Cechy, które są ważne przy wyborze operatora komórkowego

Start Forum Operatorzy Komunikatory Cechy, które są ważne przy wyborze operatora komórkowego

Przeglądanie wątków odpowiedzi 6
  • Autor
    Wpisy
    • #150664 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Dla badanych najważniejsze są czynniki związane ze strategią cenową: atrakcyjność cenowa oferty oraz atrakcyjność promocji i rabatów. Mniej ważna jest atrakcyjność aparatów telefonicznych. Poziom zadowolenia z usług głównych sieci telefonii ruchomej (Era, Orange, Plus i Play) jest raczej wysoki.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #239829 Odpowiedz
      Iomega
      Członek

Najwięcej, bo 41,7 % osób poleciłoby Orange, a tylko 21,5 %Play – moim zdaniem zaskaujący wynik. Zważywszy na to co ciągle czytamy w komentarzach, ze przenoszę się do Play.

• #239834 Odpowiedz
      Tomektel
      Członek

Bo w sieci są bardziej kumaci ludzie. Mają możliwość szybkiego porównania, dopytają i wybierają najlepszą ofertę na rynku. W Orange ludzie pewnie cieszą się z tego co mają bo nie wiedzą co daje konkurencja.

• #239858 Odpowiedz
      Blom
      Uczestnik

Dla mnie te wyniki nie są jakąś niespodzianką.
      W Polsce mamy dość „ustatkowany” rynek.

Nawiasem, skoro już mamy takie badania to przydałby się również poradnik jak dobrze dobrać dla siebie sieć.
      Zauważmy, że większość ludzi, którzy mają pierwszy kontakt z komórką kupuje „to co jest” a nie „to co chcieli by mieć”

• #239864 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Iomega -> to bardziej wpisy typu napiszę coś bo mi się nudzi. W sieci jest również cała masa komentarzy osób nie zadowolonych z Play i piszących o tym że nie przedłużą jej. Co do badań, powinno być po równo z każdego operatora respondentów a nie z Orange 36% potem 11% itd to tak trochę dziwnie także rzutuje na wynik takich badań.

• #239903 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Świadomość marki Play jest w porównaniu ze świadomością z marką Era jest jeszcze nieporównywalna i stąd bierze się różnica w polecaniu tej sieci. Pokazuje też, że Play wizerunkowo jeszcze na dobre nie zaistniał jak W3 i ma duże jeszcze braki.

• #239921 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Iomega- czy ja wiem czy takie zaskakujące? Weź pod uwagę działania Orange chociażby tylko z ostatniego roku. Wiele się zmieniło, pojawiły się nowe możliwości etc. Poza tym jednak atrakcyjność promocji to jeszcze nie wszystko, wiele osób zwraca uwagę na częstotliwość pojawiania się ich , bo jednak jedna jaskółka wiosny nie czyni.
      Tych z Orange wszystkich nie pamiętam, ale nawet przed świętami sporo tego wyszło- jak nie multimedialne pakiety to pogaduchy etc. i można by tak wymieniać.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 6
Odpowiedz na: Cechy, które są ważne przy wyborze operatora komórkowego
Twoje informacje: