Nokia rezygnuje z Symbiana ?

Start Forum Sprzęt Nokia Nokia rezygnuje z Symbiana ?

• Ten temat ma 9 odpowiedzi, 5 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 17 lat temu przez Anonimowy.
Przeglądanie wątków odpowiedzi 9
  • Autor
    Wpisy
    • #154901 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Fiński producent telefonów komórkowych w przyszłości ma zamiar wyposażać wiele ze swoich wydajniejszych modeli w system operacyjny Maemo, informuje serwis Heise Media, powołiując się na dziennik „Financial Times Deutschland”.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #179783 Odpowiedz
      KyokoMai
      Członek

No i święta prawda. Miałem kilka telefonów z Symbianem i nigdy więcej. Są zbyt 'ciężkie’ i 'muliste’, nawet na tych najlepszych.

• #179784 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Weź do ręki względnie nowy telefon z Symbianem w rodzaju e51, Omnia HD, e52, n82, e71 czy n63 i sprawdź czy muli. U mnie i wiem ze u wielu innych chodzi bardzo szybko bez żadnego mulenia i bez problemów.

• #179785 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

no cóż, zdarza się w E71 że się totalnie zwiesi. Pracować też mógłby ciut szybciej.

To wszystko bije jednak na głowę jakość (a raczej brak) Nokia Maps…

• #179786 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

richo: posłuchałem komentarza podobnego do twojego, kupiłem N82 i niestety jest zaledwie przeciętnie. Funkcje telefonu są O.K. ale czas na ich obsłużenie którego potrzebuje Symbian jest nie do przyjęcia. Telefon ma zacięcia, dziwnie się czasami zachowuje, a przymusowe restarty mam raz w tygodniu. Niestety nie jest to dla mnie do przyjęcia.

• #179787 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

A ja mam Nokię 6220 classic i symbian działa szybciutko, nie

wiesza się i generalnie doceniam możliwości jakie daje 🙂

ale wiem, że rodzicom nie kupię telefonu z tym systemem

bo jest zbyt skomplikowany, co dla mnie jest wyzwaniem dla

wielu będzie przeszkodą nie do przejścia 🙁

• #179788 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

kiedyś miałem nową nokie 6630…przez tydzien, bo po tym czasie ja sprzedalem i powiedzialem sobie, ze telefon z symbianem nadaje sie dla ludzi, ktorzy nie licza sie z czasem. Niedopuszczalne bylo to, ze telefon stal na półce i sie wieszal do tego stopnia, ze tylko wyjecie baterii go ratowalo (od razu wyprzedze glupawe komentarze, ze jak sie ma w tle wlaczonych 14 aplikacji to tak jest – w tle nie bylo nic wlaczone).

Tak sobie myslalem do momentu w ktorym pojawila sie na rynku Nokia N82 i zaczalem sie nia mocno interesowac. Mam ja od paru miesiecy i z radoscia musze przyznac, ze tel rządzi. Gdyby nie mnogosc funkcji moglbym zapomniec, ze jade na symbianie. Telefon jest ZNACZNIE szybszy od k750i, a uwazam ze i nie specjalnie ustepuje tez k800i choc jak wiadomo tez nie mozna ich porownywac jak rowny z równym.

Owszem, stare symbiany byly shitem nie przeniknionym, ale te nowe, na szybszych telefon radza sobie juz bardzo fajnie. Windows mobile jeszcze dlugo bedzie wąchał spaliny symbiana nim go doścignie. Także nie wiem czy rezgynacja z symbiana nie okaże sie dla nich strzalem w stope…

• #179791 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

samsungi na symbianie sprawują się wyśmienicie, być może nokia nie potrafi opanować systemu, który sam stworzyła – ale jakoś mnie to nie dziwi. co to jest ten Maemo? pierwszy raz o tym słyszę

• #179793 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

mialem nokie e61i i sprawowala sie dobrze, teraz mam htc

diamond w windows mobile i musze stwierdzic ze czasani sie

wiesza i jest wolniejszy a bateria to padaka jak wytrzyma 1

dzien to jest dobrze. w nokii 3 dni bez problemu.

• #179794 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ja jestem wierny Symbianowi od lat i nie wyobrażam sobie jego braku na rynku. Łatwy w obsłudze w porównaniu z WM, świetne możliwości jeśli chodzi o personalizację i niewielkie wymagania sprzętowe. Nie twierdze,że jest doskonały, ale jeśli ktoś nie potrzebuje smartfonu pozostają zwykłe proste telefony. Nie znam możliwości Androida, ale na dzień dzisiejszy Symbian to mój faworyt.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 9
Odpowiedz na: Nokia rezygnuje z Symbiana ?
Twoje informacje: