Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › 2h rozmowy na jeden numer podejrzanym zachowaniem
- Ten temat ma 13 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 15 lat, 3 miesiące temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
Kan
KlucznikOperator, aby ograniczyć koszty, jakimi może zostać obciążony klient np. podczas kradzieży telefonu, umieszcza zapis o zablokowaniu telefonu po przekroczeniu odpowiedniego limitu. Jak się okazuje także Play, jak można przeczytać na portalu Wirtualna Polska, nie ufa swoim klientom i blokuje połączenia po 2 godzinach rozmowy.
-
Anonimowy
Gośćbzdeta!! Ja jak dzwonie do jednej osoby to tez poradze gadać długo albo i nawet bardzo długo 1.30H 😛 ALe może w prepaidzie play jest jakoś inaczej cy cuś 😛
-
Anonimowy
Gośćno jasne, że w prepaidzie jest inaczej. opa nie obchodzi czy te twoje doładowanie 300zł zejdzie jednego dnia… to im nawet na rękę. Gorzej jak zrobisz rachunek na 1000 i nie zapłacisz
-
Anonimowy
Gośćniestety popieram Play.
Przynajmniej on jedcxen wpadl na taki pomysl.
Mi kiedys ukradziono komorke a pozniej dostałem 1200 złotych rachunku bo złodziej jak wynikało z bilingu opłacił sobie za dwa lata poczte na interii, wysłał pare sms do konskursów i sobie dośc duzo podzwonił.
Od tego czasu wole nie miec abonamentu, lepiej stracic 50 złotych doladowania niz 1200 złotych rachunku z abonamentu.
-
Anonimowy
GośćWitam, tak się operator strasznie broni a jak mojej żonie skradziono telefon i podaje wszystkie dane łącznie z numerem pesel to operator PLAY informuje mnie że nie zablokuje telefonu bo nie dzwoni własciciel, pytam jak ma zadzwonic właściciel skoro własnie ukradli mu telefon a mnie poinformował z 2 końca miasta od koleżanki z telefonu, operatora to nie interesuje nie znam hasła abonenckiego a numery pesel daty urodzenia itd,. są nie ważne a w tym czasie zlodziej sobie dzwoni na mój rachunek, taka to troska o klijenta posiadam nazwisko i imie konsulltanta Play z którym rozmawiałem Pozdraiwam.
-
Anonimowy
GośćPrzecież 2 godziny rozmowy do innego operatora to z Play Fresh "tylko" 34,80 zł. Więc o co chodzi?
Jak dzwonię z TP na stacjonarny, to za 2 godziny zapłacę od 8 do 17 złotych. To jest dowód na to że rozmowy z komórek do innych sieci wciąż są z 50 procent za drogie.
To może by tak jeszcze bezczelnie operator zaczął blokować połączenia wychodzące, kiedy jest ich więcej niż 12 dziennie? Ale durnota.
PS: mam jeden wybrany numer z TP za 10 zł. miesięcznie bez ograniczeń, i często rozmawiam więcej niż 2 godziny… I jakoś TP nic dziwnego w tym nie widzi.
-
Anonimowy
GośćNo niestety,sam padlem ofiara!!!!
Info sensacyjne ino nie do konca- miast komentowac jaki to play do d..itd radzilbym przeczytac calosc artykulu na wp! Maly cytacik:
"…Operatorzy w różny sposób zabezpieczają się przed nieuczciwymi klientami – bez wyjątku. Zabezpiecza się Orange, zabepiecza się Era i Plus…"
***oj panie redaktorze newsa- rozga pan oberwiesz kiedysik lod starego znajomego(!)
-
Anonimowy
GośćOperatorzy wypowiedzieli wojnę firmą terminującym ruch przez FCT więc nie dziwię się że Play przyblokował gościa. Ja popieram takie działania!!!
-
Anonimowy
GośćŻenada. Temu człowiekowi trzeba dać piaskownicę i zabawki a nie telefon na abonament, skoro nie czyta tego co podpisuje i ma pretensje jeszcze. Niech sobie przeczyta §7 Regulaminu świadczenia usług.
-
Anonimowy
GośćSzczerze powiedziawszy to tutaj nie chodzi o bezpieczeństwo czy troske o klienta lecz tylko i wyłącznie o interesy operatora. Od razu zwróciło moją uwagę stwierdzenie "Powód?, jak dowiedziała się Redakcja WP w salonach Play – zbyt długa, bo DWUGODZINNA ROZMOWA DO SIECI INNEGO OPERATORA" to dało mi do myślenia
-
Anonimowy
Gośća mnie boli, że nię mogę obniżyć limitu kredytowego, gdyby ktoś mi ukradł telefon to dzwoni na 1000zł i nara :/
-
Anonimowy
GośćPopieram Play.Przeszedłem do Play-a po 12-stu latach z Ery która nie dba o stałych klientów, a teraz będę sukcesywnie przerzucał całą rodzinkę do Playa i takim sposobem Era straci a Play zyska 9-ciu klientów. Może to kropla w morzu,ale od kropli do kropli i popłynie strumień.
-
Anonimowy
GośćZa telefon w abonamencie placi sie Z GÓRY!. Dopiero minuty wydzwonione poza abonementem sa oplacane z dolu.
Co do tematu to 6 lat temu mialem wypadek w Wawce i lezac w szpitalu po operacji otrzymalem telefon od Orange ze jesli jutro nie przedplace im 300 zl to mi odlacza telefon bo przekroczylem jakis limit. A ja 400 km od domu unieruchomiony musialem przez ten cholerny telefon nadzorowac jakos inwestycje ktora robilismy w wawce. Ile ja sie nagimnastykowalem zeby znalezc kogos kto poleci do salonu i wplaci kase… Po tym wynioslem sie z Orange.
-
Anonimowy
GośćWitam zablokowałem ostatnio pewna osobe i niewiem jak ja odblokowac iz byłem w Plusie i powiedzial ze jakiś problem z tym nr a niemoge zmienic nr bo mam na doładowania a tamta osoba tez ma na doładowanie prosze pomocy
-
-
AutorWpisy