Zmiana cen telefonów w ofercie Jedyny Mix na piątkę

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Zmiana cen telefonów w ofercie Jedyny Mix na piątkę

Przeglądanie wątków odpowiedzi 15
  • Autor
    Wpisy
    • #156442 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Od 02.03.2009r. Era wprowadza nową odsłonę Promocji „Jedyny Mix na piątkę”. Do oferty wprowadzono aparaty telefoniczne ERA ED 20 i Netkom ED1 oraz wprowdzono zmiany cen telefonów: Nokia 6300, Samsung D900i, Samsung F210, Samsung F250, Samsung F300 i Sony Ericssona W880i .

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #168971 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Zmiana cen ttelefonów w ofercie Jedyny Mix na piątkę

tt – od tak taka ? 😉

• #168972 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

większość staniało, w sumie jak na mix 25 to ceny nie są złe, zwłaszcza w880i

• #168973 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Mix Ery to beznadziejne taryfy. W podstawowym wariancie Mix25 minuta rozmowy kosztuje 69gr i Era łaskawie daje mozliwość taniego porozmawiania z 1 osobą po 19 groszy za min. W MixPlusie z 1 osobą możesz rozmawiać bez limitu z miesieczną oplatą 10zł. Możesz też wziać sobie pakiet 100 minut za 5zł (1 minuta = 5gr) do tanich rozmów wewnątrzsieciowych popołudniami i wieczorami. SMS po 1gr (w Mix Era 20gr). W MixPlusie zasilasz zdrapkami na określoną ilość zasileń (czyli umowę możesz skończyć wcześniej) a Mix Era dostajesz rachunki!!!

• #168974 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Tak możesz ale w Erze tez możesz dodatkowo zasilać zdrapkami kiedy chcesz. Każda oferta ma swoje plusy i minusy. Era ma bardzo duży wybór telefonów i taryf z bonusami. Jeżeli masz dużo osób w Erze trudno darmo żebyś brał w Plusie…

• #168975 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

@ maki -ale te ilości zasileń są konkretne, do tego masz ich wysokość ustaloną. w sumie jak ktoś normalnie korzysta z telefonu, to w Plusie może nawet dłużej siedzieć. co do pakietów – nie każdemu pasuję rozmawianie tylko wieczorami

• #168976 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ale widzisz rozmowy z jedną osobą za "tylko" 19 groszy to nędza a nie dobra oferta. Do innych sieci w MixPlusie to 58 groszy/min z mozliwością wzięcia pakietu obniżajacego te rozmowy do 40gr/min. W MixErze zawsze 69 gr. Pakiety internetowe to tu MixPlus wręcz deklasuje erowego Mixa.

A co do pakietu 100 minut do Plusa za 5zł – owszem popołudniami i wieczorami oraz w wekeendy. Jak dla mnie to bardzo fajna oferta.

• #168977 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

gwoli ścisłości – w mix 50 to 59 groszy za minutę, w mix 75 – 49 groszy za minutę do wszystkich sieci

• #168978 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Porownywałem wersje najtańsze tych mixów i to nie bez powodów ponieważ mixa biorą przewaznie nieprzesadnie majętni ludzi którym zalezy na tanim telefonie i niewielkiech miesiecznych kosztach utrzymania numeru.

• #168979 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jak już ktoś decyduje się na wydanie minimum 50 zł miesiecznie na telefon to lepiej niech pomyśli o abonamencie. I w Plusie i w Erze znajdzie na pewno coś dobrego.

• #168980 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

aż obejrzałem te taryfy MixPlus. i widze, że najniższa taryfa z tych nowych to 24x 30 pln . Czyli gdzie jest Mix 25 , który porównujesz? bo wygląda na to, że Plus nie ma tak taniej taryfy

• #168981 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Porównałem dwie najtansze wersje tych konkurujących ze sobą mixów. W przypadku Ery jest zobowiazanie do minimum 25zł miesiecznie a w przypadku Plusa 24 zasilenia po 30 zł. Uważam że mozna porównać. Zgodzę się też z tym, że poprzedni mix w Plusie był lepszy niż obecny.

• #168982 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jaki straszny wysypy dzisiaj tych promocji ery, ale w sumie w żadnej nie ma nic ciekawego.

Zgadzam się z Maki, że oferta mixplusa przebija erowski twór. Ja na mixplusie średnio wymieniam telefon raz na rok i naprawdę bardzo sobie cenię ich darmowy numer. Nie widzę podobnie atrakcyjnych ofert u konkurencji.

• #168983 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Q maki – można, ale sam pisałeś że chodzi w Mixie o osczędność – w Erze przez trwanie umowy masz 120 pln taniej niż w Plusie, dla mnie to równoważy cenę minuty

• #168984 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jak już tak bardzo chcesz oszczędzać to pisz o Tak Tak Fonie gdzie możesz utrzymać telefon za ok 17 zł miesiecznie zasilajac konto kwota 50 zł raz na 3 miesiace. Do tego mozna tam tanio dzwonić do sieci i na stacjoanarne korzystając z pakietów 30minut za 6zł (1 min = 20 gr). Ten mix nawet nie ma co podskakiwać do TTF.

• #168985 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Zgadzam się z Tobą. Sam zacząłeś porównanie najtańszych mixów pisząc, że to oferta dla ludzi, którzy oszczędzają 🙂 myślę, że wystarczy tej polemiki, pzdr 🙂

Przeglądanie wątków odpowiedzi 15
Odpowiedz na: Odpowiedź #168981 w Zmiana cen telefonów w ofercie Jedyny Mix na piątkę
Twoje informacje:

Anuluj