Analiza cen mobilnego internetu

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Analiza cen mobilnego internetu

Przeglądanie wątków odpowiedzi 10
  • Autor
    Wpisy
    • #154765 Odpowiedz
      rafaik
      Uczestnik

Urząd Komunikacji Elektronicznej przeprowadził analizę cen usług mobilnego Internetu w Polsce. W analizie zaprezentowane zostały tzw. średnie miesięczne wydatki, jakie klient musi ponieść, aby przy określonych warunkach móc skorzystać z usług mobilnego Internetu w poszczególnych sieciach krajowych operatorów.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #180679 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

autorzy musieli się nieźle nakombinować byzaliczyć play do mobilnego internetu 🙂 ale czego się nie robi dla ulubieńców swojej szefowej 🙂

• #180680 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Niemniej Play się liczy w tej rozgrywce i walczy o swoje z dobrym skutkiem.

• #180681 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

zapomnieli napisać jakie są prędkości , bo posiadanie samego modemu o wdzięcznej nazwie 3G przejawia się często w play ładowaniem strony np wp długo długo…:)

• #180682 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jasne. Zwłaszcza z 1MB prędkością transferu danych, i to w

zasadzie tylko w dużych miastach. Świetna sprawa,

nabierajcie się dalej na brak haczyków.

• #180683 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Dla Play powinna być stworzona inna kategoria

-"internet mobilny tylko czasami"

albo "internet mobilny inaczej"

A stawianie internetu w Play w jednym rzędzie np. z iPlusem to jakieś nieporozumienie…

• #180684 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jeżeli net potrzebuję np. w 4 lokalizacjach i jest tam zasięg Play to będę brał go pod uwagę, bo jest mobilny. Jak ktoś potrzebuje mieć zasięg w każdym miejscu to nie dla niego ta oferta, ale robi "dym" na rynku i to się liczy, bo użytkownicy z innych sieci korzystają cenowo na konkurencji opów w tym segmencie rynku.

• #180687 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

No porownywanie mobilnosci Playa i starych sieci jest troche smieszne. Przeciez nie mozna zestawiac ze soba lacz, ktore dzialaja tylko w miastach, z takim np. CDMA z Orange’a. Juz abstrahuje od tego, ze GSM maja wszystkie 3 starsze sieci na wielkim obszarze.

• #180688 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

najlepszy i najtańszy internet ma heyah, plejowi daleko do takiego stosunku cena/jakość. Osobiście mam BC Ery i działa bardzo dobrze w mieście i poza ostatnio nawet nad samym morzem pracowałem zdalnie i maiłem 3G 🙂

• #180689 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Zapomnieli o pakietach internetowych Simplusa, 36,6, mixplusa oraz GaduAir oraz mBanku.Ja korzystam z simplusa i sobie bardzo chwalę taki internet bez umowy:) Szczególnie na wakacje.

• #180690 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Mnie tez denerwuje wrzucanie wszystkich do jednego worka. Juz niewazne, kto i jak duzy teren obejmuje. Wazniejsze dla mnie jest, dzieki komu ostatnio polski internet mobilny zrobil duzy krok naprzod. Jak dla mnie jest dwoch tylko takich operatorow na rynku. Play, bo obnizyl ceny (chociaz to bylo dla niego byc, albo nie byc, bo nie ma dobrej infrastuktury), no i Orange, bo wprowadzilo cdma, i powoli uwalnia nas od Edge i Gprs.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 10
Odpowiedz na: Analiza cen mobilnego internetu
Twoje informacje: