No i ja się przekonałem jak to jest z internetem LTE bez limitu polsatu cyfrowego. To fikcja. Przez trzy pierwsze miesiące umowy było ok. Od kilku dni po pobraniu powyzej 100GB nałożyli lejek prędkość spadła poniżej 1Mb/s praktycznie nie da się korzystać z internetu. Lejek jest nawet na pakiet nocny pomimo, że z niego jeszcze prawie nic nie korzystałem. Na reklamacje w tym zakresie otrzymałem odpowiedź’
„Szanowny Panie Informujemy, iż zgodnie z Regulaminem Promocji „Internet Power LTE” §3 pkt4: „W przypadku wysokiego zużycia danych, powodującego przeciążenie sieci, Cyfrowy Polsat w celu eliminowania nadużyć i zapewnienia powszechnej dostępności oraz wysokiej jakości działania sieci, zastrzega sobie w ramach FUP możliwość czasowej zmiany parametrów technicznych transmisji danych poprzez obniżenie prędkości transmisji danych do poziomu określonego w Cenniku, z zachowaniem kolejności określonej dla klas, o których mowa w ust. 3 powyżej.”
Muszę przeanalizować umowę, regulamin i cennik i coś rozsądnego napisać. Warto powalczyć gdyż moim zdaniem to co robią to ewidentne oszukiwanie ludzi. W końcu jak to jest bez limitu czy z limitem?