Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Do Polski zawita 4G przez Plusa?
- Ten temat ma 8 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 17 lat, 7 miesięcy temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
Kan
Klucznik -
Anonimowy
GośćPamiętam że w lecie była informacja o nawiązaniu współpracy pomiędzy Ericssonem i PTc , jakis spory dealz robili. Zatem róniez oni korzystają z Ericssona, a że już kilka razy wprowadzali nowe usługi jako pierwsi w Polsce, to bym ich nie przekreślał
-
Anonimowy
Gośćciekawe kto bedzie naprawde pierwszy z najwiekszym zasiegiem lte.pewnie lider technologiczny.powodzenia
-
Anonimowy
GośćTo sie okaze napewno bedzie rywalizacja. Ja takze obstawiam na Ere, jednak silnie kroczy po rynku i coraz to zaskakuje swoimi ofertami/modernizacjami – np.simlocki
-
Anonimowy
Gośćjaka znowu rywalizacja?
tylko plus i play mają w miarę dobrze działającą sieć
-
Anonimowy
Gośćchyba sobie zartujesz ?? przeciez Play nie ma nawet dobrze dzialajacego neta :/ a w niektorych warszawskich dzielnicach ludzie strasznie narzekaja na zasieg Play
-
Anonimowy
Gośćmój internet w play chodzi rewelacyjnie 🙂
nie miałem żadnych problemów, może te niektóre warszawskie dzielnice są poza zasięgiem? 😉
albo w bunkrze pod pałacem kultury ;P
-
Anonimowy
GośćStawiam, że w biurowcu orangusa nie mają tego zasięgu, a te dzielnice to każde z pięter 😀
-
Anonimowy
GośćChętnie bym testował, ale mieszkam w Kielcach więc na razie raczej lipa. Mam nadzieję, że Plus jak wprowadzi 4G to stosunkowo szybko rozszerzy jego zasięg również na średnie miasta. Dodam, że pośrednio korzystam z Plusa będąc użytkownikiem jego jedynego (i pierwszego w Polsce) MVNO – mBank mobile i zasięg 3G jest dobry. 4G szybko się upowszechni jesli państwa zmienią podejście i nie będą żądały astronomicznych opłat za koncesje mających ratować ich dziurawe budżety. Moim zdaniem koszt koncesji musi być rozsądny, bo nie warto opóźniać rozwoju technologii (w przypadku 4G po raz pierwszy mielibyśmy szansę wejść niemal na równi z krajami zachodnimi). Zaś do operatorów apelowałbym o dogadanie się i wspólne wykorzystywanie infrastruktury nadawczej. Tak będzie szybciej i co najważniejsze, zwłaszcza w kryzysie – duzo taniej.
-
-
AutorWpisy