Widzę, że dużo jest niezadowolonych. Powiem krótko odnośnie rekalkulacji, gdybym się pomylił wysłał przelew na niewłaściwe konto oczekiwałbym zwrotu od osoby która ten przelew otrzymała i jest to działanie naturalne. Jedyna rzecz, której nie jestem w stanie zrozumieć to sposób w jaki potraktowano ludzi i brak prostych narzędzi dzięki którym mogliby sprawdzić czy faktycznie pieniądze się należały czy też nie. Z drugiej strony należy się cieszyć bo firma wyciągnęła wnioski z tej nauki. mamy przejrzysty system premiowy i można sobie wszystko dokładnie wyliczyć. System premiowy jest dobry a nawet bardzo dobry. Nie oczekujcie że plany będą takie że wszyscy będą dostawać maksymalne podwyższenie bo to byłoby irracjonalne i nierentowne z punktu widzenia firmy rozwiązanie. Jest to natomiast rozwiązanie sprawiedliwe bo najpierw jest konsultant a później grupa a nie odwrotnie jak było kiedyś. ktoś kto potrafi sprzedawać będzie zarabiał dobre pieniądze niezależnie od swojej grupy – nie będzie poszkodowany przez jej nieudolność. Jestem zadowolony z pieniędzy, które dostaję i są one znacznie lepsze od tych które ostawałem przed wielką reformą. Oby klienci nam dopisywali:)