Elektroniczna odzież hi-tech SMS-em wezwie pomoc

Start Forum Sprzęt Pozostałe tematy Elektroniczna odzież hi-tech SMS-em wezwie pomoc

Przeglądanie wątków odpowiedzi 4
  • Autor
    Wpisy
    • #150341 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Plecak, który poprzez wibrację szelkami zasygnalizuje, że jest otwarty; kombinezon motocyklisty, informujący jego bliskich o wypadku – to elektroniczna odzież hi-tech, opracowana przez młodych polskich naukowców.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #242335 Odpowiedz
      zbyszekswce
      Uczestnik

Doceniam polską technologię – jednak to jest CIUTKĘ naciągane… Każdy współczesny telefon można namierzyć – operatorzy dają za grosze takie usługi – a opowiadanie że APARATURA MOŻE STWIERDZIĆ ŻE BYŁ WYPADEK? na jakiej podstawie???? bo ktoś podskoczy na motorze na dziurze to już będzie wypadek? albo ktoś się zatrzyma na „siku” gdzieś w trasie to będzie dla systemu CZYMŚ NIENORMALNYM? jedynym wyjściem byłoby nieustanne badanie pulsu – ale w takim wypadku czujniki musiałyby być MOCNO przytwierdzone do ciała żeby nie wysłać niepotrzebnie niejednoznacznych komunikatów – a to zapewne OGRANICZYŁOBY komfort… NIE WIEM dziwne trochę to wszystko – za 5 zł na bazarku można kupić „alarm” do okna – taki piszczący – można wszyć do plecaka i już wiemy kiedy ktoś nam w nim zaczyna grzebać 🙂 a co do ubrań to ciekawy jestem JAK JE PRAĆ – skoro elektronika ma być „zaszyta” to chyba nie będzie wyjmowalna a jak będzie wyjmowalna to wracamy do punktu wyjścia – bo równie dobrze można namierzać telefon 🙂

• #242338 Odpowiedz
      Iomega
      Członek

A według mnie pomysłwydaje sie byc ciekawy. A do tego Polska Myśl Techniczna, tez się liczy.

• #242346 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Nie lepiej zaczipować się? :lol

• #242351 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

a jak się będzie je prało ?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 4
Odpowiedz na: Elektroniczna odzież hi-tech SMS-em wezwie pomoc
Twoje informacje: