Wideo za free i urodziny także online w Orange

Start Forum Operatorzy Internet mobilny Wideo za free i urodziny także online w Orange

Przeglądanie wątków odpowiedzi 15
  • Autor
    Wpisy
    • #153157 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Przez cały luty w Orange dostępna jest wydzielona promocyjna strefa, gdzie wszystkie materiały wideo Operator udostępnia za darmo. Ponadto od dzisiaj użytkownicy ofert na kartę Orange mogą włączyć bezpłatnie usługę Urodziny, także po zalogowaniu do Orange online.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #189815 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ciekawa opcja, z czasem pewnie tv w komórkach będzie coraz bardziej popularna, dobrze, że coś się zaczyna w tym kierunku ruszać.

• #189816 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Od jakiegoś czasu Orange zasypuje dużą ilością propozycji. Z jednej strony to dobrze, ale z drugiej jeśli przyjrzeć się tym propozycjom bliżej i przeanalizować je, to się okazuje, że niewiele soku można z nich wycisnąć. Wydaje się, iż Orange wyraźnie idzie na ilość, a nie na jakość. Jest pewna analogia pomiędzy połączeniem się Orange z TP S.A. oraz banku Inteligo z PKO BP. Po połączeniu się obu banków Inteligo zatrzymało się w ciekawych propozycjach, a nawet cofneło. Trudno dzisiaj uwierzyć, że kiedyś internetowy bank Inteligo był lepszy niż mBank. Tak samo jest w przypadku połączenia obu powyższych przedsiębiorstw telekomunikacyjnych. Od chwili połączenia Orange idzie byraźnie w dół – pojawiające się propozycje ze strony Orange są coraz gorsze i spóźnione, jakby ta firma nie nadążała za wehikułem czasu. Być może duża ilość niskiej jakości propozycji ze strony Orange jest przykrywką dla słabej jej sieci pod względem technicznym. Poza tym obsługa klienta jest nie najwyższych lotów. Na szereg zapytań nie uzyskuje się odpowiedzi, albo są one nie pokrywające się z rzeczywistością. W marketach jest bardzo dużo towarów, ale na ogromną ich ilość nie warto zwracać uwagi. Tak samo tylko jeszcze w większym zakresie jest z propozycjami Orange.

• #189817 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Kargul proponuję prześledzić wszystkie propozycje na Orange, choćby na moim blogu http://www.blog.tp.pl/wojciechjabczyński na pewno dużo z nich wyciśniesz. Polecam zwłaszcza mobilny dostęp do netu. Pozdrawiam

• #189819 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jeśli chodzi o technikę to absolutnie nie mamy się czego wstydzić. Polecam poczytanie niezależnych badań UKE.

• #189820 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

kargul: myślę, że grubo przesadzasz, że propozycje są spóźnione, nie nadążają za innymi operatorami, weź pod uwagę choćby ostatnią promocję mobilnego netu, gdzie jak bierzesz bez modemu to ci wychodzi miesięcznie 29 zł z niewielkim groszem za net z 2 GB limitu, coby nie mówić to jest konkurencyjna oferta…

• #189821 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Według mnie Orange ma najbardziej rozbudowaną ofertę, a to oznacza, że każdy w tej sieci znajduje coś dla siebie. zresztą dobitnie o tym świadczy obecny teraz w Top News na Telix.pl artykuł Orange i Plus najczęściej wybierani przy zmianie operatora. Jak widać rynek telekomunikacyjny w realu inaczej wygląda niż na forach dyskusyjnych. Co nie oznacza, że Orange jest taki cudowny.

• #189822 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Zacznę od tego, że każdy wybiera taką sieć jaka mu najbardziej odpowiada. Mi osobiście promocje Orange się nie podobają bo są zbyt skomplikowane. Wolę te w Play. Ale oczywiście każdy operator daje haczyki i gwiazdki.

Co do wypowiedzi Kargula, że Orange zasypuje duża ilością promocji to największym producentem newsów jest Play. Negatywne jest to, że o ofercie Play cały czas ukazują się newsy mało istotne (postawiono 1 nadajnik gdzieś tam) albo dzielone (co kilka dni mamy zmiany w cennikach np. 4.02 zmiany cen w nokia E52 i Nokia 7070, 8.02 niższe ceny Samsungów, 9.02 wchodzą do sprzedaży Samsungi B7300 Omnia lite i Avila z GPS).

• #189823 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

i tu właśnie trzeba inaczej na to spojrzeć bo ilość faktycznie największa ale jakość wcale nie jest najgorsza bo jak ktoś dobrze to sobie skalkuluje to w prepaidzie łącząc promocje i pakiety można zrobić fajną promocję.

• #189824 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

gabriel –> Tylko, że obecnie mamy już w każdej sieci tyle promocji, bonusów, dodatków, pakietów, że nie sposób to wszystko ogarnąć. Brniemy w coraz trudniejsze i bardziej skomplikowane promocje zamiast dążyć do uproszczenia.

• #189825 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

nie zgodzę się z Tobą, w orange nie masz skomplikowanych promocji, są jasne i proste zasady co i jak. Myślę że jak komuś zależy to wejdzie na stronę orange.pl i wszystko sobie dokładnie przeczyta i będzie wiedział bo akurat jest to w dość prosty sposób wyjaśnione. w pewnym sensie dobrze jakby było wszystko ujednolicone ale za duża konkurencja jest, opy muszą walczyć..

• #189827 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Coż, odwiedziłem nie jeden salon Orange i kontaktowałem się nie jeden raz z Biurem Obsługi Klienta przez internet – bardzo ciężko rozmawia się o usługach Orange związanych zwłaszcza internetem i pocztą e-mail – normalne jest, że na to samo pytanie dostaje się różne odpowiedzi, poza tym obsługa gubi się w tego typu usługach, jakby nie nadąża. W Orange za sprawdzenie stanu wykorzystania pakietu internetowego każdorazowo się płaci – może to wydatnie podnieść koszt pakietu. Byłem abonetnem Orange, ale ostatecznie zrezygnowałem i przenioslem się do malutkiego operatora jakim jest mBank Mobile – kiedy jestem poza domem korzystam z internetu mobilnego mBank Mobile (w różnych miejscach kraju) przy użyciu laptopa i co bardzo ważne połączenia nie rwią się co jest niezwykle istotne w przypadku przeprowadzania internetowych operacji bankowych, czego niestety nie mogę powiedzieć o Orange. Nie zdarzyło mi się, aby Biuro Obsługi Klienta mBank Mobile nie odpowiedziało mi kompetentnie na jakieś pytanie. Zmiana Orange na mBank Mobile, to był dla mnie strzał w dziesiątkę – w momencie kiedy będę potrzebował większych pakietów internetowych (pewnie niedługo tak bedzie) to iPlus dla mnie bardzo dobre rozwiązanie. Cieszę się, że jest taki portal, jak Telix – na Telix o usługach i taryfach Orange można dowiedzieć się więcej niż w salonach Orange.

• #189828 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

ale rafaik, szczęśliwa godzina t o dodatek jest. Nie skupiałbym się na tym jak na stałej ofercie, bardziej jako bonusie który oferuje orange swoim klientom. Coś dodatkowego co czasem może im obniżyć połączenia. Do obniżania połączeń na stałe są popgadane, popminuty, 3po3 a smsy są w grosz za sms. Wystarczy wejść na stronkę, zalogować się na swoje konto i bez problemu można sobie skonfigurować ofertę. A jak się zapytasz kogoś i nie powie Ci z jakie oferty korzysta to tylko będzie świadczyło że nie zależy mu na tanim dzwonieniu a takim osobom nic nie pomoże

• #189829 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

gabriel –> "na stałe są popgadane, popminuty, 3po3 a smsy są w grosz za sms" – niestety nie masz racji to wszystko są promocje obowiązujące do odwołania. Fakt, że te promocje są w ofercie Orange najdłużej.

• #189830 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

rafaik, teraz się trochę czepiasz szczegółów bo do odwołania w tym przypadku znaczy na stałe. To są pakiety które nie znikną, jak już mogą być zastąpione lepszymi.

• #189831 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

gabriel –> Nie, "do odwołania" tzn. że może być w każdej chwili odwołana. "do odwołania" nie oznacza do końca trwania sieci. Żeby coś nie mogło być odwołane musi być w "cenniku usług".

Przeglądanie wątków odpowiedzi 15
Odpowiedz na: Odpowiedź #189824 w Wideo za free i urodziny także online w Orange
Twoje informacje:

Anuluj