Wielka trójka walczy o pozycję lidera

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Wielka trójka walczy o pozycję lidera

Przeglądanie wątków odpowiedzi 15
  • Autor
    Wpisy
    • #152974 Odpowiedz
      rafaik
      Uczestnik

Ciekawy artykuł opublikowała dziś Gazeta Parkiet, porównują wyniki finansowe trzech największych operatorów komórkowych (Era, Plus, Orange). Pod względem przychodów podobnie jak rok temu liderem został Plus ale konkurencja jest tuż za jego plecami.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #191110 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

No tak, Era miała udany rok. Najlepiej finansowo wypadła, a i baze klientów zancząco wzmocniła

• #191111 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

nie dziwne że orange zanotowało największy spadek mają

tragiczny zasięg ciągle zrywa rozmowy a telefon jest

przecież po to żeby rozmawiać nie dziwne że ludzie uciekają

• #191112 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

jaku: a gdzie miałeś ten tragiczny zasięg? U mnie trochę znajomych ma fony w orange i raczej na zasięg nie narzekają. A co do wyników, to orange akurat zanotowało wzrosty w segmencie klientów abonamentowych, a więc tych najcenniejszych dla opa, więc to nie jest takie proste.

• #191113 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

W erze uzależniają wynagrodzenia od dosprzedaży czyli wciskaniu klientowi produktów którego on nawet nie wie że chce. Szuczność totalna. Era idzie śladami Oranga!!!!

• #191114 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

@ siwus – moja matka w plusie przy przedłużeniu abo dostała "przypadkiem" inny numer z abo 25..po miesiącu kłótni go zlikwidowali. a w Erze jakoś o takich wałkach nie słyszałem

• #191115 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Niech walczą z korzyścią dla nas klientów. Ja na razie wolę być w drużynie goniącego i w maju zrezygnuję z abo u W3.

• #191116 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Larry mieszkam w centrum dużego miasta i uwierz, ze od

dłuższego już czasu nie zawsze nawet we wlasnym domu

slysze co do mnie mowia jak odbieram telefon. na szczescie

umowa niedlugo mi sie konczy. troche dziwnie bedzie sie

przeniesc sie do innej sieci, bo od zawsze bylem z orange,

wczesniej ideą, ale widać czas na zmiany. znajomi twierdzą,

że bezapelacyjnie najlepszy zasięg ma plus, więc spróbuję

• #191117 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

tylko plus zgadzam sie z opinia znajomych. orange i era maja gorszy zasieg i tym samym jakosc rozmow czy internetu mobilnego .

• #191118 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

tak, zwłaszcza w przypadku orange i netu mobilnego. To przecież chyba jedyny op, który korzysta z łączonego zasięgu 3g i cdma. Trzymajmy sie faktów.

• #191119 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Artykul zawiera nieprawdziwe dane o sieci Plus. Poprawne z dzisiejszego komunikatu prasowego:

Po czterech kwartałach 2009 roku Polkomtel osiągnął 8,1 mld zł przychodów z działalności operacyjnej, 1,5 mld zł zysku operacyjnego, 2,8 mld zł EBITDA oraz 1,1 mld zł zysku netto.

(porównać to z rysunkami). Daje to najwyższe przychody i EBIDTA dla Polkomtela. Pewnie przez P4.

• #191121 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Nie zgodze sie co do zlego zasiegu orange. Przynajmniej ja nigdy z tym problemu nie mialem. Zreszta byly niedawno testy zrobione, to orange nie wypadl tam najgorzej z tego co pamietam. A co do kondycji wszystkich sieci, to to byl trudny rok. Era zagrala wstrzemiezliwie i to jej sie oplacilo. Orange wprowadzilo sporo nowosci i stad takie zachwianie. Moim zdaniem ubiegly rok bardzo pomaranczowym zaowocuje w najbliszym czasie, bo widac, ze szybko ida teraz do przodu. Przede wszystkim bardzo sie uaktywnili: prowadza teraz loterie, daja sporo nowych ofert, pracuja nad mobilneym netem. Rok 2010, na pewno bedzie ciekawy.

• #191122 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

No właśnie , Plusowi wyniki finansowe nabija romaing Playa. Bez tego byłoby bardzo słabo z nimi. Ogólnie Era zaliczyła najrówniejszy i najspokojniejszy rok, zmniejszając dystans do Plusa i Orange

• #191123 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

MAM OD 3 MIESIĘCY W PLUSIE I JEST OK, W KOŃCU WSZĘDZIE ZASIĘG I NIE ZRYWA POŁĄCZEŃ!!!!

A TAK BYŁO WCZEŚNIEJ W ORANGE – MAKABRA, PODOBNO

GORSZY ZASIĘG MA TYLKO PLAY

• #191124 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Zasięg w Ząbkach k. Warszawy Orange ma fatalny. Ludzie mają powieszone telefony na balkonach bo w domu nie ma zasięgu. Natomiast Era ma 3G i GSM full a Plus na ok 75%.

• #191125 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Orange potrafi się dławić nawet w centrum warszawy :/ Co do tego wyścigu, trzeba przyznać że zarówno Era jak i Orange gonią ostro Plusa. Ale to chyba Era wpierw prześcignie Orange a potem czas pokaże. Bo 2009 naprawdę Era przeszła spokojnie jak ktoś to ujął pozyskując nowych klientów. Więc ta różnica się zmniejsza z kwartału na kwartał.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 15
Odpowiedz na: Odpowiedź #191116 w Wielka trójka walczy o pozycję lidera
Twoje informacje:

Anuluj