To sprzęt, na którym pracuję codziennie od 08. czerwca 2011 i zasługuje na obszerny, podzielony tematycznie test użytkowania, który muszę napisać, który też obiecałem tutaj. Nareszcie smartfon, którego wstyd by było się czepiać, bo to, czego mu brak, można sobie darować, jak choćby dwóch mikrofonów, by videoclipy – szczególnie fullHD1080p – nagrywać z dźwiękiem stereo albo tunera DVB-T. Tak solidnie zrobiony, że nawet obudowa wydaje się niezniszczalna. Dopiero niedawno w sklepie dilerskim T-Mobile w przygranicznych Słubicach dokupiłem do niego futerał-pokrowiec typu 'kanapka’, wcześniej parokrotnie mi upadł, w tym na kafelki ceramiczne i ANI ŚLADU na plastykowej obudowie!!! W kieszeni ocierał się czasem pęk kluczy – ZERO ZADRAPAŃ OBUDOWY ALBO EKRANU!!! Sam wyświetlacz – istna BAJKA! Wszystko działa szybko, bez zacinek! Jak oni to zrobili??? W pale z radości się nie mieści! Różnorakich przydatnych softów ściągnąłem sobie na niego 'od groma i ciut ciut’. Mogę śmiało polecić ten terminalek każdemu, najbardziej wymagającemu i powiem, że obecnie Samsung RULEZ!!! Na Nokie, poza którymi do niedawna świata konkurencyjnej techniki gsm nie widziałem – nie chcę teraz nawet patrzeć, szczególnie na gniota N97mini, przed którym wszem i wobec życzliwie wszystkich ostrzegam! Ale muszę patrzeć, bo używam od października 2010. Tylko Samsung Galaxy SII 9100 i żaden inny, bo nawet do pięt nie dorasta! I to by było na tyle, na razie.