Orange nie spodziewa się dużej wojny cenowej w 2010 roku

Start Forum Rynek Wyniki i sprawozdania finansowe Orange nie spodziewa się dużej wojny cenowej w 2010 roku

Przeglądanie wątków odpowiedzi 12
  • Autor
    Wpisy
    • #152509 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Prezes operatora marki Orange Mariusz Gaca nie spodziewa się dużej wojny cenowej w 2010 roku. Jego zdaniem, po wprowadzeniu przez P4 oferty 29 groszy za minutę w pre-paidzie w ubiegłym roku, która doprowadziła do znacznych obniżek stawek u innych operatorów w 2010 roku czeka nas stopniowa stabilizacja rynku mobilnego.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #193834 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ilu to już było proroków, którzy uważali, że rynek komórkowy czeka spokojny okres. Ciekawe, że najczęściej Play ich budził z tego przeświadczenia.

• #193835 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

przenioslem numer z orange do play, mam 3 tys minut na stacjonarne i 380 minut do wszystkich, place 61zl. Orange jak juz mi dawalo darmowe minuty do orange, to po wykorzystaniu pakietu podstawowego, na stacjonarne musialem placic z pakietu, szkoda gadac. W play jest taniej i przede wszystkim przejrzyscie, wiadomo ile mam minut, w pakietach MB, SMSow, a jednak mozna! tylko zasieg w play jest gorszy poza miastem, ale do orange nie wroce

• #193836 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

zauważyłem od jakiegoś czasu że orange/tp wogóle niczego się nie spodziewa nigdy… (tak jak zresztą cała w3). No ale akurat w to że w 2011r. będą mieli lepsze oferty i wiecej klientów niż plus w to akurat mogę uwierzyć patrząc na ostatnie oferty (podwyżki cen!!!) plusa.

ja zaś 2010r. widzę tak że coraz wiecej będzie ofert z nielimitowanymi rozmowami (może ktoś się odważy (prócz nowej Heyah) też o smsy wewnątrz własnej sieci bez limitów razem z rymi rozmowami). i tak już teraz przy doładowaniu minimum 30zł darmowe nielimitowane rozmowy do własnej sieci na 30dni dają: play fresh, potem nowa heyah a ostatnio nawet GaduAir (pytanie kto następny da taką ofertę…??)

No – ok – orange chciało być orginalne i dali (płatne) pakiety po 1000min na stacjonarne i do orange na 14dni za 6zł każdy taki pakiet …

Teraz czas na ulepszanie oferty netu.

Tutaj prowadzi GA, potem play fresh, potem jest orange free na karte i na końcu nowa heyah (kolejnych operatorów nie chce mi się już wyliczać – Ci są najciekawsi wg mnie) jeśli chodzi o typową ofertę na kartę jesli chodzi o net to jest tylko jedna godna uwagi (do laptopa): playonline na kartę (30zł to 2GB na 28dni, 50zł to 4GB na 56dni z naliczaniem co 1kB). szkoda że play to dobre naliczanie co 1kB zepsuł w innych swoich ofertach (play fresh, mix, mixtura, abonamenty głosowe). Ale i oferty longplay są godne uwagi – widać że nadal orange / tp / ft nie doceniają playa…

• #193837 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

ion: od kiedy play ma naliczanie co 1kb ?

ja mam play online na karte i liczy mi 100kb.

ponoc ma sie cos dopiero zmienic w maju ale jakos slabow to wierze.

• #193839 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

No i proszę. Pan Gaca przyznał, że Play Fresh zatrząsł rynkiem. Ciekawe, że swego czasu inni z Orange umniejszali znaczenie tej oferty 😀

@ion – masz rację.

Sądzę że kto jak kto, ale pomarańczowa firma nigdy nie da darmowych smsów w sieci. Nie ten styl :D:D:D

• #193840 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Myślę że Orange to teraz bardziej skupia się na rozmowach niż na smsach które stają się coraz mniej popularne. Wprowadzenie pakietu 1000minut za 6pln może w pewnym sensie o tym świadczyć

• #193841 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

ja tez mialem juz telefony we wszystkich sieciach, w Play jest najtaniej i przejrzyscie – bez gwiazdek i kombinatorstwa

• #193842 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

A co się dzieje w dostępie do internetu w prepaid? Kolejni operatorzy wprowadzają nowe większe pakiety.

• #193843 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Mysle wrecz odwrotnie dopoki w Orange nie bedzie gruntownych zmian w taryfach abonamentowych nie widze za bardzo wiekszego lub systematycznego naplywu nowych klientow do pomaranczy. Oferta Long Play jest najkorzystniejsza obecnie z punktu widzenia klienta pod wszystkimi wzgledami w tym najwazniejsze: cena/ilosc minut.

• #193844 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Nie przewidujemy żadnej wojny cenowej, w sumie jedyne ruchy cenowe jakie przewidujemy to te w górę.

• #193845 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

no barwo!! w końcu orange doszło do tego, że istotny wpływ

na wybór oferty operatora ma jakość świadczenia usług i

obsługi, szkoda tylko, że ta ich wiedza nie przekłada się na

działania! poprawcie chociaż zasięg, żeby nie zrywało

połączeń to podstawa podczas rozmów jakbyście nie

wiedzieli

• #193846 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jak to zasieg poprawcie? Przeciez orange ma w tej chwili zdecydowanie zasieg najlepszy dzieki cdma. Jezeli chodzi o mobilny internet, to razcej malo kto moze z nimi konkurowac.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 12
Odpowiedz na: Orange nie spodziewa się dużej wojny cenowej w 2010 roku
Twoje informacje: