Mobilny Internet wolniejszy, niż reklamowany przez operatorów

Start Forum Rynek Wyniki i sprawozdania finansowe Mobilny Internet wolniejszy, niż reklamowany przez operatorów

Przeglądanie wątków odpowiedzi 2
  • Autor
    Wpisy
    • #155211 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Reklamy mobilnego dostępu do internetu kuszą szybką transmisją danych. Pomiary przy użyciu specjalnej aplikacji zainstalowanej na ponad 1300 telefonach komórkowych, udowodniły, że osiągane praktycznie przepływności są dużo niższe niż reklamowane przez operatorów jako maksymalne.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #177847 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

A w Polsce ktoś przeprowadzał takie badania? Ciekawe jakby to wyszło na naszym rynku bo też operatorzy się reklamują z jak najlepszej strony. Sam mam mobilną wersje netu od orange ale moje 39 i pół jakoś działa.

• #177848 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

To się ciesz, że Orange ci działa, bo gdybyś miał np. Play online to by ci nie działało 😛 Szybkość internetu zależy od rodzaju nadajników i gęstości infrastruktury. Pod tym wzlędem najlepiej rozbudowany jest Blue Ery- i jeszcze ma najwięcej hotspotów. Ale, jak widać, takich badań nie przeprowadzano w Polsce…bo co mnie tak naprawdę obchodzi jak to wygląda w innych krajach. Bardziej interesuje mnie to, co możemy mieć w Polsce.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 2
Odpowiedz na: Mobilny Internet wolniejszy, niż reklamowany przez operatorów
Twoje informacje: