Czy uważacie, że wapowanie jest zdrowsze niż palenie zwykłych papierosów?

Start Forum Inne Hydepark Czy uważacie, że wapowanie jest zdrowsze niż palenie zwykłych papierosów?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 2
  • Autor
    Wpisy
    • #1944728 Odpowiedz
      darlenedavidson
      Uczestnik

Cześć przyjaciele! Czy uważacie, że wapowanie jest zdrowsze niż palenie zwykłych papierosów?

• #1944729 Odpowiedz
      Albert Corokin
      Uczestnik

Osobiście paliłem zwykłe papierosy przez wiele lat i doskonale wiem, jak szkodliwe są dla mojego zdrowia – kaszel, duszności, nieprzyjemny zapach i ciągłe zmęczenie. Kiedy po raz pierwszy pomyślałem o zmianie, poszukałem różnych alternatyw i spróbowałem wapowania. Potem przypadkowo odkryłem snus, taki jak te oferowane w oficjalny sklep – nowoczesne, bezdymne, beztytoniowe produkty nikotynowe, które po prostu umieszcza się pod wargą, powoli uwalniając nikotynę, omijając drogi oddechowe. Podoba mi się, że nie wymagają spalania i nie wytwarzają dymu ani pary, co oznacza, że ​​nie wdycham produktów spalania ani aerozoli nikotynowych do płuc. W przeciwieństwie do zwykłych papierosów, gdzie dosłownie wdycha się substancje toksyczne i rakotwórcze, snus tego nie robi. I w porównaniu z wapowaniem, nie wymaga skomplikowanych urządzeń, płynów ani ciągłych regulacji.

• #1952630 Odpowiedz
        Macek
        Gość

To złe sformułowanie. Vaping nie jest obojętny dla ludzkiego organizmu, ale jest DALECE MNIEJ SZKODLIWY NIŻ ZWYKŁE FAJKI. Jest to udowodniony naukowo fakt, zresztą już dawno temu

• #1944730 Odpowiedz
      Sheena Owens
      Uczestnik

Długo paliłem zwykłe papierosy i aż za dobrze wiem, jak to jest: ciągły zapach na ubraniach, ucisk w klatce piersiowej, poranny kaszel i uczucie, że mój organizm pracuje na najwyższych obrotach. Kilka lat temu postanowiłem spróbować wapowania. Osobiście odczuwam różnicę. Wapowanie nie pozostawia długotrwałego zapachu, oddychanie stało się łatwiejsze, kaszel zniknął, a ogólne samopoczucie się poprawiło. Podoba mi się, że mogę kontrolować poziom nikotyny i zmniejszać go z czasem, zamiast sztywno trzymać się jednej dawki, jak w przypadku papierosów.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 2
Odpowiedz na: Czy uważacie, że wapowanie jest zdrowsze niż palenie zwykłych papierosów?
Twoje informacje: