Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Era – sieć rodzinna
- Ten temat ma 135 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat, 4 miesiące temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
bruno
CzłonekNa razie nie ma informacji, że bonus 100 minut za doładowanie kwotą 50zł jest promocją świąteczną, ale niedawno było potrójne doładowanie…W TT co chwilę dają bonusowe doładowania, w sierpniu były choćby darmowe weekendy, więc już przestałem patrzeć na to, czy to zwykły dzień, czy święta. Ważne, że takie promocje zjawiają się często. W grudniu zeszłego roku było podwójne doładowanie, potem kolejne, w połowie stycznia…
-
Anonimowy
Gośćbruno zaszalałeś z tymi nowymi wątkami
sieć rodzinna brzmi całkiem ciekawie, szkoda, że w heyah nie ma podobnego rozwiązania, bo pewnie bym skorzystała… -
Anonimowy
GośćTo już nie szaleństwo. Wierz mi, w ten sposób dochodzę do siebie po urlopie. Do szaleństwa doprowadzało mnie bardziej prażenie się na plaży i kiwanie dużym palcem u nogi.
Zaczynam robić podchody do tej usługi. Pewnie niedługo przejdę na Tak Tak Hot- kiedy skończy się promocja Godziny za Grosze. I dobrze będzie pokombinować z różnymi możliwościami obniżenia kosztów połączeń do wybranych w sieci. -
Anonimowy
Gośćbruno no wiesz? leżenie na plaży jest przecież bardzo relaksujące o ile wokół nie biegają rozwrzeszczane dzieciaki
-
Anonimowy
GośćJa już jestem w rodzinnej. Ja, siostra i mama, kobietki obydwie mają abonament obecnie i mamy po 2 tyś minut do siebie. We wrześniu jeszcze tata przechodzi z Orange do TT i będziemy we czwórkę. Jako, że najczęściej rozmawiam z rodziną to pieniądze z konta jakoś strasznie wolną znikają mi z tego konta. Wiecie może jak jest z połączeniami zagranicznymi pomiędzy tymi numerami?
-
Anonimowy
GośćAle to działa tak, że jedna osoba płaci a wszyscy dostają 2tys. minut do wygadania czy tylko osoba opłacająca?
-
Anonimowy
Gośćto chyba jest tak, że 2000 minut pomiędzy konkretnymi osobami bez znaczenia kto dzwoni. Ale głowy sobie uciąć nie dam.
-
Anonimowy
Gość[quote="zypolek":15mroafu]Wiecie może jak jest z połączeniami zagranicznymi pomiędzy tymi numerami?[/quote:15mroafu]
Pewnie jest tak, jak ze wszystkimi rozmowami podlegającymi pod raoming- rozliczane są zupełnie inaczej, bo operator musi uiścić stosowne opłaty opom zagranicznym. Tego rodzaju promocje obowiązują tylko wtedy, kiedy korzysta się z nich na terenie kraju i z infrastruktury na terenie kraju .
-
Anonimowy
Gośćpodpisuję się pod słowami ziggy’ego – raczej na pewno zagraniczne rozmowy nie wchodzą w skład tych minut… ale to na pewno jest jakoś w regulaminie zaznaczone…
-
Anonimowy
GośćTak też myślałem, a szkoda
Za sieć rodzinną płaci ten kto ją zakłada, czyli właściciel telefony na abonament, pozostali nie ponoszą kosztów. -
Anonimowy
GośćMoże tak- pozostali nie muszą ponosić kosztów, ale można przecież zrobić zrzutę na usługę
-
Anonimowy
Gośćno można, można… ale właściwie jaki jest koszt?
-
Anonimowy
Gość2 numery (czyli 4tys minut między numerami) kosztują 15zł. Każdy kolejny- 10 zł. Czyli za 12tys minut między 6-cioma numerami abonent płaci 55zł.
-
Anonimowy
Gośćno to w takim przypadku faktycznie zrzuta to niezły pomysł no chyba że głowa rodziny i tak płaci zawsze rachunki
-
Anonimowy
Gość[quote="bruno":2dxdjw27]2 numery (czyli 4tys minut między numerami) kosztują 15zł. Każdy kolejny- 10 zł. Czyli za 12tys minut między 6-cioma numerami abonent płaci 55zł.[/quote:2dxdjw27]
Stali użytkownicy mają lepiej
Moja siostra płaci 5 zł za dwa numery w rodzinnej(+ swój) -
Anonimowy
Gośća ile już jest w erze?
-
Anonimowy
Gośćcóż, usługa bardzo dobra. co do cen – w abo powyżej 65pln można to wybrać jak prezent i jest za darmo dla 3 osób
-
Anonimowy
Gośćdla mnie abonament za 65 zł to za dużo niestety… przy obecnych stawkach wydaję miesięcznie na telefon ok 30 zł i wystarcza mi całkowicie
-
Anonimowy
GośćRodzinna wydaje się być opłacalna, ale szczególnie dla tych, którzy w sieci są dość długo, poza tym to oferta jak każda inna z darmowym numerem.
-
Anonimowy
Gośćz rodzinnej mój wujek korzysta – sam dużo dzwoni, więc abonament ma bardzo wysoki, całą rodzinę zaopatrzył w telefony w erze i z nimi praktycznie gada za darmo.
-
Anonimowy
GośćNo tak, wtedy 5 czy 10 zł to nie majątek.
-
Anonimowy
Gośćno tak, zwłaszcza że do tej pory i tak płacił wszystkie rachunki w rodzinie…
-
Anonimowy
GośćW biznesowej Erze jeszcze lepiej, właśnie wyczytałam na telepolis, że rozmowy wewnątrzsieciowe będą bezpłatne.
-
Anonimowy
GośćNo widziałem reklamy w telewizji, dobra odpowiedź na to śmieszne 120 za przeniesienie w Orange, teraz w ofercie biznesowej można będzie zaoszczędzić mnóstwo pieniędzy. Pewnie promocja będzie dobrze odebrana przez klientów.
-
Anonimowy
Gośća to promocja czy na stałe?
-
Anonimowy
Gość120 zł za przeniesienie numeru firmowego do Orange jest rzeczywiście śmieszne, bo nawet za przeniesienie do TT dostaje się 200zł przy kolejnych doładowaniach.
-
Anonimowy
GośćMoże rzucili taką promocję nie wierząc , że ktoś w ogóle się skusi, bo jednak sporo kasy musieliby wydać. A tak powiedzą-była promocja? Była.
-
Anonimowy
Gośća myślisz, że ktoś się im będzie pytał? bo co kogoś w orange interesuje promocja dla nowych klientów i z drugiej strony – ktoś kto nie przeszedł do orange też się nie będzie burzył że rpomocji nie było
-
Anonimowy
GośćNo sądzę, że interesuje skoro za to płacą, a wybór operatora to nie decyzja na kilka godzin, więc warto walczyć o zaufanie użytkowników.
-
Anonimowy
Gośćno więc właśnie – wybór abonamentu to ważna kwestia i mnie by tu akurat bonus na start nie przekonał, szczególnie jeśli mowa o abo biznesowym. A z kolei taki bonus w pre-paidach owszem, bo bonus mogę wykorzystać i sieć szybko zmienić
-
Anonimowy
GośćDlatego też nie rozumiem polityki zarówno Playa jak i Orange i ciekawa jestem jaki jest przyrost liczby użytkowników po wprowadzeniu bonusu na start.
-
Anonimowy
Gość[quote="Boca":23vlb02i]Dlatego też nie rozumiem polityki zarówno Playa jak i Orange i ciekawa jestem jaki jest przyrost liczby użytkowników po wprowadzeniu bonusu na start.[/quote:23vlb02i]
Bonus dla abo firmowego w Orange raczej nie jest smacznym kąskiem dla biznesmenów. Znacznie lepsze są dobre oferty na stałe, np. darmowe połączenia w sieci w biznesie Ery, a nie jednorazowy zastrzyk gotówki na wszystkie usługi. Co do bonusu Play, te 60 zł dostaje się przez pierwsze 3 miesiące, w pakietach po 20zł. W TT dostajesz bonus 200zł rozłożony na kolejne doładowania.
-
Anonimowy
GośćNo więc właśnie, o tym już dyskutowaliśmy, że 120 zł na start to pewnie mniej niż jeden miesięczny rachunek. 60zł dla indywidualnego może przejść, ale to i tak niewiele zważywszy, że Play ostatnio popsuł nieco swoją ofertę.
-
Anonimowy
Gość[quote="Boca":3nvoucvg]Dlatego też nie rozumiem polityki zarówno Playa jak i Orange i ciekawa jestem jaki jest przyrost liczby użytkowników po wprowadzeniu bonusu na start.[/quote:3nvoucvg]
no ja tego też nie czaję… w TT rozegrali to logiczniej – dają po dyszce przy 20 kolejnych doładowaniach. To w jakiś sposób jednak wiąże z opem. -
Anonimowy
GośćMoim zdaniem ciekawsze są długofalowe rozwiązania i dobra oferta. W przypadku przejścia do TT lub zakupu startera z bonusami do doładowań, nie dość, że dostaje się ekstra kasę przez długi okres czasu, to jeszcze można skorzystać z takich promocji, jak sieć rodzinna- czyli mieć darmowe rozmowy z wybranymi numerami.
-
Anonimowy
GośćNa szczęście Orange rozpoczął także zmianę oferty abonamentowej i obniżył stawkę do 29 groszy przy abo 55 zł miesięcznie. Myślę, że takie rozwiązania prędzej przyciągną klientów niż tylko bonusy na start.
-
Anonimowy
Gośćale to wciąż dużo w porównaniu z pre-paidem, który też ma 29 gr, ale bez wiążącej umowy. Zdecydowanie pozostaję przy swojej Heyah póki co
-
Anonimowy
GośćTo z pewnością, ale w końcu ruszyło się coś w abonamentach, w innym wypadku większość ludzi postawiłaby na prepaid.
-
Anonimowy
Gośći tak postawią. przy takim obrocie spraw, żadna umowa nie wydaje się być korzystna, skoro w pre-paidzie jest wciąż i wciąż taniej…
-
Anonimowy
Gość[quote="Boca":1k76mmg3] Myślę, że takie rozwiązania prędzej przyciągną klientów niż tylko bonusy na start.[/quote:1k76mmg3]
Wiesz, bonus na start to jednorazowy zastrzyk gotówki. W przypadku przeniesienia numeru do TT, ten start trwa rok…a to długo.
-
Anonimowy
Gośćczemu rok? zależy jak często ktoś doładowuje…
-
Anonimowy
GośćBonus trwa przecież przez kolejne 20 doładowań. Wprowadzenie niższej stawki do wszystkich w abonamencie nie spowoduje licznych przenosin posiadaczy telefonów na kartę do abo, wszyscy zdaje sobie sprawę z tego, że w pre-paidzie sytuacja zmienić się może z dnia na dzień. W abonamencie podpisujemy zobowiązanie i decydujemy się na stałą stawkę.
-
Anonimowy
Gośćprawda jest taka, że wszystkie promocje jakie są wprowadzane w abo mogą zainteresować tylko osoby którym albo kończy się abonament i myślą o przedłużeniu lub zmianie operatora, albo te osoby, które dotąd miały pre-paid ale rozważają przejście na abonament. Dla kogoś kto już jest w abonamencie i jest związany umową wszystkie nowe promocje nie obchodzą, chyba tylko tyle, żeby się powkurzać, że teraz on ma gorzej
-
Anonimowy
Gość[quote="Bajadurka":3q3n7c9v] Dla kogoś kto już jest w abonamencie i jest związany umową wszystkie nowe promocje nie obchodzą, chyba tylko tyle, żeby się powkurzać, że teraz on ma gorzej [/quote:3q3n7c9v]
Chyba ze względu na atrakcyjnie rozwiązania w prepaidach, typu podwójne i potrójne doładowania w Erze, lepiej dla abonamentowców, żeby nie psuli sobie wątroby tymi promocjami
-
Anonimowy
Gośćjak miałam przez rok abonament to wolałam nie wiedzieć jakie stawki mają inni… dopiero jak potem zaczęłam szukać nowej sieci to byłam w głębokim szoku jak bardzo przepłacałam…
-
Anonimowy
Gość[quote="Bajadurka":ro2wfvze]jak miałam przez rok abonament to wolałam nie wiedzieć jakie stawki mają inni… dopiero jak potem zaczęłam szukać nowej sieci to byłam w głębokim szoku jak bardzo przepłacałam…[/quote:ro2wfvze]
To zależy, w prepaidzie koszt gadania z 2 – 3 numerami po 2000 minut miesięcznie by Cię zabił. dla niektórych abo dzięki dodatkowym bonusom jest lepszy
-
Anonimowy
GośćDokładnie, dlatego oferta jest tak dobra. Oczywiście, w pre też sa możliwosci obniżenia kosztów tylko do wybranych, np. w NTT czy w Happy są numerki za grosze. W NTT bardziej opłacają godziny za grosze,bo każde połączenie taryfikowane jest po 29gr. Poza tym w prepaidach tez są bonusowe doładowania, jak np. potrójne doładowanie w TT, które daje darmowe połączenia w sieci i darmowy internet. Ale np.taka sieć rodzinna jest świetna zwłaszcza dla TTHOT, w którym prócz potrójnego nie ma możliwości obniżenia kosztów rozmów wewnątrz sieci, i dla tych, którzy nie mają nic na koncie.
