Start › Forum › Rynek › Wyniki i sprawozdania finansowe › Play szykuje się do przejęcia operatora Plusa?
- Ten temat ma 14 odpowiedzi, 7 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 15 lat, 4 miesiące temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
Kan
KlucznikSzykuje się wielka rewolucja na rynku komórek. Sprzedaż Polkomtela może być największą od lat tego typu transakcją na europejskim rynku telekomunikacyjnym. Z informacji „Rzeczpospolitej” wynika, iż w transakcji możliwy jest też udział właścicieli P4, operatora sieci Play.
-
Anonimowy
GośćPrima Aprilis będzie za 3 tygodnie 😉
-
Anonimowy
GośćJeśli Play przejmie Polkomtela odchodzę od Plusa.
-
Anonimowy
Gośćbyłoby wspaniale gdyby p4 przejęło Polkomtela albo polkomtel p4 😉 tak czy owak fuzja jest dobra, jeśli chodzi o tych 2 operatorów.
-
Anonimowy
GośćTo byłaby wyjątkowo niekorzystna dla rynku transakcja . Mam nadzieję , że w razie takiego realnego zagrożenia UKE i UOKiK nie wydały by zgody na taką transakcję .
-
Anonimowy
GośćA ja uważam, że dla rynku i klienta jest lepiej, gdy ze sobą konkuruje jak najwięcej podmiotów, w tym przypadku operatorów.
-
Kan
KlucznikZe wzgledu na, to iż duże kontrowersje wywołała informacja o taryfach Play dla firm, postanowiłem ten temat usunąć. Przepraszam zainteresowanych, ale sam zostałem wprowadzony w błąd od osoby, która twierdziła, że na pewno jest autorem tej informacji o nowościach w Play. Chcemy być w porządku i dlatego taka decyzja. Zawsze staram się podawać źrodło informacji i wierzę, że ktoś ma dobrą intencję, aby podtrzymać dobre imię Telix.pl. Andrzej
-
Anonimowy
Gość[quote]jeśli moje komentarze Ci nie odpowiadają to podobno można je ZGŁOSIĆ[/quote]
Zacytuję klasyka z filmu:
„Wisi mi to bardzo niskim kalafiorem” -
Anonimowy
GośćA Ja powiem tak jeśli kupi to Zygmunt Solorz-Żak własciciel Polsatu to bedziemy mieli polsat + internet + Plus = jedna wielka platforma cyfrowa ze wszytskimi usługami w jednym miejscu dlaczego by nie, co do Play nie ma szans bo sie na to nie zgodzi UKE i UOKiK będa mieli za duży monopol, po 2 niech sie play bierze za stawianie masztów z zasiegiem bo w taki wypadku bedzie Renegocjacja umów zapewne i Play może zostać odcięte od nadajnoków Plusa a wtedy będzie wielka Lipa i się nigdzie nie dodzwonimy haha 🙂 Co Będzie to Będzie tak wam powiem Nie może być tak ze nie będzie już zadnego Polskiego operatora a szkoda :/ Wszytsko sprzedać za granice a potem będziemy płakac :/
-
Poll
CzłonekBlom, powiem szczerze, nie widzę tutaj komentarzy które trzeba by blokować. No może poza sporadycznymi przypadkami ale to na prawdę rzadko.
-
pnyczaj
CzłonekNie sądzę by Play przejął Plusa. Nie wydaje mi się, że ma tyle kasy, choć z drugiej strony przejęcie Plusa pozwala przejąć jego infrastrukturę. Jednak złą stroną takiego ruchu byłaby redukcja liczby operatorów stacjonarnych do 3, czyli powrót do oligopolu sprzed Play. Dla rynku lepiej więc będzie gdy Plus przejmie Polsat (Plus pozostanie wtedy polski i byłaby to jedyna sieć komórkowa w polskich rękach nie licząc MVNO bez własnych nadajników). Co do Play to zapewne Plus po przejęciu przez Polsat zdecyduje się zarządzać infrastrukturą wspólnie z Play zamiast wypowiadać umowę roamingu wewnętrznego. Takie umowy na Zachodzie już są i polegają na tym, że sieci konkurują ze sobą o klienta, jednak w celu redukcji kosztów wspólnie zarządzają infrastrukturą (choćby współpraca Orange i T-Mobile w UK i być może podobna współpraca będzie w Polsce). W takim modelu do zarządzania infrastrukturą powołuje się oddzielną wspólną spółkę obu operatorów, natomiast na rynku detalicznym dalej pozostają obaj operatorzy konkurujący o klienta. Każdy z operatorów obniża koszty infrastruktury, bo nie musi budować podwójnej sieci stacji bazowych lecz jedną wspólną.
-
Anonimowy
Gośćale adrenaliny się Wam wydziela. A zrobię i tak co będą chcieli,a Wasze wątroby …….. lepiej oszczędzać. 🙂
-
Anonimowy
GośćJak się wszyscy gorączkują 🙂 Będzie dobrze !
-
Anonimowy
Gość😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮
-
Anonimowy
GośćZrywam umowę :>
-
-
AutorWpisy