Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Nowy telefon już 4 miesiące przed końcem umowy
- Ten temat ma 17 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat, 4 miesiące temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
superneo25
Członek -
Anonimowy
GośćJakoś nie widzę w tym rewolucji.
W Orange można przedłużyć umowę 3 miesiące (dla indywidualnych) oraz 6 miesięcy (dla firm) przed końcem dotychczasowej umowy.
Jeżeli chodzi o kontakt z Klientem – są wszelkie formy. Najwięcej salony robią – zaproszenia listowne, smsy do klienta oraz rozmowa z klientem przez telefon – znam to z własnego doświadczenia gdyż pracuje w salonie Orange.
Zostaje jeszcze Warszawa która raczej tylko dzwoni.
-
Anonimowy
Gośćale z tego co wiem to bylo tojuz od dawna bo sam z tego korzystalem chyba ze byly 3 miesiace, teraz nie powiem bo nie pamietam ;p
-
Anonimowy
GośćKlientowi co się kończy umowa 4 miesiące przed końcem była oferowana oferta na MIXa lub TT Fona a 3 miesiace przed końcem oferta abonamentowa. Teraz 4 miesiące przed końcem będzie też oferta abonamentowa.
-
Anonimowy
GośćTO WIELKA SCIEMA, NO BO CO Z TEGO, ZE PODPISZESZ UMOWE 3, 4 ,CZY POL ROKU WCZESNIEJ, OKRES STAREJ UMOWA NIE SKARACA SIE, NOWA UMOWA BEDZIE OBOWIAZYWALA CIE 24 MIESIACE OD ZAKONCZENIA STAREJ, WIEC RAZEM NAWET 30 MIESIECY. PO 24 MIESIACACH MINA PROMOCJE I TRZEBA BEDZIE TRZYMAC TELEFON JESZCZE PRZEZ POL ROKU, WIEC OPERATOR ZACHECI CIE DO PODPISANIA KOLEJNEJ UMOWY I TAK CIAGLE MA CIE W GARSCI I PEWNOSC, ZE NIE PRZENIESIESZ NUMERU DO INNEGO OPERATORA.
-
Anonimowy
Gośćto ciekawe bo ja dostałem oferte na podpisanie nowej umowy w erze 5 miesiecy przed zakończeniem starej a było to 7 miesiecy temu ale pewnie dlatego ze duzo osob dzwoni do mnie z za granicy bo abonament mam tylko 100zł
-
Anonimowy
GośćTomek to nie tak. Powiedzmy że umowa kończy ci się 31 grudnia. $ miesiące wczesniej możesz przedłużyć umowę na nowych warunkach i z nowym fonem. Nowe warunki obowiązują od najbliższego okresu rozliczeniowego. Ale okres umowy przedłuża się o 31 grudnia na kolejne 2 lub 3 lata. Więc podsumowując. Masz nowe lepsze warunki i nowy fon.
-
Anonimowy
Gośćdobra opcja, najpierw bylo 2m-c, pozniej 3m-c teraz 4m-c bardzo dobry pomysl Ery. Dla mnie bomba wiadomosc bo teraz zamiast w pazdzierniku wezme sobie na poczatku wrzesnia telefon:):) Rewelacja
-
Anonimowy
Gość*Tomek – akurat w Plusie właśnie umowa się skraca, gdyż obowiązuje na przewidziany okres czasu od daty jej podpisania, a nie od daty zakończenia poprzedniej. Z kolei w Erze zawsze dostaniesz więcej za przedłużenie, niż nowy klient…
-
Anonimowy
Gośćno to w orange umowa sie nie skaraca
-
Anonimowy
Gośći co z tego skoro są telefony które są tylko dla nowych abonentów i nie są oferowane dla "starych" np. Xperia X1 czy też KC910 a niektóre np C905 dla "starych" są droższe niż dla nowych :[
-
Anonimowy
GośćPo pierwsze koniecznie trzeba złożyć rezygnację. Wtedy bez problemu dostaje się zniżkę 45% na cennikowy abonament oraz tańsza słuchawkę. Idąc do sklepu firmowego telefon jest o 50 zł tańszy, tylko trzeba o tym wiedzieć i się przypomnieć. Poza tym ofertę najlepiej ustalać przez infolinię, bo zawsze dodatkowy gratis się wysępi, np słuchawkę BT, realizować ją w sklepie firmowym. Ja umowę przedłużałem niecałe dwa lata temu i za 65 zł mam 3 pakiety uniwersalne i jeden taniej w sieci. Wtedy wziąłem bodajże N 5300 za 1 PLN (kosztowała normalnie 199), BT właśnie i garść starterów o nominale 20 zł po 5 zł. Ogólnie bardzo do przodu na tym wyszedłem, bo telefonu i tak nie potrzebowałem (starterów też nie). I tak rezygnuję jak się umowa skończy, bo ten numer już mi w ogóle jest niepotrzebny, ale warto na to zwrócić uwagę przedłużając.
-
Anonimowy
GośćKolezanka rok przed zakonczeniem obecnej umowy otrzymala w erze propozycje przedluzenia umowy o kolejny rok z aparatem. Duzo dzwoni placi wieksze rachunki niz okreslila. Duzo dzwonia do niej . Operator uznal ze takiemu klientowi moze juz zaoferowac kolejna lojalke. Mi zostalo jakies 8 miesiecy do konca aneksu i niestety ale jestem kiepskim klientem mieszcze sie w abonamencie 🙂
-
Anonimowy
GośćWidac ze ERA boi sie PLAY :]
-
Anonimowy
GośćNa pewno lepiej wcześniej podpisac nową, lepsza umowę i dostac nowy telefon. No ale jak ktoś nie będzie chciał, to przecież nie podpisze, więc specjalnych emocji we mnie to nie wzbudza
-
Anonimowy
GośćDokladnie, dodatkowe minuty calkiem gratis i tansza sluchawka, to naprawde spoko oferta:) Sam tak mialem i jestem zadowolony. Place wlasciwie sam abonament. Tam jakies grosze zawsze sa ale malo. Jak mi sie skonczy abo to dzownie z bonusow. A ze mam rodzinke w sieci, to mam zyc nie umierac:) i to bez dwoch zdan. Biorac pod uwage fakt ze bede juz mogl wymienic telefon na 4m-c przed to naprawde super wiadomosc na poczatku grudnia:)
-
Anonimowy
Gośćto nie prawda! niestety;(
chciałem przedłużyć umowę która kończy mi się 26 czerwca tego roku i powiedzieli mi że mogę dopiero to zrobić za miesiąc;(
-
Anonimowy
GośćTak mam tak samo dopiero w poniedziałek mogę to zrobić bo wtedy będzie już marzec
PS. W ERZE 3 MIESIĄCE PRZED KOŃCEM !!!
-
-
AutorWpisy