Emporia Elegance: telefon dla dziadka i babci

Start Forum Sprzęt Telefony – pozostali producenci i inne tematy Pozostali producenci Emporia Elegance: telefon dla dziadka i babci

Przeglądanie wątków odpowiedzi 4
  • Autor
    Wpisy
    • #151189 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Emporia Telecom to austriacka firma, specjalizująca się w produkcji telefonów dla osób powyżej 50. roku życia. O tym jak w praktyce działa urządzenie zobaczyć można w teście wideo przygotowanym przez redakcję Blog+TV.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #236182 Odpowiedz
      Blom
      Uczestnik

Gdybym kupił taki telefon mojej mamie to z pewnością nie czekałbym Wigilii. I właśnie w ten sposób uciera się mit, że ludzie 50+ to już ludzie sklerotycznie i niedowidzący i trzeba im rzeczy, które są duże, proste i nieatrakcyjne.

• #236187 Odpowiedz
      babeo
      Członek

A czy nie można zrobić czegoś bardziej zaawansowanego ale z takimi (no może ciut mniejszymi) klawiszami. Sam myślę o czymś takim dla Ojca, bo serce mi się kroi jak widzę jak się męczy na małych klawiszach w 3120.

• #236196 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

To jest naciąganie klientów z określonej grupy . Głównie za sprawą żądania niebotycznej kasy za ten telefon .
      Klawisze są tu niebotycznie duże ,lecz już boczne przyciski małe . Czas pracy -72 godz – co to znaczy ? Na powszechnie podawany czas rozmów to za dużo , na czas czuwania to za mało przy 1100mA baterii .
      Monochromatyczny tak mały ekran ma być czytelniejszy od większego kolorowego ???
      Faktycznie producenci często przedkładają wątpliwe efekty wizualne nad wygodę użytkownika . Dotyczy to klawiszy , dotyczy to wielkości czcionki . Nie wszyscy mamy palce jak pianista , duża część populacji (nie tylko starsi) ma kłopoty ze wzrokiem .
      Każdy prosty , z kolorowym wyświetlaczem , regulacją czcionki i wygodnymi klawiszami telefon jest lepszy od tego badziewia . No i zazwyczaj tańszy .

• #236216 Odpowiedz
      Iomega
      Członek

Telefon jest fajny i może być ciekawym prezentem dla seniorów. tym bardziej, ze faktycznie jest elegancki. Niestety główny minus to własnie cena. Tutaj jest duże pole do popisu dla ksiegowych emporia:)

Przeglądanie wątków odpowiedzi 4
Odpowiedz na: Emporia Elegance: telefon dla dziadka i babci
Twoje informacje: