Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Konkursowe Puste SMSy pod lupą UOKiK
- Ten temat ma 5 odpowiedzi, 3 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 15 lat, 6 miesięcy temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
Kan
KlucznikNagroda już czeka. Wystarczy jeden sms. Przelew zostanie zrealizowany. Takie wiadomości dostaje wielu konsumentów. Ilu z nich otrzymało gwarantowaną nagrodę? Z tym bywa różnie. Prezes Urzędu prowadzi obecnie osiem postępowań dotyczących konkursów smsowych i wszczęła właśnie kolejne.
-
Iomega
CzłonekJak wynika Prezes Urzędu prowadzijuz dwa postępowania ws pustego smsa a nowe reklamy wciąż pojawiają się w telewizji. Jak widać organizatorzy takich loterii nic siobie z tego nie robią
-
Anonimowy
GośćPodobnie jest z oszukańczymi reklamami operatorów dotyczącymi darmowych usług . A przecież nic nie ma za darmo , zawsze trzeba płacić , choćby nie wprost .
-
Anonimowy
Gośćnajwięcej takich akcji jest w Play, od kiedy ma tę sieć, mam ogrom podobnych smsów w telefonie
-
Anonimowy
GośćEkstra artykuł dzieki wielkie teraz wiadomo co i jak szkoda ze tak późno się tym zajeli no ale lepiej późno nie później lub wcale
-
Anonimowy
GośćNajgorsze jest to, że nijak nie można zablokować przysylania do siebie tych „rewelacji nagrodowych”. W Erze próbuję już od października ub. roku. Niby rozmowy są nagrywane, a kiedy sprawdzam bilingi i chcę udowodnić te rozmowy, dziwnym trafem nie są odnotowane…Czy ktoś może spotkal się z takim postępowaniem i wie jak uniknąć placenia tych olbrzymich rachunków? Ja im już wcale nie odpisuję, a rachunki są większe co miesiąc 🙄
-
-
AutorWpisy