Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Abonenci Ery mogą żądać odszkodowania po wyroku SA
- Ten temat ma 9 odpowiedzi, 5 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 17 lat, 2 miesiące temu przez
PROZAK.
-
AutorWpisy
-
-
Kan
Klucznik -
Anonimowy
GośćTeraz się okaże czy warto było sieci Era przeczekać i zaplacić karę, czy postapić tak jak Plus i tracić klientów.
-
rafaik
UczestnikTa spraw to dla mnie 100% wygrana Ery. Jeżeli założymy ze mamy w sieci użytkowników którzy wydaja miesięcznie 100 zł na telefon i muszą oni zostać w sieci jeszcze przez 12 miesięcy to wynika ze w ciągu roku każdy z nich zapłaci 1200 zł. Teraz dzieląc 2 mln kary przez 1200 zl wychodzi ze za kwotę kary może odejść 1667 użytkowników. Założę się że gdyby ogłosili możliwość dobrowolnego odejścia (tak jak to teraz robi Plus) byłoby więcej chętnych na odejście niż wyliczone 1667 użytkowników. Morał z tego taki nie nie opłaca się być uczciwym 🙁 i działać zgodnie z prawem bo bardziej opłaca się zapłacić karę.
-
Anonimowy
Gośćdla mnie decyzja PLusa była jakoś tam spowodowana decyzją sądu o Erze, nie chcieli powtarzać tego błędu. a Plus sobie odbiję cenami rozmów z BOK i droższym rachunkiem
-
Anonimowy
GośćEra powinna dostac z 300mln zl kary to na drugi raz nie wprowadzaliby klientow w blad. Tym razem im sie upieklo.
-
rafaik
Uczestnikrcicho -> problem jest tylko taki że za tą karę zapłacimy my użytkownicy telefonów. Kary powinien otrzymywać zarząd operatora bo to on podejmuje decyzje.
-
johnny-18
Członeki tak by zapłacili to z pieniędzy od nas…
Szkoda tylko, że w związku z tym nie moge zerwać sobie umowy… bo po co płacić 70gr do wszystkich [mam era fun] i 29 do ery jak moge płacić do wszystkich te 29gr… A do Play drożej hehe 😉
-
PROZAK
UczestnikMogłem zerwać wtedy umowę z erą, ale wstrzymałem sie bo uke zrobiło sobie z nas abonentów jaja, niby mozna bylo ale przestrzegali że nie warto.Kara jaka nałozyli na ere jest i była za niska, powinna być 10 razy wyższa.Wygrana UKE powinna obligatoryjnie nałozyć na erę obowiązek zapłacenia osobom którzy zerwali umowę a zapłacili karę za to po 100 tyś zł odszkodowania każdemu kto nie przestraszył się tej nagonki i zerwał umowę. Teraz to juz jest żart z prawa i lekcewazenie ustawy. Chamstwo wygrało i lekceważenie , a sejm i rzad był za tym zeby obywatela zrobić w ch…! Wybieramy baranów tylko po to żeby kase brać a nie po to zeby stanowic prawo.
-
Anonimowy
Gośćrcicho –> ryj w kubel i nie bulgotaj bo bzdury piszesz
-
PROZAK
UczestnikŻadne bzdury, wygrała prywata i lekceważenie prawa!!!!!!!!!
-
-
AutorWpisy