Ostatni rok wojny cenowej w komórkach?

Start Forum Rynek Wyniki i sprawozdania finansowe Ostatni rok wojny cenowej w komórkach?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 9
  • Autor
    Wpisy
    • #153023 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Niespełnione obietnice MVNO. Wbrew zapowiedziom MNO, ceny detaliczne nie wzrosły po spadku MTR. Spadek wartości polskiego telekomunikacyjnego jest głównie skutkiem nacisków regulacyjnych, które doprowadziły do głębokich przetasowań na rynku hurtowym – wynika z zaprezentowanego wczoraj raportu firmy doradczej Audytel.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #190692 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Geniusz z Audytela mówił to po wprowadzeniu stanu darmowego czy przed ? Zresztą w innym fragmencie swoich wypocin stwierdził, że "Wartość rynku zmalała w wyniku obniżenia przez Urząd Komunikacji Elektronicznej stawek MTR (z 0,3387 zł do 0,2162 zł w styczniu i do 0,1677 zł w lipcu 2009) o 1,6 mld zł"

• #190697 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Teraz pora robic cos z INTERNETEM w telefonach,bo właśnie ta opcja może przyciągac nowych użytkowników,mamy multimedialne tel.a z internetem kiepsko żałosne pakiety a wiec W3 do roboty,a Plya do lepszego zasiegu.

• #190698 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

2010 – to kolejny rok wojny cenowej. ? :)))

Nie ma takiej możliwości.

Play to wymusi i będzie z tego czerpał profity :))

• #190699 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Play staje się coraz mniej chętny na rzucanie rynkowi rękawicy. :)))

Większej bzdury nie czytałem. A stan darmowy szanowny analityku z Audytela, to nie wojna cenowa?

2010 to rok dalszej wojny cenowej.

• #190700 Odpowiedz
      PROZAK
      Uczestnik

"Zdaniem Tomasza Kulisiewicza, głównego analityka Audytela czwarty operator (Play), którego ruchy najbardziej wpływały na obniżkę cen, urósł do takich rozmiarów, iż staje się coraz mniej chętny na rzucanie rynkowi rękawicy."

Tak jak mówiłem, tylko dzięki play mamy obniżki (fakt oczywisty dla mnie i dla głównego analityka Audytela), a nie unii europejskiej jak niektórzy myślą.

Co do "rzucania przez play rękawicy rynkowi" mam inne zdanie, i nie jak twierdzi główny analityk że play urósł do takich rozmiarów i teraz nie będzie już ruchów cenowych w dół jest według mnie nie do końca prawdziwe.

Żeby to ocenić trzeba przyjrzeć się podobnym ofertom wszystkich znaczących na rynku operatorów. Ostatnio przeanalizowałem oferty przedłużeniowe umów bez telefonu (ale w każdej innej jest podobnie). Okazuje się że mimo takich wielkich zapowiedzi operatorów oferta play jest dwukrotnie lepsza dla klientów i play zdaje sobie sprawę z tego że są najlepsi i maja to gdzieś jak inni to spostrzegają i komentują. Takie są fakty!

• #190709 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

tiaaa, audytel to chyba się wypowiada jako rzecznik plusa ery i orange razem wziętych… i to raczej nie jest raport, tylko myślenie życzeniowe, zupełnie oderwane od rzeczywistości, tak jak by plus era i orange, tym razem ustami audytela próbowali zakląć rzeczywistość, a wygląda to w moich oczach tak: buuuu my już nie chcemy wojny cenowej, buuuuuu, przestań playu obniżać ceny, bo przesadzasz nam doić Polaków tak jak to robiliśmy zanim wszedłeś na rynek buuuhuuuhuu ;DDD

• #190712 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

*przesadzasz – przeszkadzasz

• #190713 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

"Freszcie" na wykresach widać kto nabija w butelkę klientów. Jakoś w styczniu 2006 stawki nie spadły. A do P4 ceny nawet wzrosły od stycznia 2009.

Świetna robota Kan. jedyny portal gdzie jest to świetnie pokazane na wykresach.

• #190714 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Play czekamy na 20gr do wszystkich sieci bez pakietów

Przeglądanie wątków odpowiedzi 9
Odpowiedz na: Ostatni rok wojny cenowej w komórkach?
Twoje informacje: