Krótkie spotkanie lean

Start Forum Inne Hydepark Krótkie spotkanie lean

Przeglądanie wątku odpowiedzi 1
  • Autor
    Wpisy
    • #1941027 Odpowiedz
      Jamie JJZ
      Uczestnik

Cześć,
      chcę wprowadzić w moim zespole krótkie, regularne spotkania (10–15 min), na których każdy mógłby zgłosić pomysł usprawnienia, a my od razu ustalalibyśmy mały test do wykonania. Chciałbym też szybko dawać feedback i pokazywać, że pomysły faktycznie są wdrażane — żeby budować zaufanie i zaangażowanie.

Zależy mi na tym, żeby szkolenia były praktyczne i krótkie, a efekty mierzone prostymi narzędziami, bez zbędnej papierologii. Wiem, że pierwsze „małe zwycięstwa” są tu kluczowe, żeby ludzie zobaczyli sens ciągłego doskonalenia.

Macie sprawdzone sposoby, jak to robić w praktyce? Jak zachęcić zespół do udziału i utrzymać regularność takich spotkań?

• #1941032 Odpowiedz

Wprowadź krótkie, regularne spotkania (np. 10–15 minut), gdzie każdy może zgłosić pomysł i od razu ustalicie mały test do wykonania. Daj szybkie informacje zwrotne i pokaż, że pomysły są wdrażane — to buduje zaufanie. Szkolenia trzymaj praktyczne i krótkie, a efekty mierz prostymi narzędziami, nie papierologią. Najważniejsze: pierwsze małe zwycięstwa pokazują, że ciągłe doskonalenie ma sens. https://hrpolska.pl/zarzadzanie/czytelnia/zalety-stosowania-lean-management-w-przedsiebiorstwie.html Kilka dobrych porad znajdziesz na tej stronie.

Przeglądanie wątku odpowiedzi 1
Odpowiedz na: Krótkie spotkanie lean
Twoje informacje: