BluPill pozwali zmniejszyć rachunek za komórkę

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi BluPill pozwali zmniejszyć rachunek za komórkę

Przeglądanie wątków odpowiedzi 10
  • Autor
    Wpisy
    • #150176 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Grupa polskich ekonomistów, informatyków i matematyków stworzyła narzędzie, które umożliwia klientom telefonii komórkowej korzystanie z dopasowanych i najtańszych ofert. Usługa, stworzona przez Entellico ma szansę zrewolucjonizować konsumencki rynek komórek.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #243494 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ale trzeba mieć co wrzucić do tej aplikacji. Czyli potencjalny użytkownik najpierw musi dokładnie widzieć co robi z telefonem albo czego konkretnie potrzebuje.

• #243501 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

starczy pewnie biling

• #243507 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Klienci którzy wiedzą jakie są ich potrzeby nawet przy obecnych ofertach jakoś sobie poradzą, a pozostali i tak będą dalej szli jak barany na rzeż.

• #243514 Odpowiedz
      Blom
      Uczestnik

Teraz nie trzeba mocno kombinować żeby dobrze wybrać.
      Oferty są do siebie bliźniaczo podobne więc wystarczy tylko policzyć sobie numery w książce telefonicznej i wziąć abo/kartę tej sieci z której mamy najwięcej numerów. Nie trzeba nawet zwracać uwagi na ważność konta, bo i tak przegadamy w miesiącu te 20-25 zł.

• #243523 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Mądry i pracowity zrobi to teraz bez programów czy specjalnych aplikacji.
      Najpierw i tak trzeba przeanalizwoać swoje bilingi.
      A potem to już z górki.
      Konsultanci jak naciągali ludzi tak dalej to będą to robić. :lol
      Mi osobiście sprawia dużą frajdę, jak komuś dobrze dobiorę taryfę i widzę jego zadowolenie i zdziwienie, że teraz mniej płaci niż poprzednio.
      Ciekawe czy ta aplikacja uwzględnia aktualne ceny telefonów?

• #243524 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jak się paru znajomków do Play przeniesie to aplikację mogą sobie wszadzić.
      Jak nie uwzględnia posiadania od jednego do kilku simów (np. dwóch) to będzie można program tylko teoretycznie używać. :lol

• #243578 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Policzy raz po billingu i co jak sie zmieni mi podczas dwoch lat calkiem preferencja dzwonienia itd..

• #245438 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ludzie! Przejrzyjcie na oczy!

Podajecie swoje najbardziej prywatne dane (nazwisko, adres, nr telefonu, billing) firmie, która nawet się przedstawić nie potrafi kto zacz!

1. To jakiś żart? Login i hasło podawać? Projekt za takie pieniądze i (samozwańczo) uważający się za innowacyjny powinien wiedzieć, że tak się nie robi i nie ma pola do dyskusji w temacie!

2. Do autora: Zapewne uważasz się za eksperta w pewnych dziedzinach IT, marketingu, PR, SEO, CEO, sreo itp, ale proszę Cię bardzo: Nie bądź ograniczony tą tylko sferą, spójrz czasem szerzej i dalej na zagadnienie (albo spytaj kolegów po fachu) i na przykład zastanów się nad szeroko rozumianym Security, bo czytają Cię (nad czym coraz bardziej ubolewam) ludzie, których trzeba edukować, a Ty tego nie robisz.
      Dla mnie osobiście taki ekspert to nie ekspert, tylko „ekspert” – patrz pkt.1. – Prawdziwy ekspert powinien takie kwiatki zbojkotować.

3. Można było analizę danych załatwić funkcją export-import pliku z billingiem (każdy operator udostępnia takową), zatem pytanie się pojawia: Po co tak naprawdę potrzebny im dostęp do mojego konta? Pełne dane osobowe (wraz z automatycznym powiązaniem ich z konkretnymi numerami telefonów) nie są potrzebne do analizy taryf i billingów.

4. Z definicji (bez względu na zaufanie personalne) nie powinno się ufać zapewnieniom, że nie przechowują pobranych danych – wiele serwisów już obiecywało, aż w końcu wychodziło na jaw co innego.

5. Nawet jeżeli pobranych danych nie udostępnią nikomu (bo w natychmiastowe usuwanie nie uwierzę), to jeszcze nie rozwiązuje problemu, że mogą mieć włamanie i dane te wyciekną tak czy owak. Nikt chyba nie wierzy w istnienie serwera nie do złamania? 🙂

6. Zdrowo się ubawiłem, jak przeczytałem, że za przekazanie im jednych z najbardziej prywatnych danych muszę jeszcze zapłacić :)))

7. Nawet jeśli w akcie desperacji miałbym te dane podać, to chciałbym wiedzieć komu je podaję – nie znalazłem żadnych danych firmy (nawet tych wymaganych prawem) na ich stronie – KRS? NIP? adres? telefon? cokolwiek? W zakładce „O nas” jest tylko: „Jesteśmy fajni” LOL)

8. Myślę nawet, że prawnik mógłby kilka aspektów tego projektu zaskarżyć przed UKE i GIODO.

Reasumując: Pomysł dobry, ale polityka i wykonanie porażka.
      Bez urazy, ale wygląda jak projekt od lamera dla lamera.

Pozdrawiam (również ekspertów)
      Frank

• #246118 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Gruszka też się wypowiedział w temacie i także nie popiera Blupilla jednakże nie zabronią korzystania ale prosi o rozwagę. To najdobitniej pokazuje stanowisko operatorów, że maja obawy przed ta aplikacją. Skoro Play pupilek UKE bardzo ostrożnie się wypowiada i prosi o ostrożne stosowanie tzn że coś w tym jest niepewnego. Druga sprawa to fakt zupełnego braku konsultowania projektu z oiperatorami.

• #246126 Odpowiedz
      Poll
      Członek

[quote]Gruszka też się wypowiedział w temacie i także nie popiera Blupilla . [/quote]
      Czyżby? [i]”Generalnie jestem dużym zwolennikiem tego typu systemów.” [/i]

Przeglądanie wątków odpowiedzi 10
Odpowiedz na: BluPill pozwali zmniejszyć rachunek za komórkę
Twoje informacje: