Start › Forum › Sprzęt › Nokia › Nokia rezygnuje z Symbiana ? › Odpowiedz na: Nokia rezygnuje z Symbiana ?
kiedyś miałem nową nokie 6630…przez tydzien, bo po tym czasie ja sprzedalem i powiedzialem sobie, ze telefon z symbianem nadaje sie dla ludzi, ktorzy nie licza sie z czasem. Niedopuszczalne bylo to, ze telefon stal na półce i sie wieszal do tego stopnia, ze tylko wyjecie baterii go ratowalo (od razu wyprzedze glupawe komentarze, ze jak sie ma w tle wlaczonych 14 aplikacji to tak jest – w tle nie bylo nic wlaczone).
Tak sobie myslalem do momentu w ktorym pojawila sie na rynku Nokia N82 i zaczalem sie nia mocno interesowac. Mam ja od paru miesiecy i z radoscia musze przyznac, ze tel rządzi. Gdyby nie mnogosc funkcji moglbym zapomniec, ze jade na symbianie. Telefon jest ZNACZNIE szybszy od k750i, a uwazam ze i nie specjalnie ustepuje tez k800i choc jak wiadomo tez nie mozna ich porownywac jak rowny z równym.
Owszem, stare symbiany byly shitem nie przeniknionym, ale te nowe, na szybszych telefon radza sobie juz bardzo fajnie. Windows mobile jeszcze dlugo bedzie wąchał spaliny symbiana nim go doścignie. Także nie wiem czy rezgynacja z symbiana nie okaże sie dla nich strzalem w stope…