Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Jutro dwunaste urodziny sieci Idea/Orange -wspomnienia
- Ten temat ma 17 odpowiedzi, 3 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat, 5 miesięcy temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
rafaik
Uczestnik -
Anonimowy
GośćHeh, no faktycznie były kiedyś 5-sekundówki…przy ówczesnych stawkach za połączenie, to pewnie było nawet sensowne. Teraz, jak ceny rozmów spadły plus jeszcze promocje (typu np. pakietu w POPie 1000 minut w sieci – 6 zł) to już chyba nie miałoby wielkiego zastosowania….
-
Anonimowy
Gośćheh miałem kiedyś IDEE50 heh ;( ;( ;(
-
Anonimowy
GośćMój pierwszy tel. miałem w idei -idea optima 30 (30 min. do wszystkich za 49,41 zł. i równa stawka do wszystkich 1,65 zł./min., a do tego piękna nokia 3210). Odszedłem z Idei tuż przed zmianą na orange. Ps. jakby ktoś chciał powspominać dużo starych regulaminów i cenników jest na stronie orange.
-
Anonimowy
GośćBossszzz… Widzisz i nie grzmisz…
PTK Centertel założyły TRZY firmy, a tą brakującą był
Ameritech. Idea działała na początku tylko w Warszawie,
a pokrycie 10 miast to koniec września 1998.
Nie było żadnych "rozmów miejscowych z drugim
abonentem Idei": były albo rozmowy miejscowe, albo z
innym abonentem własnej sieci. Prepaid to dopiero 1,5
roku później.
Co do SMS-ów, to dla wszystkich przez długi czas działały
tylko wewnątrz sieci. A prepaidowcy, jak już dostali, to od
razu możliwość wysyłania do wszystkich sieci.
-
Anonimowy
Gośćvirrus –> Masz rację PTK założyły trzy firmy. Jednak w momencie kiedy startowała Idea było dwóch udziałowców. Muszę to poprawić.
Co do minut abonamentowych to informacja z "Elektronika dla wszystkich."
A co do smsów w pre-paid to mylisz się. Na początku działały tylko w ramach sieci i były w formie testów.
-
Anonimowy
GośćDoskonale pamietam poczynia sieci IDEA CENTERTEL , ktora w 1998 uruychomiła siec z bardzo tanimi ( jak na tamte czase stawkami ) dodatkowo jak ktos miał Telefon Centertela stawka wynosiła około 20 gr za minute . Super telefon ERICSSON PH 388 , lub Motorola C520. 🙂
-
Anonimowy
GośćPodróż sentymentalna
-
Anonimowy
Gośćzdjecie simlocka 610 pln z vat hahaha. jazda na calego
-
Anonimowy
GośćNo tak w Idei wziąłem pierwszy abonament z wymarzonym telefonem – Nokia 3210 😉
-
Anonimowy
Gośćłza sie w oku kręci jak sie patrzy na dokonania Idei..zaczałam przygode z komórkami od stycznia 2001 i byłem 7 lat w idei/orange bo byli najtansi (patrzac na ceny simplusa czy tt ze stawką za minute typu 2,98 brutto czy 3,00 netto byli najtansi).potem był mk,i cóż mogłoby byc innego obecnie jak play-sa takimi czelendżerami jak idea za dobrych czasów..za 3 lata skończą sie i w play dobre promocje jak w idei po brandzie na prestiżowe orange
-
Anonimowy
GośćJa byłem w każdej sieci Centertela: od czerwca 1997 r. w
NMT450i, od grudnia 2000r. w IDEII POP a od września
2005r. w Orange i tak do dzisiaj. W żadnej innej sieci nie
byłem nigdy.
-
Anonimowy
GośćZe względu na obrażanie Czytelników Telix.pl – moderator
-
Anonimowy
GośćTen sam IP i podobne zachowanie. Przepaszam, że musiałem wkroczyć: Ze względu na obrażanie Czytelników Telix.pl – moderator. Na razie nie zastosuje ostatecznego blokowania IP. Prosze Czytelnika o szacunek dla innych. Andrzej
-
Anonimowy
GośćOj, tyle lat. To ja nawet pamietam te pierwsze telefony z idei, kwadratowe i brzydkie takie. Pozniej orange i moj brak kontaktu z marka. No i ostatnie kilkanascie miesiecy, czyli powrot do telco i swiadome uzytkowanie telefonu. A co zapamietalem? Ogromne loterie np.
-
johnny-18
CzłonekFajne były na początku reklamy POPa 🙂 z Saletą 🙂
Ale to fakt, że przed rebrandingiem oferta była atrakcyjniejsza….
Miałem kiedyś POP – z taryfą zrób to sam 🙂 Już wtedy można było obniżyć cenę do 29gr/min 🙂 Ale zrezygnowałem z niego dla Heyah w pierwszych dniach jej istnienia – dla sekundowego naliczania 😀
-
Anonimowy
GośćPamiętam jeszcze reklamę POPa z Kayah i 5ciosekundówki Tak Taka. Heyah miała mega mocne wejście- zrewolucjonizowała ówczesny rynek.
-
Anonimowy
GośćIdea była świetną marką. Po rebrandingu to już nie było to samo, zmieniłem opa.
-
-
AutorWpisy