-
Anonimowy
GośćNo ale w TT są jeszcze cały czas godziny za grosze które są the best naprawdę koszą konkurencje. Nie ważne ile się gada z każdą osobą po sieci czy stacjonarnym numerem płaci się 29gr/h więc super sprawa.
-
Anonimowy
Gośćrealista ja na prawdę musiałabym się moooooooocno starać, żeby przegadać 2000 minut w miesiąc… dla mnie to niemożliwe wręcz…
-
Anonimowy
GośćTo jest dobre rozwiązanie rodzinne. Nawet w wypadku, gdy masz dziecko- małolata z prepaidem, który nieustannie wszystko wygaduje i ma zerowy stan konta. Dzięki sieci rodzinnej, nawet nie mając grosza na koncie, może skontaktować się z pozostałymi osobami z grupy.
-
Anonimowy
Gośća to można łączyć z pre-paidami? myślałam, że to tylko abonamentowcy się mogą w sieci rodzinnej łączyć…
-
Anonimowy
GośćAbonamentowiec wykupuje tę usługę dla wszystkich numerów, ale wśród tych wybranych numerów mogą być prepaidowcy, dokładnie Tak Takowcy. I rozwiązanie jest o tyle fajne, że w ramach sieci rodzinnej Tak Takowiec może dzwonić nawet wtedy, kiedy nie ma żadnych funduszy na koncie.
-
Anonimowy
GośćMam TT i jestem w rodzinnej, siostra i mama mają abonament, koszty rozmów pomiędzy nami obniżyły się do zera (koszt usługi to 5 zł w naszym przypadku)
-
Anonimowy
GośćKoszt całej usługi, czy dla każdego numeru?
-
Anonimowy
GośćAle jak siostra wykupuje to tylko ona może dzwonić za darmo do Ciebie i do mamy czy to działa w dwie strony?
-
Anonimowy
Gośćpodłączam się do pytania Boca, bo zaczyna mnie to interesować coraz bardziej…
-
Anonimowy
Gość[quote="Boca":1z0aj2ah]Ale jak siostra wykupuje to tylko ona może dzwonić za darmo do Ciebie i do mamy czy to działa w dwie strony?[/quote:1z0aj2ah]
To działa w obie strony. I najciekawsze jest to, że jeśli ktoś ma numer w Tak Taku i nie ma środków na koncie- ciągle może wykonywać połączenia do osób z sieci rodzinnej.
-
Anonimowy
GośćDziała w obie strony, bo każdy członek sieci dostaję 2000 minut . Zatem nawet jak sieć to tylko 2 osoby, to mają łącznie de facto 4000 minut na rozmowy ze sobą. i rzeczywiście w TT przy pustym koncie też działa. ogólnie dobra promocja
-
Anonimowy
Gośćświetna rzekłabym kilka osób się ucieszy jak im powiem o takiej opcji
-
Anonimowy
GośćTo trzeba przyznać że Era pod tym względem też wymiata. Mieli także Duoz starter gdzie to były nie limitowane rozmowy pomiędzy przypisanymi numerami, potem godziny za grosze. Teraz jeszcze sieć rodzinna jest naprawdę super.
-
Anonimowy
GośćNie mieli, a wciąż mają. Duostarter wciąż można przecież zamówić za darmo w sklepiku Tak-Taka. Z tym, że rozmowy w duo są ograniczone czasowo – jedno połączenie nie może trwać dłużej niż 30 minut. Sieć rodzinna obniżyła rachunku tysiącom Polaków, mi również schodzi miesięcznie dzięki rodzinnej znacznie mniej środków niż dotychczas.
-
Anonimowy
GośćAle to chyba nie jest jakieś wielkie ograniczenie,zawsze można przerwać przed upływem 30min. i zadzwonić jeszcze raz.
-
Anonimowy
GośćTo nie stanowi problemu Oczywiście, lepiej nie stracić poczucia czasu Darmowy numer mam ze swoją K, więc to często krótkie rozmowy. Do całek reszty mam gzg
-
Anonimowy
Gośćja owszem, gadam więcej niż 5 minut, ale raczej rzadko dłużej niż 30 więc faktycznie nie widzę problemu
-
Anonimowy
GośćPrzy takim sposobie dzwonienia, gdybyś gorące kontakty miała w Erze, to właśnie TT i gzg byłyby dla Ciebie najlepsze. Nawet, jeśli cena gzg wróci do 99gr, to ta opcja opłaca się przy każdej rozmowie trwającej więcej, niż 3 minuty, niż stawka 29gr/min do wszystkich.
-
Anonimowy
Gośćgorące kontakty to może i bym mogła nawet namówić na zmianę, ale zostaję w Heyah ze względu na międzynarodowe i to się nie zmieni. A póki co gorące kontakty razem ze mną są w Heyah więc na darmowych eskach nie wychodzę najgorzej
-
Anonimowy
GośćDla mnie również rozłączenie się przed 30 minutą to żaden problem, ale spotykała i takich, którzy twierdzili, że oni nie dają rady – jakoś mi się w to nie chce wierzyć. Ja nie mam duostartera, bo dynamicznie zmieniają mi się osoby, do których mógłbym dużo dzwonić Już kiedyś to wspominałem, ale powtórzę mimo wszystko – GZG jest opłacalne nawet w cenie 99 gr.
-
Anonimowy
GośćAle czy po tych 30 minutach nie można zadzwonić ponownie? Bo jeśli tak, to nie wiem w czym tkwi problem.
-
Anonimowy
Gośćmożna, jasne ale serio, trzeba mieć zdrowie, żeby tyle gadać przez telefon
-
Anonimowy
GośćSieć rodzinna w Erze będzie jednym z opcjonalnych prezentów światecznych do wyboru. To jedna z ciekawszych ofert abonamentowych Ery i moim zdaniem o tyle atrakcyjna,że obejmuje też uzytkowników TT, którzy mają zerowy stan środków na koncie.
Coraz bliżej święta, skoro Era wprowadza już świąteczne oferty
-
Anonimowy
GośćNie tyle wprowadziła co przedłużyła ofertę urodzinową i nadała jej nową świąteczną nazwę. Prezenty czekają również na klientów TT – darmowe minuty i pakiet lojalnościowy
-
Anonimowy
GośćTo znaczy, że okazji świąt ta usługa będzie darmowa , bo nie bardzo rozumiem?
-
Anonimowy
Gośćjeju… to dopiero początek listopada, a już promocje świąteczne… co roku zaczynają wcześniej
-
Anonimowy
GośćNa razie nie ma informacji, że bonus 100 minut za doładowanie kwotą 50zł jest promocją świąteczną, ale niedawno było potrójne doładowanie…W TT co chwilę dają bonusowe doładowania, w sierpniu były choćby darmowe weekendy, więc już przestałem patrzeć na to, czy to zwykły dzień, czy święta. Ważne, że takie promocje zjawiają się często. W grudniu zeszłego roku było podwójne doładowanie, potem kolejne, w połowie stycznia…
-
Anonimowy
GośćDziś pojawiła się na telixie informacja o choinkowych prezentach od Ery – sieć rodzinna dostępna będzie za free. Mega doładowanie jest promocją świąteczną bo przez ten okres będzie obowiązywać, ale nie możemy przecież przewidzieć, czy w tym czasie nie będzie dostępna również alternatywna promocja.
-
Anonimowy
GośćA jak długo ważne będzie ta świąteczna Era rodzinna?
-
Anonimowy
Gośćz promocji można korzystać do 31.01, ale trwa do końca umowy z operatorem
-
Anonimowy
GośćTo całkiem nieźle, teraz także Orange wprowadziło w abo prezenty na święta. Ciekawe co będzie w prepaidzie;)
-
Anonimowy
GośćW prepaidzie Orange wprowadziło bonusowe minuty za doładowania, ale np. za 50zł dostajesz 90 minut do sieci, a w Tak Taku dostajesz za te samą kwotę więcej, bo 100 minut, i do wykorzystania również na stacjonarne.
-
Anonimowy
GośćWiesz, dla takiej promocji sieci nikt zmieniać nie będzie, a myślę, że z bonusu ucieszy się i użytkownik TT i Orange’a. Ale jedno co zauważyłam – w Orange oni się ściśle trzymają teog, żeby promocje dawać "do sieci". Chyba dawno nie dali bonusa do wszystkich, nie? czy o czymś zapomniałam?
-
Anonimowy
GośćZ tego co pamiętam był bonus do wszystkich, ale wtedy trzeba było szukać partnera do doładowania.
-
Anonimowy
Gośćto było to 2×2?
-
Anonimowy
GośćDokładnie to mam na myśli.
-
Anonimowy
Gość[quote="Boca":94ju0zbg]Z tego co pamiętam był bonus do wszystkich, ale wtedy trzeba było szukać partnera do doładowania.[/quote:94ju0zbg]
To nie był bonus do wszystkich. To był, jak zwykle, bonus tylko wewnątrz sieci. Dopiero w tym roku Orange dało bonusy do wszystkich, ale małe i przy niskich kwotach doładowania. Do tej pory tylko Era dawała promocje na wszystkie usługi, czyli podwójne doładowania w Tak Tak i Heyah.
-
Anonimowy
GośćJak to? 2×2 było przecież do wykorzystania do wszystkich nie tylko wewnątrz sieci.
-
Anonimowy
GośćOps, wygląda na to, że pomyliłam zasady z innym doładowaniem. Wydawało mi się, że skoro jest taki warunek to bonus można wykorzystać na wszystko.
-
Anonimowy
GośćPromocje doładowań z bonusami do wykorzystania na wszystko daje tylko i wyłącznie Tak Tak i Heyah. Teraz pojawiło się info, że Mobilking daje 50% kwoty doładowania, ale nie wiadomo na co… Ale przy stawkach 39gr/min i 50% ekstra, uzyskane dzięki promocji stawki i tak są nieporównywalne do standardowych 29gr/min, ani tym bardziej do stawek uzyskanych w Nowej Heyah czy Tak Tak Hot po podwójnych doładowaniach.
-
Anonimowy
GośćCzyli szału nie ma, w zasadzie tylko Orange,oprócz Heyah i Ery oczywiście, daje podwójne do wszystkich, a w zasadzie dało dopiero raz;p
-
Anonimowy
Gość[quote="bruno":21585ell] Teraz pojawiło się info, że Mobilking …[/quote:21585ell]
o kurka! oni jeszcze istnieją?! -
Anonimowy
GośćNa stronie internetowej mają informację o promocji doładowania z sierpnia;p
-
Anonimowy
Gośćno właśnie, strony to oni nie ruszali od dawna a i na serwisach informacyjnych nic się o nich nie słyszy prawie…
-
Anonimowy
GośćZ tego co czytałem to Mobilking miał być przejmowany przez inną firmę, ale co z tego wyszło to ja już nie wiem. Póki co są daleko w tyle i nie mają większych szans w starciu z konkurencją, a szczególnie W3
-
Anonimowy
Gośćwydają jeszcze ostatnie podrygi… ale nie wiem po co…
-
Anonimowy
GośćIch strona to prawdziwa żenada, stare informacje, np. o bonusowych doładowaniach z wakacji.
-
Anonimowy
Gośćno strona wygląda tak, jakby sieć już była dawno martwa…
-
Anonimowy
GośćNie wiem o co chodzi z tym przejęciem, nic nowego się nie dzieje, strona bez zmian, oferta podobnie. Poza tym w chwili obecnej i tak mieliby niewielkie szanse na zdobycie rynku.
-
Anonimowy
Gośćna zdobycie rynku to już chyba żaden wirtualny op nie ma szans…
-
Anonimowy
GośćNo nie, na pewno nie przy takich bonusach i stawkach jakie mają tradycyjni operatorzy.
