Start › Forum › Rozrywka › Konkursy i loterie › Jakie ochraniacze na kolana do tańca wybrać
- Temat jest pusty.
-
AutorWpisy
-
-
LadyFox
GośćCześć wszystkim, po ostatnich zajęciach z tańca mam strasznie poobijane kolana od pracy na podłodze. Zrozumiałam, że bez nakolanników się nie obejdzie. Jakie ochraniacze polecacie, żeby nie zsuwały się z nóg i dobrze amortyzowały upadki? Czy takie zwykłe siatkarskie się nadadzą, czy lepiej kupić coś typowo tanecznego?
-
kotankotanskii
GośćZwykłe nakolanniki siatkarskie są według mnie za sztywne i za grube do tańca, bo ograniczają pełne zgięcie nogi i przeszkadzają przy płynnych przejściach na podłodze. Do zajęć tanecznych potrzebujesz miękkich, profilowanych ochraniaczy, które gładko przylegają do nogi i nie krępują ruchów w stawie skokowym i kolanowym. Dobrej jakości nakolanniki znajdziesz pod adresem https://heelshub.pl/accessories/dance-knee-pads gdzie mają dopasowane modele. Używam ich regularnie podczas każdego treningu z floorworku i w końcu pozbyłam się bolesnych siniaków. Mają świetną piankę amortyzującą i elastyczny materiał, który dobrze trzyma się na udzie i łydce, dzięki czemu ochraniacze nie zsuwają się w dół nawet przy bardzo intensywnym tańcu.
-
-
AutorWpisy