Test: Blueconnect Compressor (video)

Start Forum Operatorzy Internet mobilny Test: Blueconnect Compressor (video)

Przeglądanie wątków odpowiedzi 4
  • Autor
    Wpisy
    • #151816 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

PTC uruchomiła dla wszystkich abonentów blueconnect w komputerze specjalną, darmową usługę pozwalającą na przyspieszenie wyświetlania stron internetowych oraz zmniejszenie liczby potrzebnych do tego danych. Zobaczmy, jak to działa i czy rzeczywiście działa.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #232618 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Test wypadł na 5+ i wcale się temu nie dziwię, bo faktycznie ograniczanie pobierania grafiki wysokiej jakości jest bardzo przydatne, pomysł Ery świetny, żeby udostępnić to klientom:)

• #232638 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

To zawsze jest dodatkowa oszczędność która pozwoli nie tylko na oszczędzenie trochę MB ale też na szybkości. Pomysł dobry szkoda że inni operatorzy czegoś takiego nie oferują. No ale ktoś musi być pierwszy 🙂

• #232644 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

A kiedy będzie można wyłączyć przymusową kompresje danych w pakietach blueconnect w telefonie ?

Nie wiem jak wygląda ta kompresja, którą tu testowaliście, ale jeśli tak samo jak ta w telefonie to ja bym jej wystawił 2=

• #233487 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Mniej pobieranych danych to szybszy i tanszy internet. Ja nie widzę przeciwswkazań, żeby takie rozwiazania włączać wszystkim odgórnie. W przypadku pakietów w telefonie typu BC max albo sciąga się ze strony kompresor Ery, albo korzysta z opery mini,

Przeglądanie wątków odpowiedzi 4
Odpowiedz na: Odpowiedź #232644 w Test: Blueconnect Compressor (video)
Twoje informacje:

Anuluj