Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Opodatkować maile?
- Ten temat ma 9 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 17 lat, 3 miesiące temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
Kan
Klucznik -
Anonimowy
GośćPomysł raczej dobry, ale jak oni chcą to wyegzwekfować?
-
Anonimowy
GośćChyba kogoś równo wali w dekiel. A co z wolnością internetu? I znowu nowy podatek? Na łby poupadali.
-
Anonimowy
GośćTroche nie rozumiem jakby to wyglądało od strony technicznej :O, mozna by jakoś sledzić przepływ informacji po SMTP ale co kiedy użytkownik korzysta z poczty chociażby po http. Nawet gdyby zrobić to na poziomie publicznyc serwerów pocztowych to przecież takie nie są wykorzystywane do spamowania, nie orientuje sie do tego stopnia ale spamerzy to chyba własne serwery pocztowe wykorzystują
W ogóle czyj to pomysł ? Jakiej jednostki ?
-
Anonimowy
Gość"Naukowcy z University of Alabama dowiedli, że aż 22300 domen wykorzystywanych do rozsyłania spamu jest powiązanych z zaledwie 3 serwerami w Chinach" Czyli jakiekolwiek opodatkowanie nie ma racji bytu
-
Anonimowy
GośćKolejnym krokiem będzie opodatkowanie postów na forum:) i czatów
-
Anonimowy
GośćGdzie by tu jeszcze zarobić i na na czym?
-
Anonimowy
GośćSkrzynka pocztowa na gmailu i 100% spamu jest w spamie i usuwane z automatu po 30 dniach, więc ja nie widzę problemu spamu. Na polskich skrzynkach ilość reklam mnie zniechęca.
-
Anonimowy
Gośćnie rozumiem negatywów ? piszeczie ponad 500 e-maili dziennie ? nie ? to po %#$%$#@ się odzywacie, że się tak zapytam 🙂 JESTEM ZA!
-
Anonimowy
Gośćto po prostu kolejny sposób aby po cichu wprowadzić jakiś podatek. Miało by to wątpliwą skuteczność. Czy wiesz ze sieci botnet są wykorzystywane do masowego rozsyłania spamu i teraz wyobraź sobie ze Twój komp jest zainfekowany robakiem rozsyłającym spam i czy chciałbyś zapłacić za te wszystkie wysłane maile ?
-
-
AutorWpisy