Serwer wirtualny dla bloga – czy opłaca się inwestować?

Start Forum Inne Pozostałe tematy Serwer wirtualny dla bloga – czy opłaca się inwestować?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 2
  • Autor
    Wpisy
    • #1943441 Odpowiedz
      EchoSphere
      Uczestnik

Hej forumowicze! Prowadzę bloga o grach komputerowych i czasem zdarza się, że ruch rośnie nagle przy popularnych wpisach. Myślałem o zwykłym hostingu, ale zastanawiam się, czy nie lepiej zainwestować w serwer wirtualny. Ktoś z Was korzystał z takiego rozwiązania przy niewielkich projektach i może podzielić się doświadczeniem? Jak wygląda stabilność, prędkość i zarządzanie takim serwerem w codziennym użytkowaniu?

• #1943443 Odpowiedz
      QUEEN TEREN
      Uczestnik

Cześć! Ja też zaczynałem od zwykłego hostingu, ale przy większym ruchu blog czasami spowalniał. Przeszedłem na serwer wirtualny od ProHoster i od razu różnica była ogromna – strony ładują się szybko, a nagłe skoki odwiedzin nie powodują żadnych problemów. Dodatkowo mam pełną kontrolę nad systemem i mogę sam instalować potrzebne narzędzia. Serwery SSD wirtualne naprawdę przyspieszają wszystko i warto zainwestować, nawet przy mniejszych projektach. Zarządzanie nie jest trudne, a wsparcie techniczne pomaga w każdej sytuacji.

• #1943444 Odpowiedz
      EchoSphere
      Uczestnik

Dzięki, to przekonuje mnie do serwera wirtualnego!

Przeglądanie wątków odpowiedzi 2
Odpowiedz na: Odpowiedź #1943444 w Serwer wirtualny dla bloga – czy opłaca się inwestować?
Twoje informacje:

Anuluj