Nadszedł czas ofert bez telefonu?

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Nadszedł czas ofert bez telefonu?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 12
  • Autor
    Wpisy
    • #155466 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Przez lata przyzwyczailiśmy się do oferowanych przy podpisywaniu umowy nowoczesnych apartatów za złotówkę. Jednak sytuacja na rynku zmieniła się i lepsze telefony podrożały. Okazuje się, że klienci Orange coraz częściej przekonują się, że warto skorzystać z oferty bez telefonu – pisze na swoim blogu rzecznik Grupy TP Wojciech Jabczyński.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #176342 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Wniosek nasuwa się tylko jeden – Orange ma najgorszą ofertę z telefonami dla indywidualnych ale ma za to ciekawe oferty bez telefonów. Zresztą klienci już się nauczyli, że nie warto wiązać się na 2 lata i przepłacać za rozmowy w zamian za telefon z simlockiem który można kupić w sklepie za 100, 200 czy 400 zł bez simlocka i mieć potem motywację żeby odejść jak u konkurencji zrobi się taniej.

• #176343 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

cena rozmowy od 25 gr/min. ( bez telefonu ) – pozostawię bez komentarza 🙂 Pomarańcza wybitnie pragnie zostać najgorszym opem na rynku!

• #176344 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Tu bym sienie zgodził, że jest najgorszym, bo rzeczywiście popatrzy sie na sytuację na rynku to opertorzy broniąs ię "ręcami i nogami" przed dawaniem telefonu za złotówkę, czy nawet kilkadziesiąt złotych. Sam tego ostatnio doświadczyłem, jak na razie zwiąłem ich na przetrzymanie.

W pierwszej chwili odrzuciłem, potem jednak zaczłem się nad tym zastanawiać, czy może jednak nie skorzystać.

• #176345 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Na pierwszy rzut oka oferta orange jest atrakcyjna 25 groszy bez telefonu. Jednak gdy spojrzymy na haczyki nie robi się już tak ciekawie. 25 groszy jest rzeczywiście ale w abonamencie za 100 i 200 zł a po wykorzystaniu minut wliczonych w abonament cena minuty jest 2x wyższa!!! W najniższym abonamencie za 25 zł cena minuty wynosi 31 groszy oczywiście tych wliczonych w abonament. Co ciekawe aby dostać taką cenę umowę musimy podpisać aż na 2 lata, w rocznej umowie dostajemy zniżkę tylko na pół roku. Nie rozumiem po co mam podpisywać umowę aż na 2 lata aby dostać warunki gorsze niż w taryfach na kartę i to bez telefonu? Chyba tylko i wyłącznie aby dostać dodatkowe bonusy w postaci darmowych numerów.

• #176346 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

ale jeżeli ktoś bierze abonament to raczej wysoki, a prepaida sie uzupełnia za 25 zł. Bo w takim układzie to rzeczywiście może i się pre paid opłaca, w zetafonie (Nowe Orange Go) też masz stawkę od 25 gr jak doładujesz odpowiednio.

• #176348 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Co ten rzecznik pisze???!!!! Klienci nie biorą telefonów z Orange tylko dlatego że takie badziewia jak oni dają to u innych operatorów nie ma lub są schowane pod półkę!Poza tym zapomniał dodać że telefony dzisiejsze nie wytrzymują długo tzn.po dwóch latach bateria nie trzyma,obudowa się rozlatuje,itd. Oczywiście mówimy o ludziach którzy szanują i dużo używają telefonów.Tak więc nie wierzę że tak duży odsetek ludzi rezygnuje z nowego aparatu.

• #176349 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Nie wiem z czego się te orange cieszy. To jest dla nich sygnał ostrzegawczy. Wreszcie ludzie zaczeli zwracać uwagę na kosmiczne ceny telefonów w orange.

• #176350 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Poza tym orange ma tak skonstruowane oferty że daje dużo,ale tylko do własnej sieci. Przy zerowej opłacie za przeniesienie numeru, w niedługim czasie w ogóle nie będzie wiadomo do kogo ma się taniej, a do kogo nie.

• #176351 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

tak jak widzę tych ludzi z play co mało nie dostają orgazmu gdy zobaczą telefon który operator nabywa za 100zł to mnie śmiech ogarnia. Od razu szpan na osiedlu jest wielki :))naprawdę robi Wam taką różnicę koszt połączenia 29gr a 25gr np? bo dla mnie to jeden czort i tak drogo i tak….

• #176352 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

*Tig* Jeśli do mnie pijesz to Cię zawiodę. Korzystam z Plusa, w Pley-u mam tylko dorywczo neta, w plusie zresztą też. A co do orgazmu, to mnie żona podnieca, a nie telefon,choćby nie wiem jaki piękny i bajerancki był. Jako były już abonent Orange wyraziłem tylko swoje zdanie.

• #176354 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Wiązanie się na 2 lata bez telefonu bez specjalnych bonusów i profitów jakie są w TARYFACH BIZNESOWYCH jest wg mnie bez sensu. Takie stawki daje prepaid. I nawet lepsze przy ładowaniy przez internet. Chyba jedynie ofertę mogą wziąć leniuszki co nie lubią kodów. I jeszcze jedno. Teraz widać jak W3 zdzierała na prepaidowcach. I na dodatek blokowanie wychodzących i zabieranie kasy z konta. Czas to zmienić ludki z W3.

• #176355 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

nie tylko w biznesowych są bonusy, ja się związałem na 30miesięcy z NOG gdzie mam wybrany numer i rozmowy w weekendy i jeszcze premie za regularne doładowania w postaci bezpłatnych minut do wszystkich operatorów

Przeglądanie wątków odpowiedzi 12
Odpowiedz na: Odpowiedź #176345 w Nadszedł czas ofert bez telefonu?
Twoje informacje:

Anuluj