Windows Phone na telefonach Nokia (video)

Start Forum Sprzęt Nokia Windows Phone na telefonach Nokia (video)

Przeglądanie wątków odpowiedzi 7
  • Autor
    Wpisy
    • #150184 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Oficjalnie już wiadomo, że Windows Phone będzie głównym systemem operacyjnym dla smartfonów fińskiego producenta. CEO Stephen Elop firmy Nokia i CEO Steve Ballmer z Microsoftu podpisali porozumienie w tej sprawie.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #243451 Odpowiedz
      Iomega
      Członek

Koniec swiata:) Ale zapowiada się ciekawa wojna między MW7 a androidem

• #243455 Odpowiedz
      jogi
      Uczestnik

hmm.. no ciekawe co z tego wyniknie

• #243469 Odpowiedz
      sebi997
      Uczestnik

Tonacy brzytwy sie chwyta 🙂

• #243487 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

rezygnacja z androida Nokia wbila sobie gwóźdź do 'trumny’ szok 🙂 🙂 🙂

• #243490 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Mądre posunięcie ze strony NOKI, rynech tel na androidzie jest już całkiem zapchany więc trudno było by się im wbić a tu znalezli lukę. Microsoft też chyba zaczą się bać ze tel na windowsie słabo schodzą (chyba 2mln jak narazie) więc ta współpraca może się okazać zbawieniem dla obu firm.

• #243503 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

hahahahhahaahah nie moge :D:D:D co za wiadomosc… Nokia czekala i czekala i poprawiala te swoje symbiany 😀 a teraz WOW! System ktorego jeszcze nigdy nie mieli… „nokia odkryta na nowo” 😀 i tak sadze ze za niedlugo jeszcze beda telefony z androidem robic… dobrze dla nokii ze sie jeszcze na poczatku tego roku obudzili… co z tego wyniknie? Sam nie jestem za WP7… ale ciekawi mnie co bedzie dalej z nokia… 😀

• #243508 Odpowiedz
      zbyszekswce
      Uczestnik

Powiem tak – długo myślałem dlaczego Nokia tak postąpiła ale doszedłem do wniosku, że to było z góry przemyślane posunięcie. Pan Elop pracował w Microsofcie – z drugiej strony Microsoft nie miał WŁASNEGO producenta na WM7. Wiadomo że głównym producentem urządzeń pod Androida jest HTC. Teraz Microsoft poszedł Z GRUBEJ RURY – i w sumie zrobił to w doskonałym okresie bo Android ma obecnie coraz większe problemy z fragmentacją platformy ( część telefonów ma Androida 2.1 – albo starsze – część 2.2 a na rynku ma się pojawić wersja 3.0 – w tabletach np. Motoroli, a potem 2.4 na telefonach ). Kolejną mocną stroną WM7 jest to, iż Microsoft ma BARDZO RYGORYSTYCZNE kryteria sprzętowe – o co Android w ogóle nie dba – czego konsekwencją jest np. brak flash playera na niektórych telefonach z Androidem 2.2. Nie jestem zwolennikiem WM7 ale teraz kiedy wzięła się do tego Nokia TO MOŻE BYĆ CIEKAWIE 🙂

Przeglądanie wątków odpowiedzi 7
Odpowiedz na: Odpowiedź #243455 w Windows Phone na telefonach Nokia (video)
Twoje informacje:

Anuluj