Start › Forum › Rynek › Wyniki i sprawozdania finansowe › Ostatni rok wojny cenowej w komórkach?
- Ten temat ma 9 odpowiedzi, 3 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat, 5 miesięcy temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
Kan
KlucznikNiespełnione obietnice MVNO. Wbrew zapowiedziom MNO, ceny detaliczne nie wzrosły po spadku MTR. Spadek wartości polskiego telekomunikacyjnego jest głównie skutkiem nacisków regulacyjnych, które doprowadziły do głębokich przetasowań na rynku hurtowym – wynika z zaprezentowanego wczoraj raportu firmy doradczej Audytel.
-
Anonimowy
GośćGeniusz z Audytela mówił to po wprowadzeniu stanu darmowego czy przed ? Zresztą w innym fragmencie swoich wypocin stwierdził, że "Wartość rynku zmalała w wyniku obniżenia przez Urząd Komunikacji Elektronicznej stawek MTR (z 0,3387 zł do 0,2162 zł w styczniu i do 0,1677 zł w lipcu 2009) o 1,6 mld zł"
-
Anonimowy
GośćTeraz pora robic cos z INTERNETEM w telefonach,bo właśnie ta opcja może przyciągac nowych użytkowników,mamy multimedialne tel.a z internetem kiepsko żałosne pakiety a wiec W3 do roboty,a Plya do lepszego zasiegu.
-
Anonimowy
Gość2010 – to kolejny rok wojny cenowej. ? :)))
Nie ma takiej możliwości.
Play to wymusi i będzie z tego czerpał profity :))
-
Anonimowy
GośćPlay staje się coraz mniej chętny na rzucanie rynkowi rękawicy. :)))
Większej bzdury nie czytałem. A stan darmowy szanowny analityku z Audytela, to nie wojna cenowa?
2010 to rok dalszej wojny cenowej.
-
PROZAK
Uczestnik"Zdaniem Tomasza Kulisiewicza, głównego analityka Audytela czwarty operator (Play), którego ruchy najbardziej wpływały na obniżkę cen, urósł do takich rozmiarów, iż staje się coraz mniej chętny na rzucanie rynkowi rękawicy."
Tak jak mówiłem, tylko dzięki play mamy obniżki (fakt oczywisty dla mnie i dla głównego analityka Audytela), a nie unii europejskiej jak niektórzy myślą.
Co do "rzucania przez play rękawicy rynkowi" mam inne zdanie, i nie jak twierdzi główny analityk że play urósł do takich rozmiarów i teraz nie będzie już ruchów cenowych w dół jest według mnie nie do końca prawdziwe.
Żeby to ocenić trzeba przyjrzeć się podobnym ofertom wszystkich znaczących na rynku operatorów. Ostatnio przeanalizowałem oferty przedłużeniowe umów bez telefonu (ale w każdej innej jest podobnie). Okazuje się że mimo takich wielkich zapowiedzi operatorów oferta play jest dwukrotnie lepsza dla klientów i play zdaje sobie sprawę z tego że są najlepsi i maja to gdzieś jak inni to spostrzegają i komentują. Takie są fakty!
-
Anonimowy
Gośćtiaaa, audytel to chyba się wypowiada jako rzecznik plusa ery i orange razem wziętych… i to raczej nie jest raport, tylko myślenie życzeniowe, zupełnie oderwane od rzeczywistości, tak jak by plus era i orange, tym razem ustami audytela próbowali zakląć rzeczywistość, a wygląda to w moich oczach tak: buuuu my już nie chcemy wojny cenowej, buuuuuu, przestań playu obniżać ceny, bo przesadzasz nam doić Polaków tak jak to robiliśmy zanim wszedłeś na rynek buuuhuuuhuu ;DDD
-
Anonimowy
Gość*przesadzasz – przeszkadzasz
-
Anonimowy
Gość"Freszcie" na wykresach widać kto nabija w butelkę klientów. Jakoś w styczniu 2006 stawki nie spadły. A do P4 ceny nawet wzrosły od stycznia 2009.
Świetna robota Kan. jedyny portal gdzie jest to świetnie pokazane na wykresach.
-
Anonimowy
GośćPlay czekamy na 20gr do wszystkich sieci bez pakietów
-
-
AutorWpisy