W święta Orange zaprezentuje nową ofertę pre-paid

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi W święta Orange zaprezentuje nową ofertę pre-paid

Przeglądanie wątków odpowiedzi 21
  • Autor
    Wpisy
    • #156110 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Wczoraj prezes Orange Grażyna Piotrowska-Oliwa w TVN CNBC Biznes zapowiedziała, że jeszcze przed świętami firma przedstawi nową ofertę prepaid. Stenogram rozmowy.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #171267 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jak widać z rozmowy już można wywnioskować, co bedzie zawierać nowa oferta: zniżki do wszystkich i podwyżki w sieci. Niestety coś za coś. Podwyżki tu chyba chodzi o doładowanie za 100 zł, które teraz daje 20 groszy w sieci i to moze się zmienić?

• #171270 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

ciągle piszecie, że pakiety są złe, potem przaytaczacie stawkę 5 gr w sieci Play – a to przecież stawka po zakupie pakietu 🙂

będzie raczej jak do tej pory – taniej w sieci, drożej po za nią

• #171271 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

A bez pakietu i tak wychodzi korzystniej, przynajmniej w moim profilu dzwonienia.

• #171272 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

co tu się podniecać jak kogoś nie stać niech nie dzwoni a nie liczy te grosze ….mi tam obojętne czy jest 29gr czy 39gr -oszczędzacie 5zł na rozmowach a później leci do sklepu i z kolegami wypije piwa za 20zł , albo przez pół miasta samochodem się tłucze bo chleb tańszy o 10gr w markecie 🙂

• #171273 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Moim zdaniem Orange wyjdzie na tym najlepiej. Bedzie mial reklamy o nowej ofercie w świateczny czas, po drugie zna już ofertę konkurencji i po trzecie wszyscy czekają co zaoferuje, a to oznacza, że reklamy będą skuteczne:). Jeżeli chodzi o ofertę, to praktycznie będzie w stylu Orange coś dla wszystkich, kilka pakietów do Orange i do tego tańszy internet, plus dodatek za lojalność.

• #171274 Odpowiedz
      Jumper
      Członek

Znajac orange to oferta bedzie taka:

55 groszy do wszystkich, pare durnych pakietow, pakiet orange free 5 mb za 5 złotych a reszta bez zmian.

Dadza jakies bonusy tym co sa u nich pare lat a nowym klientom dadza stawke 55 groszy.

Bez zmian.

Zawsze Orange robil wielki szum wokol swoich ofert (np Nowe Orange GO) ale zawsze byla to oferta mierna dla ludzi naiwnych.

Teraz tak sie zastanawiam nad sukcesem Orange ?

Mam pelna ksiazke telefoniczna numerow z Orange ale w gruncie rzeczy Orange nie ma nic do zaoferowania klientom.

Teraz jak play zrobil 29 groszy do wszystkich, darmowe smsy, zbieraj minuty, fajne pakiety 100 minut to wszyscy wielce porywaja sie na obnizki cen.

A wczesniej sie nie dalo ?

• #171275 Odpowiedz
      LesH
      Uczestnik

Jak na razie żaden op w prepaidzie nie zrównał się nawet atrakcyjnością do oferty PLAY-a, o jej przebiciu nawet nie wspominając, biorąc pod uwagę połączenia, MMS-y i SMS-y do sieci polskich. Oferta prosta, przejrzysta, bez haczyków, bez nagonki na krótkoterminowe pakiety itp.

Natomiast dla dzwoniących także na numery różnych sieci UE oraz pragnących mobilnego internetu oferta prepaid HEYAH jest bezkonkurencyjna, a przy tym także oferta prosta, przejrzysta, bez haczyków, nagonki na krótkoterminowe pakiety itp.

Nie sądzę, by pomarańczowa sknera, mająca oferty 'proste jak jajo’ nagle zabłysnęła w jajecznym okresie. Kto to poręczy? 😉 I tyle w temacie.

• #171276 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

zgadzam sie w 100% z przedmowca;]

• #171277 Odpowiedz
      noved
      Członek

Jak na razie to nic nie wiadomo o nowej ofercie Orange, ale wszyscy wiedzą,że będzie beznadziejna.

To niezbyt dobrze świadczy o kondycji polskich internautów, sporo wśród nich jasnowidzów 😉

Z drugiej strony Orange umiejętnie potrafią podgrzać atmosferę wobec nowej oferty.

• #171278 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Internauci oceniają Orange z perspektywy kilku lat działania tej sieci. Jak do tej pory ta sieć niczym nie zaskoczyła, tylko wprowadzali z opóźnieniem nowe oferty naśladujące w gorszy sposób konkurencję.

• #171280 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

.. a ja uwazam ze Play ma haczyki, ktorych wiekszosc tych, co sie tak wypowiada wcale nie czyta. Np. regulamin mowi, ze smsy gratis, ktore to teraz dostepne sa dla wszystkich, dostepne sa do odwolania z zastrzezeniem, ze straca je wszyscy, nawet Ci nabywajacy play w takiej ofercie, a nie straca tylko Ci ktorym ich waznosc w okresie likwidacji nie minela. Nastepnym haczykiem jest to, ze smsy te mozna wykorzystywac tylko normalnie uzytkujac telefon, napisac do znajomego itp, zadnych smsow seryjnych, maszynowych itp. a przeciez dostajac gratisowe smsowanie, to moja sprawa na co je wykorzystam? a gdybym tak chcial sobie kupic modem gsm na usb i podlaczyc do serwera, skonfigurowac to z sql serverem i zrobic powiadamienie sms o zdarzeniach? wyszlo by mnie to calkiem darmo.. Play jest w porzadku, jak najbardziej i mialbym go juz dawno, bo strasznie napalilem sie na oferte fresh, ale punkt regulaminu mowiacy, ze smsy sa tylko promocja wazna do odlowania globalnie mnie niezle odstraszyl, bo to na smsach glownie tez mi zalezy. No ale kazdy ma wlasne preferencje jak najbardziej.

• #171281 Odpowiedz
      Fawu
      Uczestnik

Zanim zmigrowałem do fresh’a to doczytałem,że darmowe sms to promocja i nie jest to żaden haczyk dla mnie! więc jaki problem. Jak tu już ktoś napisał, każda sieć ma swoje 5 minut i je powinna wykorzystać. Play mając porównywalną ofertę, skończył by jak mobile mBank czy inne "drobne" MVNO, Play MUSI mieć lepszą ofertę i tak też czyni, a kto może to z niej korzysta 🙂

• #171282 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

zobaczymy jak bedzie jak się pojawi oferta… na razie nie ma co gdybac co jest lepsze…

• #171283 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

poczekamy zobaczymy oby nie byla to promocja tylko w sieci bo bedzie to kolejny niewypał tej sieci ktora robi wszystko w swoim obrębie.

• #171284 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

No i przysłowiowa DU_A z tej wiosennej promocji Czas na Emigrejszyn do innej sieci bo po co byc w takiej co nie zalezy im na swoich klientach.

ORANŻENADA

• #171285 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ja tam nic nie mam do Orange, lubie tą sieć i napewno w niej zostanie do końca a Play nie długo tylko zbankrutuje!!!!!!!

• #171286 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

pierdu pierdu bedzie wiosna z tymi promocjami w orenżadzie nic nie robią na co oni czekają to ja nie wiem.

• #171287 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

oranżada wprowadza nową promocje 10zł 1min do wszystkich a cena 1 sms 5zl oraz 30zl=100kb za internet Serdecznie polecam bedzie promocja nie do przebicia 🙂

• #171288 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

już zaczynam się bać…………….. a na serio przechodzę z popa do playa, w popie jak kupuję pakiet tzw. gadane zanim mi uruchomią to zabierają z konta i tłumaczą problemy, sorry ale już dość

• #171289 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

witam, tp (wiec i orange) maja taką bezwladnosc w dzialaniu ze o tym ze nie maja juz klientow zorientowaliby sie po kilku miesiacach, wiec co wymagac nowej oferty szybko!!!

• #171290 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Przecież TP i Orange to ta sama firma.

Należą do France Telecom.

Orange – oferta naciągaczy:

1. Zabierają bezpowrotnie niewykorzystaną kasę.

2. Naciągane pakiety po 6zł ważne tylko 30 dni.

3. 50zł i tylko 3 miesiące aktywnego konta.

Play Fresh – oferta:

1. 29gr do wszystkich w standardzie a nie w pakiecie!

2. Darmowe wiadomości SMS gratis za doładowanie!

3. Rok na jednym doładowaniu nawet tym za 5zł.

16 kwietnia odpowiedź Orange.

Nie mają szans przebić Play!

I nie przebiją. Nie wierzę w to!

Przeglądanie wątków odpowiedzi 21
Odpowiedz na: Odpowiedź #171284 w W święta Orange zaprezentuje nową ofertę pre-paid
Twoje informacje:

Anuluj