Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › PLAY rezygnuje z opłat za przeniesienie numeru
- Ten temat ma 6 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 17 lat, 4 miesiące temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
Kan
Klucznik -
Anonimowy
GośćPraktycznie Play nic nie ryzykuje i tak od niego jak na razie nikt nie odchodzi. Z drugiej strony Sejm nadal nie uchwalił ustawy o darmowym przeniesieniu więc Play postawil kropkę nad i, że jednak mozna. Ciekawe jak zareagują pozostałe sieci, które tracą najwięcej klientów na rzecz czwartego operatora. A tak nawiasem to taki klient jest malo lojalny i moze się okazać jak w maju wejdą kolejni operatorzy mno to Play może mieć problemy.
-
Anonimowy
GośćNie koniecznie. Porządne wejście operatora na rynek trwa, razem ze stopniowym wprowadzaniem różnych usług. Zdobywanie klientów też nie jest proste. Ja na przykład do Play przeszedłem dopiero po dwóch latach od pojawienia się marki Play, bo profil dzwonienia mam taki a nie inny i dopiero, gdy mnie Simplus mocno zdenerwował. Gdybym intensywniej korzystał z telefonu to i przeszedłem w ciągu roku. Możliwe, że obecna oferta wpasowała się w profil więcej klientów.
Czy nowy MNO da radę dorównać cenami przynajmniej Erze i Plusowi (które IMO są najdroższe)?
-
Anonimowy
GośćDobry chwyt pijarowy. Play ma na tyle mało klientów, że niewielu od niego odchodzi. Po drugie: wkrótce ta opłata ma i tak zostać zniesiona na mocy ustawy. Play ucieka "do przodu" i robi znowu trochę szumu wokół siebie.
-
Anonimowy
GośćBardzo dobre wejście marketingowe. W3 znowu została krok z tyłu. Do Play i tak przechodzą ludzie z pełną świadomością tego co wybierają. A rezygnować np. z Play Fresh przy obecnych uczciwych i nie pokręconych taryfach dla klienta jest mało prawdopodobne. A przechodzenie z numerem z Play do innej sieci też jest niezbyt ciekawe. Ja bym tego nie zrobił. Wolałbym nawet przez rok mieć dwa równoległe numery w tym jeden z W3 oczywiście.
-
Anonimowy
GośćA realia są takie, że przechodząc na fresh, trzeba wykupić starter za 30, choć wg regulaminu wystarczyłby za 9 – podobno problemy techniczne, tylko w BOKu nawet nie wiedzą czy i kiedy będą rozwiązane … I tak przeniosę 1 numerek, ale miesiąc później …
-
Anonimowy
GośćNawet nie będziesz wiedział jak szybko zużyjesz kasę na te 300 min w sieci i na stacjonarki, a 30PLN nie zniknie jak w innych pseudosieciach. Zacząłem już trzecią setkę minut w tym pakiecie i nic mi nie przepadło, bo masz te pakiety co 100 min, a nie jak w Plusie co 200 minut. I tu znowu Fresh jest uczciwszy i korzystniejszy.
-
-
AutorWpisy