-
Anonimowy
Gośćstawki wyjściowe jeszcze są w stanie dać takie jak normalni operatorzy, ale faktycznie przy bonusach wymiękają…
-
Anonimowy
GośćTym bardziej, że to zupełnie nowi operatorzy,a nawet tradycyjny, ale stosunkowo młody Play boryka się z kłopotami finansowymi.
-
Anonimowy
GośćPlay teraz niby też chce zacząć inwestować w stacjonarki… no jestem ciekawa co im z tego wyjdzie…
-
Anonimowy
GośćTo znaczy wprowadzić ofertę telefonii stacjonarnej?
-
Anonimowy
GośćNom widziałem newsa na Telepolisie. W telefonach stacjonarnych trudniej jest coś zwojować niż przykładowo w komórkach. Tu nie ma pre-paida, są tylko abonamenty, a klienci są ograniczeni jeśli chodzi o przenosiny terminowymi umowami. Ciekawy jestem jak im to wyjdzie.
-
Anonimowy
Gośćwidziałam ich ofertę podstawową i wrażenia to ona na mnie nie zrobiła jak sobie porównałam z ofertą Ery…
-
Anonimowy
GośćNie wiem czy przyciągną wielu użytkowników zwłaszcza, że coraz więcej osób rezygnuje z telefonii stacjonarnej.
-
Anonimowy
Gośćno więc przyznam, że mnie też to trochę dziwi… wygląda to na kolejny ślepy strzał playa na zasadzie "może coś z tego wyjdzie" …
-
Anonimowy
GośćDokładnie, jedyne , co im się dość dobrze udało to chyba oferta mobilnego internetu. Jeśli o prepaid chodzi to nawet z bonusami jakoś ostatnio przycichli, a tu proszę , kolejna inwestycja.
-
Anonimowy
Gośćprzycichli bo im się przestawało opłacać… gdzieś o tym czytałam, że play tak zaszalał z promocjami że jeszcze trochę i zaczęliby dokładać do interesu.
-
Anonimowy
GośćRzucili się na głęboką wodę i nawet tej strategii dobrze nie przemyśleli. Można przecież oferować super promocje i jeszcze na tym zarabiać czego świetnym przykładem jest Heyah .
-
Anonimowy
Gośćale wiesz, Play jako stosunkowo nowa sieć na rynku chcieli od wejście powalić wszystkich na kolana. no i nie do końca im wyszło…
-
Anonimowy
GośćCzytałem, że miesięcznie z usług Tepsy rezygnuje 75 tysięcy osób. Pytanie jednak czy ci ludzie przenoszą się na inną ofertę stacjonarną czy wybierają telefony komórkowe.
-
Anonimowy
Gośćdobre pytanie… ciekawa jestem jak wyglądają statystyki.
-
Anonimowy
GośćKonkurencję stanowi tu przede wszystkim Netia, ale oferty są podobne, więc wydaje mi się, że ludzie po prostu rezygnują z telefonii stacjonarnej.
-
Anonimowy
Gośćdlaczego tylko netia?
-
Anonimowy
GośćA jacy sa inni operatorzy stacjonarni poza Netią i Erą?
-
Anonimowy
Gośćno teraz to jeszcze orange chyba, a poza tym coś mi się kojarzy dialog czy jakoś tak…
-
Anonimowy
GośćByć może, ale nie odgrywają oni zbyt wielkiej roli w tym segmencie rynku. tutaj zdecydowanie królują TP i Netia.
-
Anonimowy
GośćNo nie wiem, nie znam się.. jest może gdzieś jakieś aktualne zestawienie ofert?
-
Anonimowy
GośćZnajdziesz ja najprawdopodobniej na stronach każdego z operatorów.
-
Anonimowy
Gośćno oferty na pewno ale tak jak robią czasami zestawienia stawek w telefonach komórkowych przydałaby się taka tabela dla stacjonarek. Tym bardziej, że w stacjonarkach nie ma chyba tylu pakietów i opcji dopasowywania sobie oferty…
-
Anonimowy
GośćZ tego , co wiem w Netii są całkiem fajne pakiety, w zależności od tego czy płacisz wyższy czy niższy abonament.
-
Anonimowy
Gośćno ale to coś bardziej jak minuty wliczone w abonament chyba… tak mi się wydaje przynajmniej…
-
Anonimowy
GośćTa, działa tak samo jak w abonamencie komórkowym- im wyższy abonament tym więcej minut, a po wykorzystaniu pakietu są one tańsze niż przy niskim abo.
-
Anonimowy
GośćWiecie co?
Na chwilę obecną łącznie z Numerkami za grosze i siecią rodzinną mam możliwości rozmowy z 5 numerami za free. Oczywiście wiem, że w rodzinnej numerów może być więcej, ale my mamy ustawione dwa. Tylko jeden Numerek za grosze na razie wykorzystuje, ale już mam faworytów do dwóch kolejnych. -
Anonimowy
GośćAle za wszystkie te usługi musisz płacić;p Na szczęście sa to bardzo niskie koszty w porównaniu do późniejszych możliwości.
-
Anonimowy
GośćZa sieć rodzinną nie płacę ja tylko siostra – osoba, która ma abonament, a kwota jaką płaci jest ogromna – całe 5 zł za 3 osoby
-
Anonimowy
Gość5 zł za rozmowy między trzema numerami? Nieźle. Mały przywilej abonamentów W Hot jeden numer z Numerków za Grosze to 4 zł/miesiąc, ale można rozmawiać bez limitu. Orange np. w podobnej usłudze nakłada limit minut do wykorzystania.
-
Anonimowy
Gośćowszem, w TT/Erze niby trzeba płacić, ale o są groszowe sprawy w porównaniu z tym ile można zaoszczędzić korzystając z tych promocji
-
Anonimowy
GośćNZG w TTHOT to bardzo dobre urozmaicenie. Ale też sieć rodzinna ma swoje plusy- płaci się raz na miesiąc, zwłaszcza w nowych abonamentach- niewiele, a w ramach sieci rodzinnej wszystkie numery mogą dzwonić do siebie nawzajem. I to nawet przy zerowym stanie konta w Tak Taku.
-
Anonimowy
Gośćrodzinna niestety może być brana pod uwagę tylko gdy ktoś z sieci ma abonament. NZG jest dobre dla osób dzwoniących do siebie w ramach TT
-
Anonimowy
GośćWszystko ma swoje plusy i minusy, najlepiej gdyby rozmowy w sieci były całkiem darmowe, tak jak teraz w Heyah, tylko gdyby tak było na stałe:)
-
Anonimowy
GośćEra ma zbyt dużą liczbę abonentów, żeby ustanowić darmowe połączenia wewnętrzne nagle by się okazało, ze za ponad połowę swoich normalnych połączeń nie płącisz nic – straciliby naprawdę dużo kasy, więc nie ma co się cudów na kiju spodziewać i tak jest dobrze tak jak jest. Mi starczają już numerki za grosze
-
Anonimowy
GośćWiadomo, NzG też pozwalają rozmawiać za małe pieniądze, ale musicie przyznać, że darmowe rozmowy utrzymują się w Heyah naprawdę długo. Myślałam, że promocja potrwa krócej.
-
Anonimowy
GośćDarmowe rozmowy w Heyah wejdą raczej na stałe- czyli do dalszaego ciągu wojny prepaidowej. Numerki za Grosze w TT obejmują całą Erę, więc nie spodziewałbym się darmowych połączeń w sieci. no i w Tak Taku jest więcej możliwości obniżenia kosztów połączeń niż w Heyah, nawet tematyczna Sieć rodzinna, która tym rózni się od stanów darmowych, że można rozmawiać między wszystkimi numerami zapisanymi do sieci. Stan darmowy działa tylko w jedną stronę.
-
Anonimowy
GośćNumerki za grosze de facto się już skończyły, przy czym nadal zostaje w sumie groszowa stawka na owe numery – 3 gr per minuta, także zatem się nie spodziewałam, a Hejowe darmowe na stałe to strasznie miła niespodziewajka
-
Anonimowy
GośćTak Bruno, ale za sieć rodzinną musisz dodatkowo płacić, a w przypadku Heyah wystarczy doładować. Pytani tylko czy zależy Ci na połączeniach w jedną czy w dwie strony.
-
-
AutorWpisy