Serwis internetowy programu lojalnościowego Payback już działa

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Serwis internetowy programu lojalnościowego Payback już działa

Przeglądanie wątków odpowiedzi 20
  • Autor
    Wpisy
    • #154581 Odpowiedz
      rafaik
      Uczestnik

Kilka minut temu uruchomiona została strona internetowa nowego programu lojalnościowego Payback skupiającego wiele firm z różnych sektorów. Regulamin uczestnictwa w programie PAYBACK. Regulamin partnera Orange.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #181767 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Aby dostać najtańszą nagrodę w programie (rękawicę kuchenną) musiałbym przez 2 lata płacić w orange 333 zł abonamentu. Na szczęście na start orange podaruje mi 150 pkt, czyli równowartość 1,5 zł. Super.

• #181768 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

W porównaniu z Profitem ten nowy program jest totalnym dnem.

• #181769 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Już po 31 doładowaniach za 50 zł możesz otrzymać rękawicę kuchenną (3999 pkt), przy zastosowaniu metody "Polak potrafi": kupujesz doładowanie np. za 50zł (+25pkt od Orange), w Mix Electronics (+50pkt) płacąc kartą MC-Payback (+16 pkt) i wykorzystując 1150 pkt powitalnych 😀

Zakładam, że w Mix są doładowania …

• #181770 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

po 32, sorki 🙂

• #181771 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Nie podoba mi się nowy program. Gadżety rzeczowe mało mnie interesują. Bardziej wolałbym wymieniać punkty na usługi w Orange, jakieś pakiety, doładowania. Nawet jeśli takie nagrody pojawią się, sądząc po cenach punktowych nie będą one tanie. Wcześniej co około pół roku bez problemu miałem doładowanie za 25 zł! A teraz to nie wiem czy w ciągu roku uzbierał bym na tyle korzystając z usług wielu partnerów.

• #181772 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

totalna klapa!!!

Przypomina mi to punkty Vitay, które można zbierać za

tankowanie paliwa na Orlenie. Ile byś nie tankował i tak cie

nie będzie stać nawet na batonika.

PayBack = Porażka

• #181773 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ciężko oceniać już teraz ten nowy program, na dobrą sprawę przecież jeszcze nie ruszył. Na pewno pozytywne jest to, że jest sporo partnerów (a pewnie dołączać będą jeszcze inni), więc pod tym względem łatwiej będzie o zbieranie punktów.

• #181774 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Na ocenianie programu jako całości rzeczywiście jest za wcześnie, program pewnie będzie ewoluował i rozwijał się. Możliwe jest jednak porównanie z dopiero co zamkniętym Profitem (ze względu na tematykę portalu) i co tu ukrywać nowy program lojalnościowy dla klientów Orange wypada blado – nie ma doładowań/minut, nagrody rzeczowe są dostosowane do potrzeb niemieckiej gospodyni domowej, a siła nabywcza wydanej zł znikoma. Wolę już program w Tesco, przelicznik wprawdzie ten sam (200:1), ale płacą już od 3 zł i mogę uzbierać bony choćby na doładowanie komórki. Fartuch kuchenny albo doładowanie za 50zł – wybierz sam 🙂

• #181775 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Z punktu widzenia klienta orange znacznie się pogorszy. Oto szczegóły Przelicznik punktów na złotówki Profit 25punktów odpowiadało 1 zł payback 100punktów odpowiada 1zł. Czyli playback jest 4 razy gorszy w przeliczaniu punktów na złotówki. Druga sprawa to naliczanie punktów profit 1zł wydana odpowiadała 1punktowi payback 2zł wydane odpowiada 1punktowi. Czyli payback jest 2 razy gorszy od profit. Podsumowując klient orange będzie 8 razy dłużej zbierał na taką samą nagrodę w payback niż w profit. Same "korzyści". Jedyny plus jest taki, że można zbierać punkty w więcej miejscach i łączyć konta, ale to mała korzyść w porównaniu do szybkości zbierania punktów. Dla mnie obecny program lojalnościowy nie będzie żadną zachęta, aby zostać w orange. Program profit był dużo lepszy.

• #181776 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Zgadzam się ze przedmówcami payback to totalna porażka.

Jedyne co my użytkownicy możemy zrobić to zbojkotować nowy program lojalnościowy i nie przystąpić do payback. Może przy nikłym zainteresowaniu orange wycofa się ze współpracy z payback.

• #181777 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

zauwazcie ze nowy program nie jest przeznaczony dla klientow biznesowych … a profit byl … zatem Orange pozbyl sie programu dla klientow biznesowych …

• #181778 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

profit tez nie byl dla klientow biznesowych, jedynie indywidulanych.

payback jest u wielu partnerow, m.in. BP i allegro.pl – ale wydaje mi sie ze trzeba wiecej uzbierazc na ciekawe nagrody…..

• #181779 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Źle, jestem klientem biznesowym i byłem w proficie. Nie miałem abonamentu biznesowego ale numer zgłosiłem jako biznes ( orange go ), doładowanie na fakturę w koszty działalności, a punkty profit na konto. Można było.

• #181780 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

orange klamie w zywe oczy mowiac ze to jest lepsze od profitu

• #181781 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ten program to TOTALNE DNO. Gorszego sobie nie przypominam. Z wymienionych w programie prartnerów korzystam z usług BP i Allegro. Żeby otrzymać g….ną tękawiczkę kuchenną musaiłbym mieć 3999 punktów, czyli:

1. Kupić 2666 litrów paliwa. Powiedzmy że mój samochód spala 7l/100 km, co daje przeszło 38000 km, czyli prawie obwód Ziemii…. Tyle musiałbym przejechać….

albo

2. Wydac na Allegro blisko 12000 zł.

I za to dostanę rękawiczkę….

Wypisuję się z tego programu.

• #181782 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ja się wypisuje z tej sieci, bo potraktowali nas po raz kolejny jak niedorozwojów

• #181783 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

ten program to wymyślił jakis debil albo nawiedzony – wbieram co sie da za punkty i spiepszam z B.P.

• #181784 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ja dopiero przystępuje do tego programu ale widziałam ile kasy trzeba wydać by badziewną nagrodę dostać, powinni zmienić ten przelicznik bo inaczej to raczej klientów nie zyskają

• #233854 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

przyłączam sie do głosów ze to totalna porażka…

• #235782 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

:oops:Tak powinni się wstydzić twórcy tego programu zwykłe ładowanie ludzi w butelkę – kpina kpina kpina !!!!!!!!! wiekszość tych nagród można kupić taniej bez tych punktów . Zwykła stacja benzynowa ma lepsze i na dużo lepszych warunkach nagrody za punkty . I po co to zajmować czas i miejsce w internecie ta stronka do wylotu -wiem co mówię bo sam jestem tym kolejnym idiotą który dał się nabrać . :lol :lol :lol

Przeglądanie wątków odpowiedzi 20
Odpowiedz na: Odpowiedź #181779 w Serwis internetowy programu lojalnościowego Payback już działa
Twoje informacje:

Anuluj