzi bo nie rozumie.. Jeśli zagraniczni operatorzy nie zrezygnują z MTR opłaty za połączenia do nich będą X+MTR podczas gdyby zrezygnowali opłaty wynosiły by X… a co do naszych sieci to nie wiem czy koliduje to z jakimś prawem ale przecież można było by wprowadzić MTR dla sieci zagranicznych ( jeśli by one z tego nie zrezygnowały) a "wewnętrznie" z niego zrezygnować… Jak to mówią – dla chcącego nic trudnego.
-
Anonimowy
Gośćzłote słowa Misiek dla chcącego………
-
Anonimowy
Gośćmnie bardziej dziwi rozdowjenie jaźni Plusa – kilka dni temu chcieli podwyżki MTR, teraz zniesienia…trochę to dziwne, że tak ważne stanowisko tak łatwo zmieniają
-
Anonimowy
GośćPlus brzydko pachnie. Ciekawe komu chce podłożyć świnkę? Przypadkiem nie nowym graczom i częściowo Play. Ale Play chce MTR=0, więc chyba nie o niego tu chodzi. Dali ciała Ci z W3 i obudzili się z ręką w nocniku. I coś tu trzeba zrobić. Pijane propozycje MTR=40 lub 0 chyba dobrze nie świadczą o Prezesie Polkomtelu. Chłop się gubi, a tu odpływ klientów, że nawet "Licencja" nie pomogła. Zresztą gadać sobie może. Jeszcze jest Era i Orange. Niech najpierw zrobią MTR=0 na smsy w Polsce!
-
Anonimowy
Gośćcytat z Telix z 2009-06-19
"Niektórzy operatorzy komórkowi m.in. Polkomtel są zdania, że zamiast obniżek powinny być podwyżki MTR. Polkomtel w opiniach przesyłanych UKE sugeruje, że powinien być to wzrost do 40 gr/minutę."
Dzisiaj jest 24-06. Raptem minęło 5 dni i już MTR=0 i chęć wprowadzenia opłaty za odbieranie.
-
Anonimowy
GośćBrawo plus, ucieczka do przodu. Zmiana modelu biznesowego, a właściwie wprowadzanie w życie idei Bauca. Przypomnę, że proponował podział firmy na infrastrukturalną i operatorską. Z wyścigu cenowego w operatorskiej przechodzi na dzierżawę sieci wszelkim MVNO i playowi. Play powoli zmniejsza swój udział w finansowaniu plusa więc trzeba pomyśleć o nowych płatnikach. A to można zrobić gdy będzie ich stać na konkurencję z tymi posiadającymi własne nadajniki. Plusowi będzie się opłacać to co nie oplacało się tepsie (Tele2).
-
Anonimowy
GośćTo ze MTR bedzie zerowy nie oznacza wcale ze bedziemy mieli taniej. Zreszta wg mnie nawet drozej bo placic bedziemy w dwie strony. Wiec moze i dobrze ze PTC nie chce tego nich bedzie maly MTR ale bedzie.
-
Anonimowy
GośćSame "chęci" jakiegokolwiek operatora to tylko zabiegi marketingowe . Są tyle samo warte co powszechne chęci bycia młodym , pięknym i bogatym (-: Stawki MTR arbitralnie określa regulator , czyli UKE . To jego ocena – słuszna czy nie – będzie decydująca . Takie są fakty . Ważniejsze na dziś byłoby zrównanie stawek MTR i dopilnowanie , aby stawki połączeń wychodzących były w danej sieci jednakowe do wszystkich . Wizja ,ze kazda sieć będzie mieć szereg stawek do różnych operatorów jest nieco przerażający . Juz i tak operatorzy robią co mogą , aby zmanipulować taryfy przy pomocy pakietow , "gwiazdek", promocji itp. Niestety dotyczy to również sieci , której jednym z koronnych argumentów reklamowych były jasne , proste , przejrzyste taryfy . Jak widac hipokryzja jest chyba na trwale przypisana operatorom .
-
Anonimowy
GośćZrównać stawki wszystkim i było by OK. Wcale sie nie dziwie że Erze się to nie podoba bo troche dziwna sytuacja by się wytworzyła. Zerowy MTR jest nie teges bo w sumie każdy mógłby zaoferować praktycznie to samo w dodatku i tak ktoś musi pokryć te koszty i tutaj jestem za tym co pisali poprzednicy. Było by tak, jak w USA że będzie płaciła osoba odbierająca połączenie. A to się raczej słabo by przyjęło u nas. Lepiej chyba już wyrównać MTR Play tak aby nie musiały być * i będzie sprawiedliwie a z czasem obniżać no ale nie do zera. No ale to wszystko zależy od UKE a te co do MTR szczególnie w sprawnie Play nie jest zbyt porywcze że tak to ujmę.
-
Anonimowy
GośćA mnie to obojętne bo prawie w ogole nie odbieram połączeń tylko dzwonię znajomi nigdy nie mają na koncie ja zawsze mam więc moge płacić:)
-
-
AutorWpisy