Abonenci Ery mogą żądać odszkodowania po wyroku SA

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Abonenci Ery mogą żądać odszkodowania po wyroku SA

Przeglądanie wątków odpowiedzi 9
  • Autor
    Wpisy
    • #155479 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

UKE wyjaśnia jakie są konsekwencje wyroku i prawomocnej kary 2 mln złotych nałożonej na Polską Telefonię Cyfrową za naruszenie obowiązków informacyjnych w stosunku do użytkowników końcowych przy zmianie regulaminu w marcu 2007 r.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #176218 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Teraz się okaże czy warto było sieci Era przeczekać i zaplacić karę, czy postapić tak jak Plus i tracić klientów.

• #176219 Odpowiedz
      rafaik
      Uczestnik

Ta spraw to dla mnie 100% wygrana Ery. Jeżeli założymy ze mamy w sieci użytkowników którzy wydaja miesięcznie 100 zł na telefon i muszą oni zostać w sieci jeszcze przez 12 miesięcy to wynika ze w ciągu roku każdy z nich zapłaci 1200 zł. Teraz dzieląc 2 mln kary przez 1200 zl wychodzi ze za kwotę kary może odejść 1667 użytkowników. Założę się że gdyby ogłosili możliwość dobrowolnego odejścia (tak jak to teraz robi Plus) byłoby więcej chętnych na odejście niż wyliczone 1667 użytkowników. Morał z tego taki nie nie opłaca się być uczciwym 🙁 i działać zgodnie z prawem bo bardziej opłaca się zapłacić karę.

• #176220 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

dla mnie decyzja PLusa była jakoś tam spowodowana decyzją sądu o Erze, nie chcieli powtarzać tego błędu. a Plus sobie odbiję cenami rozmów z BOK i droższym rachunkiem

• #176221 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Era powinna dostac z 300mln zl kary to na drugi raz nie wprowadzaliby klientow w blad. Tym razem im sie upieklo.

• #176222 Odpowiedz
      rafaik
      Uczestnik

rcicho -> problem jest tylko taki że za tą karę zapłacimy my użytkownicy telefonów. Kary powinien otrzymywać zarząd operatora bo to on podejmuje decyzje.

• #176223 Odpowiedz
      johnny-18
      Członek

i tak by zapłacili to z pieniędzy od nas…

Szkoda tylko, że w związku z tym nie moge zerwać sobie umowy… bo po co płacić 70gr do wszystkich [mam era fun] i 29 do ery jak moge płacić do wszystkich te 29gr… A do Play drożej hehe 😉

• #176224 Odpowiedz
      PROZAK
      Uczestnik

Mogłem zerwać wtedy umowę z erą, ale wstrzymałem sie bo uke zrobiło sobie z nas abonentów jaja, niby mozna bylo ale przestrzegali że nie warto.Kara jaka nałozyli na ere jest i była za niska, powinna być 10 razy wyższa.Wygrana UKE powinna obligatoryjnie nałozyć na erę obowiązek zapłacenia osobom którzy zerwali umowę a zapłacili karę za to po 100 tyś zł odszkodowania każdemu kto nie przestraszył się tej nagonki i zerwał umowę. Teraz to juz jest żart z prawa i lekcewazenie ustawy. Chamstwo wygrało i lekceważenie , a sejm i rzad był za tym zeby obywatela zrobić w ch…! Wybieramy baranów tylko po to żeby kase brać a nie po to zeby stanowic prawo.

• #176225 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

rcicho –> ryj w kubel i nie bulgotaj bo bzdury piszesz

• #176226 Odpowiedz
      PROZAK
      Uczestnik

Żadne bzdury, wygrała prywata i lekceważenie prawa!!!!!!!!!

Przeglądanie wątków odpowiedzi 9
Odpowiedz na: Abonenci Ery mogą żądać odszkodowania po wyroku SA
Twoje informacje: