Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Pakiety internetowe w Simplusie, 36.6 oraz Mixplusie już od 7 gr za 1 MB
- Ten temat ma 21 odpowiedzi, 4 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat, 8 miesięcy temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
Kan
Klucznik -
Anonimowy
Gośćpakiety ważne 720 h (30 dni), a nie 270 h (11 dni i 6 h) 😛
-
Anonimowy
GośćTAKTAK 1,44 za polaczenie lub 5zl za 5MB czyli 5 razy drozej, rozmowy poza siec 2 razy drozej. CZym oni cha klientow nie odgonic od siebie, bo o przyciaganiu trudno mowic, okresowa laska lub nie laska operatora podwojne dowladowanie lub laska ze do 1.Lisopada po sieci 29gr, zenada.
-
Anonimowy
Gośćjak ktoś rzadko korzysta, to chyba heyah lepsze. cena i taktowanie wychodzi takie samo jak tu przy najmniejszym pakiecie, ale nie ma obawy że się nagle przekroczy pakiet i więcej zapłaci
-
Anonimowy
GośćCzyżby wojna w mobilnym internecie? Jak widać Plus całkiem szybko reaguje i wyprzedza konkurencję.
-
Anonimowy
Gośćplus zawsze byl liderem mobilnego internetu.mobilnego podkreslam.dobre ceny.takt co 100 kb przy takich cenach mozna przezyc-bardziej sie oplaca tela wykorzystac jako modem,jednak do opery mini troszke slabo,ale wszystkiego miec nie mozna.szkoda ze w tv nie reklamuja:przeciez to realna konkurencja dla 39,5 orange.plus powinien mówic w reklamach jasno:u nas kazdy:abo/mix/prepaid ma dostep do taniego,mobilnego internetu..wojnę na net przez kom uwazam za rozpoczetą..a czesto kto 1ten lepszy.na orange i ere nie licze,a play nie jest mobilny
-
Anonimowy
GośćJa jednak jestem zwolennikiem Heyah. 2gr za 100kB to bardzo dobra oferta, czyli 1mb wychodzi 20groszy. I mobilnosc tez jest. Plus troche stracil w moich oczach gdy zaoferowal 1gb z taka sama cena jak Era oferuje juz od dawna ale z ograniczeniem predkosci…
-
Anonimowy
GośćJa tez mam Heyah 😉 Ale zastanawiam się poważnie nad GaduAir, bo net wychodzi jednak taniej, okres ważności poł wychodzących jest dłuższy, tańsze są rozmowy i smsy a do tego GG za free (może nie każdy korzysta, ale ja tak).
Standardowo w GAir wychodzi 1gr/20kb czyli 5gr/100kb czyli 50gr/1mb. W Heyah 20gr/1mb rozliczane co 100kb i taniej sie nie da :/
Za 20zł mamy więc do wykorzystania 100mb.
W GaduEr przy doladowaniu 20zł dostajemy 40mb gratis (na 30dni) + 6zł (można kupić pakiet 25mb za 5zł)
Za te 20zł kupimy jeszcze 2 pakiety po 60mb (po 10zł).
Zostaje jeszcze złotówka = 2mb 😛
Łącznie za 20zł mamy do wykorzystania:
40+25+60+60+2mb = 187mb rozliczane co 1kb…
Słaba oferta?
-
Anonimowy
GośćAha… i realna cena za 1mb w GAir wynosi wtedy niecałe 10,6gr
-
Anonimowy
GośćRed …. w Simplusie kupujesz na allegro zdrapke 150 za 134 zł – doladowania dostajesz 180 zł. Koszt utrzymania telefonu 27 zł na miesiac. A pakiet 25 mega dostajesz za 4 zł …. (1 MB za 16 gr? ) … źle? 🙂
-
Anonimowy
Gośćstałe łącze 4MB/s 19,9zł źle?:)
-
Anonimowy
Gośćpowiem szczerze Plus ostatnio zaskakuje na plus:)
-
Anonimowy
GośćMirekb faktycznie to konkurencja dla 39,5 od Orange i dobrze że zadziałali ale zauważ że to nadal pakiety. Taki pakiet jest on ważny 30dni i jak się go wykorzysta w ciągu powiedzmy 20stu dni to klapa, trzeba następny kupić. W 39,5 masz dostęp all the time i nawet jak wykorzystasz swój limit to transfer spada do 64kpbs i możesz działać dalej, zdecydowanie wolniej ale działać bez dodatkowych kosztów.
-
Anonimowy
Gość@Tiger: na telefonie?? 😛
@kordi: i tak wychodzi drożej 😛 Za 100zł w GAir dostajesz pakiet 200mb i 30zł… 😛 a ja tam sim+ nie trawie jakoś…
-
Anonimowy
GośćDziś jestem w szkole, właśnie mi sie pakiet skończył, wchodzę w ebooka a tu taka niespodzianka 🙂 100mb za 10 zl od razu :] Znacznie obniży moje wydatki, bo necik mi sie bardzo przydaje. Brawo
-
Anonimowy
GośćZmieniam decyzję. Bez sensu te pakiety internetowe. Co z tego że za 100mb zapłacę 10zl skoro przez 2 dni już mi 20mb zjadło. To naliczanie co 100kb (wczesniej było co 1bajt) to po prostu bezsens. Wolałbym te stare pakiety. Co z tego że dali 2 razy więcej jak mi tyle pobiera. W życiu bym 20mb w tym starym przez 2 dni nie wykorzystał. Nierealne. Naprawdę brawa dla Plusa za ich debilną promocję. A myślałem że tak pięknie to zrobili.
-
LesH
UczestnikMasz rację. Taktowanie rozmów i rozliczanie 'paczek’ danych to jak rozliczanie za towar w/g wagi. Chcielibyście, by sklepy zaokrąglały wagę towarów do pełnego kilograma, 500 gram czy nawet 100 gram? Nie trudno sobie wyobrazić zwiększenie wydatków na zakupy, a nawet głosy klkientów: OSZUSTWO W BIAŁY DZIEŃ!!! Za 'wagowe’ towary w sklepach płacimy co do grama, kiedyś było co do 'deka’ – starsi pamiętają.
Operatorzy gsm w PL wprowadzili w prawdzie jednosekundowe taktowanie rozmów, ale bezkarnie zaokrąglają paczki danych internetowych. Najgorzej robi Era 🙁 mój główny operator w PL 🙂 ponieważ wprowadził paczki 500 kB i to osobno danych wychodzących i przychodzących. Jak to skutkuje praktycznie?
Przejrzenie email tekstowych bez załączników to max kilkadzieścia kB w download i 1-2kB upload. W Erze (mój główny op biznesowy) będą to 2 paczki po 500kB. Nawet mając usługę 'BlueConnect w telefonie’ za prawie 50zł brutto/500MB paczka 500kB wynosi tu 5 groszy, czyli w/w przeglądnięcie poczty berz załączników wyniesie 10 groszy. Niby niewiele, ale bardziej opłaca mi się wchodzić mobilnie na neta z karty HEYAH, ponieważ tutaj mam 2gr/100kB download/upload razem, zatem ta sama 'operacja’ internetowa zamyka się najczęściej w 100kB i kosztuje jedynie 2 grosze, czyli prawie nic, 5 razy taniej niż w Erze, zresztą na tej samej infrastrukturze BTS-ów Ery!!!). To bardzo przykre.
-
Anonimowy
GośćAktywowałem pakiet internetowy 25MB za 5zł w Nowym Simplusie (na starej platformie billingowej). Zgodnie z regulaminem, sesje internetowe łączone za pomocą punktu dostępowego WAP, taryfikowane powinny być co 10kB z pakietu internetowego. Jakież moje zdziwienie było , kiedy po zakończonej sesji WAP (łączyłem się z internetem w mini-operze: download 39kB, upload 5kB), zostałem obciążony z konta głównego za 5 paczek po 10kB 20gr każda , czyli w sumie 1zł. Zadzwoniłem już do BOKu z reklamacją!!! Nie dość że wprowadzają nowe większe pakiety internetowe w Simplusie i taryfikacjeINTERNET co 100kB osobno za wysłane i odebrane dane, to jeszcze WAP taryfikowany jest z konta głównego!!!!!
Są 2 regulaminy pakietów internetowych: w poprzednich taryfach (na starej platformie), i w nowych taryfach (Twój Profi, MixPlusIV, 36.6). W tym pierwszym jest informacja że niby 1MB WAPu jest taryfikowane jako 10MB z internetu (dziwne). To w końcu jak ma być taryfikowana sesja WAP? Zawsze co 10kB z pakietu internetowego niezależnie od wybranej taryfy i wielkości pakietu internetowego????
-
Anonimowy
Gośćteraz co zrobili w plusie to po prostu hamstwo co to za promocja i gowno daje te 100mb
mam internet w telefonie już od roku i to co teraz weszło to mnie przeraziło nie myślałem że mogą cos takiego zrobić
weżmy prostą kalkulacje
wybrałem strone onet na operze mini która zajmuje mi na wysokiej rozdzielczości 11 kb
w nowym pakiecie 100 mb =102400 kb
11kb=100kb – strona onet wg pakietu 100 mb
102400/100=1024 – tyle razy moge otworzyc strone niby to duzo ale na cały miesiąc
a teraz stary pakiet o polowe mniejszy
stary pakiet 50 mb = 51200 kb
11kb = 11kb – i to mi sie podobało
51200/11= około 4654 robi różnice
oczywiście tą kalkulacje przedstawiłem po to aby niektórzy zrozumieli że tak fajnie nie jest
nie wiem co plus chciał przez to udowodnić …
Przy pakietach 500 mb może sie opłacać(choć wątpię). Może sie opłacac wtedy gdy na telefonie oglądamy filmiki z youtube ale nie wiem po co to wprowadzili. Sądze że myśleli że po co mają wyprzedzać konkurencje np. ere kiedy mogą wiecej zarobić przez naliczanie taktowane na 100kb
Mogli by chociaż dać wybór np. maly pakiet ten 25 mb naliczanie za 1 bajt i pakiet 100 mb naliczany 100kb mogli by dać wybór stali by sie bardziej konkurencyjni. Mam nadzieje(choć mówią że ta matka głupich) że za niedługo zrobią pakiety naliczane za każdy 1 bajt
-
Anonimowy
GośćJa na razie testuje tą ofertę bo mam zamiar zrezygnowac z internetu abonamentowego w Play Online.Koniec umowy za miesiąc i kilka dni. Wszystko byłoby ok gdyby nie rozliczanie oddzielne danych wysłanych i odebranych.Nawet jak wykorzystam 99 kB to pobierało mi 200kB a nie 100kB. Poza tym udalo mi się zamówić 2 pakiety jednocześnie.Na początek pobierał z mniejszego pakietu a gdy skończył się ten mniejszy automatycznie zaczął pobierać z większego w czasie tego samego połączenia z netem.Nie przerywałem sesji inernetowej.Minęło kilka dni i mniejszy pakiet nie został usunięty z listy dostępnych mimo tego ,że jest na nim 0KB To chyba jakaś nieprawidlowość .Nie wiem czy zastąpi mi to internet abonamentowy w Play…
-
Anonimowy
Gośćich bin aus polen?
-
Anonimowy
Gość`tsa . ja ostatnio aktywowałam pakiet internetowy za 25mg i teraz co miesiąc pobiera mi 5zł, nie wiem jak mam to wyłączyć. ;/ pomoże ktoś?
-
-
AutorWpisy