Rzecznik Play o MTRach

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Rzecznik Play o MTRach

Przeglądanie wątków odpowiedzi 13
  • Autor
    Wpisy
    • #155568 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Operatorzy komórkowi obwiniają Annę Streżyńską, prezes UKE, o niższe przychody. Ich zdaniem opłata MTR, której poziom ustala urząd, jest za niska. Uwagę na prace UKE zwróciła także Komisja Europejska, która uznała, że stawki MTR powinny być ustalane w ramach tzw. procedur notyfikacyjnych. Niestety nas (Play) nikt nie zapytał o opinię – napisał na swoim blogu rzecznik Play Marcin Gruszka.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #175686 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

I kto ma rację? Ciekawe kto nie chce zlikwidować wogóle stawek MTR bo wszyscy chcą.

• #175688 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

a kogo to obchodzi (zwykli ludzie ) chcą tanich połączeń , nas nie obchodzi kto komu ile płaci, niech będzie tanio tak jak na zachodzie i tyle!!!!!!!!!!!

pozdrawiam!!

• #175690 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Gruszka teraz się puszy, ale jak przez 2 lata budował sieć korzystając z najbrdziej asymetrycznego MTR w Europie, to taki głośny nie był. zresztą wie, że może mówić co chcę, bo i tak MTR szybko nie zniknie

• #175691 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Parafrazując Twoje słowa – "Jabczyński teraz się puszy, ale jak przez 10 lat budował sieć korzystając z najbardziej zawyżonych stawek w naliczaniu minutowym (ponad 3 złote !!!) ściąganych z abonentów oraz z najbardziej asymetrycznego MTR pomiędzy komórkami a liniami stacjonarnymi (ktory nadal istnieje!!! (~ 3 gr do 22 gr)) to taki głośny nie jest!

• #175692 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

I jeszcze coś o MTR znalezione na blogu mojego imiennika :

" Najpierw przecierałem oczy ze zdumienia. Potem sprawdziłem, czy to aby nie informacja z 1 kwietnia. A gdy doszedłem do siebie koniecznie muszę się z Państwem tą informacją podzielić.

Jest sobie taka firma jak BT, czyli odpowiednik naszej drogiej TP. Działa w Wielkiej Brytanii i została podzielona. Otóż to BT ogłosiło właśnie, że popiera obniżkę stawek MTR do jak najniższego poziomu, nawet do zera. BT stanęło w jednym szeregu z siecią komórkową 3 (taki brytyjski Play) oraz konsumentami reprezentowanymi przez Federacją Małego Biznesu oraz związek studentów. Oni też chcą obniżek MTR

Już to co wyżej mrozi serce, a to dopiero początek. Otóż John Petter, dyrektor zarządzający detalicznej części BT stwierdził, że MTR to nic innego jak nieuczciwy podatek na rzecz operatorów komórkowych pobierany od Brytyjczyków. W 2008 roku sieci komórkowe miały z tego tytułu 750 mln funtów wpływu.

Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, by coś takie powiedział Richard Shearer, członek zarządu grupy TP odpowiedzialny za rynek masowy. Nawet wtedy, gdy TP wprowadziłaby tak jak proponuje Kartę Równoważności, która ma być podobno lepszym rozwiązaniem niż podział TP na część detaliczną i hurtową."

• #175693 Odpowiedz
      noved
      Członek

Stawki przez 10 lat nie wynosiły ponad 3 zł. Poza tym gruszce łatwo się odróżniać, bo jesli nie stanie w jawnej opozycji do operatorów (tzw. W3) to nie bedzie miał zadnej mozliwosci odróżnienia się od nich. A tym samym zawalczenia o klientów. Gdyby jego firma zajmował pozycję kogokolwiek z W# to inaczej by "śpiewał".

• #175700 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

ja sadze ze play boi sie szybszej obnizki mtr..wezcie pod uwage ze w GB podwyzszono stawki mtr dla zasiedzialych mno ;-))

• #175701 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Niestety nas (Play) nikt nie zapytał o opinię – napisał na swoim blogu rzecznik Play Marcin Gruszka. – Niestety nas (Play) nikt nie zapytał o opinię – napisał na swoim blogu rzecznik Play Marcin Gruszka.

to ile razy to niestety ? 🙂

• #175702 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Tyle, że przez te 10 lat wszyscy gracze na rynku mobilnym mieli takie same stawki,a zatem teoretycznie ten sam poziom bazowy do ustalania cen. teraz jest 2 operatorów, któzy mają inne stawki i mogą inaczej suatlać cenniki. aż 157 % różnicy nie jest sprawiedliwe, co i KE podkreślaa

• #175703 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Kurde, zacytuj odpowiedni fragment stanowiska KE, podaj link do źródłowego materiału i napisz na bazie jakich danych to stanowisko powstało bo mam już dość manipulowania faktami.

• #175704 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

maximus ma racje, co mnie obchodzi kto ile komu placi, ja chce tanich polaczen, i to wlasnie play daje (poczatkuje)

• #175705 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

boli was, ze taka era czy orange placi wiecej za MTR, mnie wogole!!!

• #175706 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Proponuję powrócić do stawek 2,50 PLN za minutę. Wtedy będziemy działać na korzyść rynku = portfeli zarządów.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 13
Odpowiedz na: Odpowiedź #175705 w Rzecznik Play o MTRach
Twoje informacje:

Anuluj