Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Nadszedł czas ofert bez telefonu?
- Ten temat ma 12 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 17 lat, 3 miesiące temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
Kan
KlucznikPrzez lata przyzwyczailiśmy się do oferowanych przy podpisywaniu umowy nowoczesnych apartatów za złotówkę. Jednak sytuacja na rynku zmieniła się i lepsze telefony podrożały. Okazuje się, że klienci Orange coraz częściej przekonują się, że warto skorzystać z oferty bez telefonu – pisze na swoim blogu rzecznik Grupy TP Wojciech Jabczyński.
-
Anonimowy
GośćWniosek nasuwa się tylko jeden – Orange ma najgorszą ofertę z telefonami dla indywidualnych ale ma za to ciekawe oferty bez telefonów. Zresztą klienci już się nauczyli, że nie warto wiązać się na 2 lata i przepłacać za rozmowy w zamian za telefon z simlockiem który można kupić w sklepie za 100, 200 czy 400 zł bez simlocka i mieć potem motywację żeby odejść jak u konkurencji zrobi się taniej.
-
Anonimowy
Gośćcena rozmowy od 25 gr/min. ( bez telefonu ) – pozostawię bez komentarza 🙂 Pomarańcza wybitnie pragnie zostać najgorszym opem na rynku!
-
Anonimowy
GośćTu bym sienie zgodził, że jest najgorszym, bo rzeczywiście popatrzy sie na sytuację na rynku to opertorzy broniąs ię "ręcami i nogami" przed dawaniem telefonu za złotówkę, czy nawet kilkadziesiąt złotych. Sam tego ostatnio doświadczyłem, jak na razie zwiąłem ich na przetrzymanie.
W pierwszej chwili odrzuciłem, potem jednak zaczłem się nad tym zastanawiać, czy może jednak nie skorzystać.
-
Anonimowy
GośćNa pierwszy rzut oka oferta orange jest atrakcyjna 25 groszy bez telefonu. Jednak gdy spojrzymy na haczyki nie robi się już tak ciekawie. 25 groszy jest rzeczywiście ale w abonamencie za 100 i 200 zł a po wykorzystaniu minut wliczonych w abonament cena minuty jest 2x wyższa!!! W najniższym abonamencie za 25 zł cena minuty wynosi 31 groszy oczywiście tych wliczonych w abonament. Co ciekawe aby dostać taką cenę umowę musimy podpisać aż na 2 lata, w rocznej umowie dostajemy zniżkę tylko na pół roku. Nie rozumiem po co mam podpisywać umowę aż na 2 lata aby dostać warunki gorsze niż w taryfach na kartę i to bez telefonu? Chyba tylko i wyłącznie aby dostać dodatkowe bonusy w postaci darmowych numerów.
-
Anonimowy
Gośćale jeżeli ktoś bierze abonament to raczej wysoki, a prepaida sie uzupełnia za 25 zł. Bo w takim układzie to rzeczywiście może i się pre paid opłaca, w zetafonie (Nowe Orange Go) też masz stawkę od 25 gr jak doładujesz odpowiednio.
-
Anonimowy
GośćCo ten rzecznik pisze???!!!! Klienci nie biorą telefonów z Orange tylko dlatego że takie badziewia jak oni dają to u innych operatorów nie ma lub są schowane pod półkę!Poza tym zapomniał dodać że telefony dzisiejsze nie wytrzymują długo tzn.po dwóch latach bateria nie trzyma,obudowa się rozlatuje,itd. Oczywiście mówimy o ludziach którzy szanują i dużo używają telefonów.Tak więc nie wierzę że tak duży odsetek ludzi rezygnuje z nowego aparatu.
-
Anonimowy
GośćNie wiem z czego się te orange cieszy. To jest dla nich sygnał ostrzegawczy. Wreszcie ludzie zaczeli zwracać uwagę na kosmiczne ceny telefonów w orange.
-
Anonimowy
GośćPoza tym orange ma tak skonstruowane oferty że daje dużo,ale tylko do własnej sieci. Przy zerowej opłacie za przeniesienie numeru, w niedługim czasie w ogóle nie będzie wiadomo do kogo ma się taniej, a do kogo nie.
-
Anonimowy
Gośćtak jak widzę tych ludzi z play co mało nie dostają orgazmu gdy zobaczą telefon który operator nabywa za 100zł to mnie śmiech ogarnia. Od razu szpan na osiedlu jest wielki :))naprawdę robi Wam taką różnicę koszt połączenia 29gr a 25gr np? bo dla mnie to jeden czort i tak drogo i tak….
-
Anonimowy
Gość*Tig* Jeśli do mnie pijesz to Cię zawiodę. Korzystam z Plusa, w Pley-u mam tylko dorywczo neta, w plusie zresztą też. A co do orgazmu, to mnie żona podnieca, a nie telefon,choćby nie wiem jaki piękny i bajerancki był. Jako były już abonent Orange wyraziłem tylko swoje zdanie.
-
Anonimowy
GośćWiązanie się na 2 lata bez telefonu bez specjalnych bonusów i profitów jakie są w TARYFACH BIZNESOWYCH jest wg mnie bez sensu. Takie stawki daje prepaid. I nawet lepsze przy ładowaniy przez internet. Chyba jedynie ofertę mogą wziąć leniuszki co nie lubią kodów. I jeszcze jedno. Teraz widać jak W3 zdzierała na prepaidowcach. I na dodatek blokowanie wychodzących i zabieranie kasy z konta. Czas to zmienić ludki z W3.
-
Anonimowy
Gośćnie tylko w biznesowych są bonusy, ja się związałem na 30miesięcy z NOG gdzie mam wybrany numer i rozmowy w weekendy i jeszcze premie za regularne doładowania w postaci bezpłatnych minut do wszystkich operatorów
-
-
AutorWpisy