Skoro jesteś ciekaw to również wypowiem się na temat telefonu lark stratus 5.0 :/
Telefon odesłałem do reklamacji z powodu odklejającego się ekranu.
Pewnie zapytacie się jak to, to ekran się odkleja ? Tak moi mili i z tego co czytam na internecie wiele użytkowników ma ten sam problem i musi czekać 21 dni na rozstrzygnięcie reklamacji ( nic dziwnego jak robią telefony do dupy )
W moim przypadku po zakupie telefonu wchodząc w galerię ku mojemu zdziwieniu ujrzałem zdjęcie.
Pewnie zapytacie jakie a odpowiedź jest prosta. Ktoś w serwisie lub na produkcji w chinach bawił się telefonem i najwyraźniej nie usunął zdjęcia, ustawienia – język telefonu był ustawiony na chiński a na zdjęciu było widać produkcję tych telefonów i wyraźne twarze chińskich pracowników. Jak dla mnie telefon w takim wypadku jest już używany i przestroga dla was. Jeżeli telefon zacznie się wam psuć, system zawieszać, ekran odklejać to nie róbcie żadnego resetu do ustawień fabrycznych lecz od razu lećcie do sklepu w którym kupiliście telefon i nie zgłaszajcie go do reklamacji tak jak poleci wam podrzędny pracownik tylko poproście kierownika i przekażcie stosowne informacje o telefonie jak i pokażcie dowód że telefon był już używany ( w moim wypadku zdjęcie )
Jest to niezgodność z umową skoro kupujesz telefon to powinien być nowy i całkowicie przywrócony do ustawień fabrycznych, więc na wstępnie możecie żądać od sklepu natychmiastowego zwrotu gotówki.
A co do informacji od jednego z użytkowników tegoż to telefonu:
”Dwie karty sim 3G-mikro, 2G- nano, z tym, że umieszczenie pojedynczej karty do rozmów i transmisji w slocie do tego przeznaczonym, czyli 3G powoduje, że transmisja hula, ale połączenia np w ramach sieci T-Mobile dochodzą do skutka, lecz abonenci się nie słyszą, zagadka, zapytałem serwis – zdziwienie, poproszono o przesłanie opisu zdarzenia na adres e-mail [email protected], czekam na odpowiedź już 5 dni – cisza.
Tak się złożyło, że dwa dni później kupiłem drugi egzemplarz, to samo, jednak dodatkowo po każdym wylogowaniu zmieniał mi ostanie 3 znaki mac adresu karty WiFi”
W 100% potwierdzam te informacje. WADA FABRYCZNA TELEFONU a producent się do tego nie przyznaje
REASUMUJĄC odradzam wam kupno tego telefonu, lepiej dołożyć te 100 zł i zakupić telefon w którym będzie gwarancja że będzie śmigać tak jak powinien